Allium Restaurant
Carrer del call, 17
Barcelona
933 023 003
allium@telefonica.net
Havíem quedat diumenge a migdia per fer una visita cultural pel centre de la ciutat i la sortida coincidia amb l'hora de dinar. La tarda abans vaig buscar a la guia de restaurants recomanats que figura al blog restaurantscat.cat i en la que confio plenament pel temps que fa que segueixo al seu autor i les coincidències en els gustos. Aquesta guia, ja seria la ostia poder portar-la a sobre, ja que (al menys amb l'iPhone...) no es poden veure el mapes guardats de Google i l'app nativa del Maps no permet encara aquesta opció. Però tot arribarà... Jo per la meva banda, estic fent quelcom similar amb la aplicació Foursquare que permet crear llistes i compartir-les i a més, posar comentaris, links i fotografies dels llocs. Podeu veure-la i dir la vostra des de l'aplicació que hi ha per iOS, Android o altres plataformes mòbils o bé des de qualsevol navegador tradicional entrant a la adreça següent:
https://es.foursquare.com/glomijona/list/la-cuina-de-mindundi
Bé. Tornant al tema del restaurant, després de llegir la crònica que té penjada al seu blog i veure el plat de "cap i tripa", no vaig tenir gaires dubtes en agafar el telèfon i reservar. Llàstima que ja no estava a la carta...
El restaurant està situat al costat mateix de la plaça Sant Jaume, al carrer del Call. Si no fos per que la recomanació venia d'on venia, dubto que jo hages entrat en un restaurant a on la pissarra del carrer que anuncia la carta, està en tots els idiomes menys el meu. Ja sé que era un cap de setmana de concentració de grans creuers al port de Barcelona i estava a petar de guiris, però per a mi no és excusa.
Entrada del restaurant. No vaig agafar la pissarra... |
Un cop al interior, ens van acomodar a una gran taula rodona al fons del menjador molt confortable i tranqil·la, en la que estàvem totalment aïllats de la resta del menjador, i a la que varem poder gaudir de la conversa durant tot el menjar (cosa que desgraciadament no és gaire habitual en tots els locals). Això ja va compensar amb escreix lo de la pissarra de l'entrada...
Detall d'un dels quadres del local. No venia al cas, però em va agradar. |
La filosofia del restaurant es la del Slow Food Km. 0, tal i com resen en el seu web (del qual procedeix el següent text):
Optem per una cuina d'aquí, catalana i mediterrània, d'arrel tradicional.
Per acompanyar el dinar, varem escollir un criança d'agricultura ecològica amb un nom que sona molt per Ses Illes: Idò. Del celler Can Torres a Sant Climent Sescebes (quins records de les histories de la puta mili...). Monovarietal de garnatxa negre que em va agradar força.
A taula, una ampolla amb un més que correcte oli ecològic d'arbequina (Oleum Flumen de Finca Mas Mariet). Amb el pa amb tomàquet que varem demanar, estava fantàstic.
Unes molt bones patates braves per compartir. Encara no sé per que no espero mai cinc minuts abans de provar-les, ja que sempre acabo cremant-me el paladar. Punt de picant suau i salsa molt melosa i gustosa. De les bones que he tastat.
Croquetes de rostit. Això si que és un arrebossat ben fet. També molt bones.
Correctes les "Tortitas de camarón".
També per compartir, uns ous ecològics estrellats amb pernil ibèric. Una bona i complerta ració.
En total, cinc plats per compartir, contant com un d'ells, el pa amb tomàquet.
Els segons van ser tres hamburgueses ecològiques amb ceba i tomàquet i quetchup ecològic (potser una mica de reiteració amb el qualificatiu aquest, no?) i dues botifarres de matança (de que són les altres que es venen?? de mort natural??) amb mongetes de Santa Pau.
Bé la botifarra (només vaig fer un mos però la vaig trobar molt gustosa i al punt), fluixa l'hamburguesa (va ser el plat que em vaig demanar) que si de gust era força bona, la vaig trobar massa seca i eixuta. A més, el pa, tot i ser del conegut Forn Baluard, no estava a l'alçada de la resta de plats tastats.
I de postres, un flam d'ou de la casa, un brownie de xocolata i un cafè irlandès que ells mateixos anomenen de forma divertida com "El 2º millor cafè irlandès de Barcelona". Com ens van explicar, a on treballava el xef abans, feien el millor i després de copiar la recepta, va decidir que el seu seria el segon millor.
En general, vaig trobar una molt bona qualitat del producte a un bonic i cèntric indret de la ciutat amb un servei molt atent. L'únic però que puc posar-li, és al fet de no tenir actualitzada la carta del restaurant amb la que figura en el seu lloc web. A no ser que tinguin una carta diferenciada per diumenges o altres dies de la setmana, o que jo aquell dia no em fixes bé (que també podria ser...).
Amb el vi, cafès, refrescs i aigua, va sortir per uns 25 € per cap, que trobo que està força bé per la qualitat del menjar, el servei i la situació del restaurant.
I si és veritat lo dels esmorzars de forquilla, és un ferm candidat a visita de culte en la propera ocasió que vagi pel centre.