Platja de Sant Gervasi, s/n
Vilanova i la Geltrú
08800 - Barcelona
Tel: 938157970
info@xiringuitomiramar.com
www.xiringuitomiramar.com
Vàrem anar a aquest restaurant amb motiu de la celebració del 80è aniversari del meu pare, que està fet un xaval i que encara em fot canya a l'hora de pencar de valent la terra. Varen ser precisament els meus pares qui van dir d'anar a aquest lloc per recomanació d'uns veïns o coneguts d'allà on viuen. I com no havia sentit parlar mai d'aquest lloc i, siguem sincers, tampoc em fiava gaire, doncs li vaig preguntar a l'Alícia a qui vaig conèixer fa uns dies i viu per la zona, i que com a bona gastrònoma coneix bastants llocs pels seus dominis. Em va comentar que era un bon lloc a on degustar peixos i marisc fresc, tot i que el preu també estava en sintonia amb la qualitat del producte (que menys, oi?).
Un cop els hi vaig comentar i donar l'aprovació als meus pares (ho sento, però ho havia de fer, ja que eren 80 anys els que celebrava i no era qüestió que sortís malament la festa), ells mateixos van anar uns dies abans per provar-lo i tancar la reserva pel mateix dia de l'aniversari. Tot i que van anar de menú, van comentar que força bé, tant el menjar com l'indret.
I així, un cop arribat el dia, aprofitarem que feia un dia fabulós i amb la meva filla gran vàrem anar a fer un bany i torrar-nos una estona a la platja que hi ha justa al davant (feia molts anys que no trepitjava una platja) i que lluïa una curiosa bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí.
Un cop transcorregut el temps prudencial per què la pell no s'asseques del tot, ja vam anar a hidratar-nos a la terrassa del restaurant amb l'ajut inestimable d'unes cerveses, tot esperant a la resta de convidats. El local és fàcilment localitzable pel seu discret blau elèctric. S'accedeix per l'entrada que hi ha a l'antiga carretera de Vilanova a Cubelles, que porta al Racó de Santa Llúcia i que acaba en un gran aparcament amb disponibilitat preferentment a primeres hores del matí. Després, si fa bon temps i és dia de platja, la cosa es pot complicar.
La veritat és que aquell dia tot va anar a favor. El dia, espectacular de sol però sense arribar a les temperatures de les onades de calor d'aquest any. A més, ens van situar a l'extrem de la terrassa a on podíem gaudir d'unes espectaculars vistes de la platja i del mar, i corria un aire d'allò més bo i agradable. L'únic però que es pot trobar, és la proximitat de les vies del tren (estan a tocar) amb el consegüent soroll al passar.
Exterior del restaurant |
Vistes des de la terrassa |
Vàrem demanar uns entrants per compartir que ens anessis bé a tots, començant per unes correctes i ben fregides patates braves, a les que (pel meu gust) els hi faltava una mica de marxa.
Braves |
Unes sempre desitjables tallarines a la planxa. Bé.
Tallarines |
Uns calamars a la romana, sol·licitud expressa dels més petits (o millor dit, dels més joves).
Calamars arrebossats |
Uns peixets (o més aviat, peixots) fregits. Ja ens ho van advertir que aquell dia eren força grossos, però els vàrem demanar igualment per què ens agraden de totes les mides i classes (els peixos).
Peixets fregits |
I com plat principal, malgrat que l'especialitat del restaurant són els arrossos (en paella, rossejats o calderetes), ningú en va demanar i majoritàriament van ser els peixos els que van triomfar. Tot i que a mi també em venia més de gust un peix a la graella (hi havia turbot, i em té el cor robat si és de qualitat), vaig compartir finalment amb el meu germà una mariscada, ja que era per dues persones, i he de dir que no em penedeixo gens ni mica. Absolutament tots els productes d'una primeríssima qualitat i amb un punt de cocció ajustat a les necessitats de cadascun d'ells. Així, sense menysprear a la resta d'ingredients, voldria destacar el llamàntol, que és potser dels que més he gaudit en un restaurant. Increïble de sabor i de textura. Encara en aquest moment, el recordo i salivo...
Mariscada |
A més, van tenir dos detalls dels que fan que et sentis bé en un lloc. Vaig trucar un parell de dies abans per preguntar si podien preparar algun plat vegà per la meva filla i de seguida em van dir que li prepararien un arròs de verdures (i s'ha de dir, que després va comentar que estava molt bo). I al preguntar si hi havia algun problema per portar nosaltres el pastís, no ens van posar cap mena d'impediment. Realment, durant tota l'estona que vàrem estar (vam ser els primers a arribar i els últims en marxar) el tracte va ser exquisit.
Pastís d'aniversari |
En resum, un bon lloc a tocar del mar a on gaudir de peixos i marisc de primera (el tema arrossos queda pendent per una propera visita) amb un servei molt proper i agradable. Del preu no puc ni tan sols opinar, ja que la convidada va ser dels pares, però pel que vaig poder veure a la carta i recordo, res que no sigui l'habitual en un lloc a on serveixen peix acabat de portar de la llotja o dels pescadors de la zona. Un altre lloc per recomanar a ulls clucs.
I no voldria tancar aquest post sense retre-li homenatge i ensenyar-vos al culpable de què jo estigui aquí escrivint i donant la vara amb els meus posts. Per molts anys!!!