Pla de Ro s/n Gorguja
17527 Llívia (La Cerdanya - Girona)
Tel. 972 146 279
www.laformatgeria.com
Tenia anotats com a pendents per anar a tastar la seva cuina, un parell de restaurants de Llívia: La Formatgeria de Llívia, i L'Ambassade de Llívia. Aprofitant uns dies de ruta per la zona aquest estiu, ens vàrem atansar a aquest primer, deixant per una propera visita L'Ambassade.
Està situat en una antiga fàbrica de formatges totalment reformada als afores de Llívia, seguint la carretera que ens porta a Saillagousse que fa de frontera natural entre els dos països. Espectacular tant al seu interior amb els seus grans salons a on domina la fusta, com a l'exterior amb els jardins que l'envolten i que són aptes i que haurien de ser obligatoris per la mainada que acostuma a habitar als migdies en aquests tipus de restaurants. També tenen la possibilitat de contractar salons, jardí o carpa per celebracions de qualsevol mena.
La carta no és especialment extensa, i s'observa un predomini d'una cuina de muntanya amb tocs de modernitat, com es pot endevinar pels ingredients poc habituals dels acompanyaments o alguna forma de cocció. S'estructura aquesta en entrants (amb plats calents i amanides), fondues i raclettes, carns (a la pedra i guisades) i peixos. I de cadascun dels apartats, unes quatre o cinc referències.
Com ens venia de gust fer una fondue (que millor que això en una formatgeria, oi?), vam demanar per a compartir una senzilla però resultona amanida de carxofes i arengada marinada amb mostassa i vinagreta de sèsam.
Amanida de carxofes i arengada |
La carta de vins és extensa i amb bones referències, i tot i que la primera elecció fa fallar, el segon vi escollit va anar força bé amb la fondue: un Carisma, amb Gewürztraminer i Riesling, vi d’alçada fet a l’Alt Urgell amb un preu molt competitiu: 18,50€ per uns 15 - 17€ a cellers. Original també la glaçonera que fan servir per mantenir fresc el vi.
I la fondue, que va ser finalment la d'ovella Meranges. De gust intens i en quantitat més que generosa i suficient per a dues persones. Servida amb trossos de poma, pastanaga, pa de sègol, cogombres i tomàquets cherry. Molt bona i entretinguda per passar una bona estona tot veient el moviment de criatures pels voltants...
I el preu, com podeu veure, va passar una mica dels 100 € però per la copa que aquell dia vaig haver de demanar per passar el tràngol de la quantitat de criatures que habitaven pel menjador aquell dia i que per a més inri, envoltaven per tots cantons la nostra taula... :-(
Bon detall el de mostrar en el tiquet de caixa els imports detallats de menjar, begudes i postres (tot i que tampoc ho fan del tot bé...).
En resum, un bon lloc a on anar a menjar una bona fondue (només puc donar fe d'aquest plat, tot i que les carns que veia passar feien una pinta espectacular i eren racions enormes) en un ambient selecte (per no dir pijo, que la zona ja ho porta de sèrie...), amb bon servei i qualitat de la seva cuina. No em faria res repetir i tastar algun dels plats que vaig veure... :-)