Béjar, 66
08014 - Barcelona
Tel. 930 016 983
restaurantmine@gmail.com
www.restaurantmine.wix.com
De casualitat ja fa un parell de setmanes, vaig haver-me de quedar a dinar a prop de la feina i per no repetir els llocs de sempre i tot fent una passejada pels voltants, vaig trobar aquest restaurant just al carrer següent al meu. Em va fer bona fila i com el preu del menú semblava prou correcte, doncs vaig decidir de provar-lo. Després em vaig assabentar tot parlant amb el cambrer, que el lloc ja portava dos (o quasi dos) anys en funcionament. La veritat és que passant cada dia pel davant no m'havia adonat...
És un local no gaire gran amb una decoració rústica i una il·luminació justeta (pel meu gust), en el que et donen a menjar per 14€ un menú consistent en un aperitiu, un primer, un segon, unes postres o cafè i una beguda (vi, aigua, cervesa o refresc).
Per començar, et serveixen un aperitiu que van canviant. Aquell dia va tocar una copa amb mousse d'escalivada i olives negres. A part, el pa (més que correcte i preparat per ells mateixos) te'l serveixen amb un acompanyament de tomàquet amb oli.
Mousse d'escalivada i olives negres |
Pa amb oli i tomàquet |
El primer plat que vaig escollir, va ser una coca de mil fulls amb botifarra negre, codony i un toc d'allioli suau. Pel que vaig veure, hi ha quatre o cinc primers i més o menys el mateix nombre de segons per escollir i algun d'ells porta un petit suplement de tres o quatre euros.
Coca de mil fulls amb botifarra negre, codony i un toc d'allioli suau |
I de segon, un molt bon plat consistent en una pilota de vedella que anava farcida de foie i acompanyada de pebrot escalivat i reducció de vi negre.
Pilota de vedella farcida de foie, pebrot escalivat i reducció de vi negre |
Boníssim el Tiramisú.
Tiramisú |
El meu estómac em va indicar que aquell era un lloc al qual tornar tranquil·lament sense por a passar tota la tarda amb ardor, la qual cosa indica la qualitat de la seva cuina i del producte que serveixen.
Només dos suggeriments per corregir i millorar: que els tovallons no siguin de paper (punt aquest que a la posterior visita, ja vaig veure que havien resolt) i que els plats de pissarra no serveixen per servir tot tipus de preparació. Jo els limitaria a plats a on no hagués d'intervenir el ganivet, a no ser que tingui com a funció la d'untar algun ingredient i, sobretot, sobretot, plats que en els quals no hi hagi cap salsa o suc (com em va passar amb el segon, en el que vaig haver de demanar més tovallons de paper per posar a sota i què anés absorbint el suc que desprenia l'escalivada).
En conclusió, el millor menú del barri (i amb diferència). Tornaré un dia a tastar plats de la carta, que no em va sembla excessivament cara (a la web estan els preus publicats). L'estrany d'aquest restaurant és que els dos cops que he anat (ha sigut a migdia i entre setmana) estava pràcticament buit (el primer cop només una taula més i el segon dia vàrem estar sols). Tot i que ja m'agrada la tranquil·litat que es respira, el que no m'agradaria és que desaparegués ara que l'he trobat. Imagino que serà un lloc més de sopars... i potser a la carta.
I ja per acabar, un parell de fotografies més del menú de la segona visita.
Un caneló cruixent de patata amb crema de formatge |
Un bon tall de bacallà confitat a baixa temperatura sobre una base de patata i botifarra amb cruixent de ceba Aquest plat, amb suplement (crec recordar que de 4 €) |