Riego, 25
08014 - Barcelona
Tel. 931 064 411
https://www.facebook.com/lateregastrobar
Tot just ara deu fer els dos mesos de la meva visita a aquest restaurant del barri de Sants, a tocar de la concorreguda i mediàtica plaça d'Osca, on s'han establert als últims anys una gran varietat de restaurants, bars i cerveseries.
El local sense arribar a ser gaire gran, no dóna pas una sensació angoixant i els nivells sonors es mantenen en un nivell prou tolerable (almenys aquell dia que només estaven ocupades tres o quatre taules...). Decoració senzilla amb tints de "modernor", amb elements de fusta i ferro i taules vestides (o més aviat, despullades) amb tovallons i estovalles individuals de paper.
Carta amb predomini de tapes (fredes i calentes) i platets, que fan de principals. Plats sense gaires pretensions gastronòmiques, però amb una varietat suficient per a satisfer qualsevol paladar que per allà es deixi caure. De la carta de vins no puc opinar, ja que ni la vaig fotografiar-la ni la recordo.
Vàrem decidir-nos per fer un poti-poti i tastar una mica de tot i compartir tots els plats. Així, van arribar unes patates de luxe, ben fregides i amb un allioli trufat (potser el plat que millor i de forma més positiva recordo) i unes bones croquetes de rostit (feia molt de temps que no veia croquetes a 1,20 €...).
Patates de luxe - 4,50 € |
Croquetes de rostit - 1,20 € (unitat) |
I continuant amb uns calamars a la graella que anaven acompanyats d'un puré d'albergínia fumada (algun calamar potser massa castigat per les altes temperatures...) i uns ous estrellats amb morcilla i ceba caramel·litzada.
Calamars graella - 8,00 € |
Ous estrellats - 7,50 € |
I ja per acabar, unes broquetes de pop a la brasa amb una emulsió de patata, oli i pebre vermell que, amb diferència, va ser el plat més fluix del dinar, doncs la textura del pop deixava molt a desitjar (excessivament gomós...). Això si... l'emulsió de patata, molt reeixida i gustosa.
Broqueta de pop - 11,00 € |
El vi, un blanc jove D.O. Empordà de la Cooperativa Agrícola de Garriguella amb un cost de 16,20 € (uns 6 € al celler, el que ens dóna una ràtio una mica pujada d'aproximadament x2,5) va acompanyar bé tot l'àpat. Un detall que me'l canviessin sense cap mena de problema en portar-me un de negre del mateix celler, doncs, o no ho vaig dir jo, o bé no em van escoltar en prendre nota.
El compte, uns 25 € per cap sense postres ni cafès, trobo que va estar força bé per un dinar del qual vàrem sortir prou satisfets, tant per la qualitat de la seva cuina, com per l'amabilitat del seu personal, que era del que et fa sentir bé sempre amb un somriure a la cara.
El dia que vam ser-hi (allà a començaments de desembre) feia poc que havien obert, i les petites errades que van poder cometre, quedaven més que disculpades per la falta de rodatge. De fet, és un lloc del qual he anat sentit comentaris positius durant les últimes setmanes. Per il·lustrar el fet de la seva accelerada apertura, podeu veure la targeta provisional del restaurant que em van entregar... :-)