Ctra. d'Ordal a Sant Sadurni, km. 3,8
08739 - Els Casots - Subirats
Tel. 626 030 621
http://www.miradordelescaves.com
Fa uns dies, tot fent un volt en una d'aquelles boges sortides dominicals, on no saps mai on aniràs a morir ni de quina manera, ens vam endinsar per la zona de l'Ordal i de la plana del Penedès per fer una mica de turisme de carretera. A l'hora de dinar, després d'intentar sense èxit reservar a algun dels coneguts de la zona, vam tirar de Foursquare (cada dia menys fiable per desactualitzat) i de la cerca de restaurants de Google Maps, sense tenir gaire en compte les opinions, doncs ja era una mica tard com per posar-se a discriminar segons els criteris de vés a saber qui...
Finalment, ens vam decidir per un d'aquells llocs que mai seria la meva primera opció, per frases que apareixien a la cerca al costat del nom, tals com: "ideal per a nens" o bé "amb saló de banquets". Però com he dit abans, la gana premiava ja per l'hora i ens vam decidir per aquest.
El restaurant està situat entre Sant Sadurní i l'Ordal, al peu del Castell de Subirats, amb unes privilegiades vistes al massís de Montserrat i el Penedès. A part de l'espai de restaurant pròpiament dit, el complex compte amb diferents salons privats a on celebrar esdeveniments d'aquells que d'entrada fan feliç a la gent, així com de jardins, terrasses i un mirador que són una gran elecció de cara al bon temps. Tanmateix, disposa d'un ampli aparcament propi, cosa que és molt d'agrair per no estar fent volts i buscant pàrquings propers.
La sala, que està majoritàriament decorada amb tons càlids i amb materials de fusta de color blanc, dóna una gran sensació d'amplitud que es veu accentuada pels grans finestrals amb les vistes a Montserrat i als boscos dels voltants. Les taules són nues amb estalvis de palla i senzill parament.
Pel que fa a la carta, a més del menú de migdia que ofereixen a un molt bon preu de 20 € els dies feiners, disposen d'altres fórmules de menú tancat (calçotada, maridatge, proximitat o pica-pica) i de la mateixa carta, segmentada en entrants, carns i peixos amb guarnició i algun plat de cassola, així com dels plats recomanats del dia, fora ja de la carta.
Nosaltres vam demanar aquell dia d'entrants, una esqueixada de morro de bacallà amb romesco i unes carxofes a la brasa de perfecta cocció que ens van oferir fora de carta (entrants, que no vaig poder fotografiar, doncs la meva parella estava canina i no em va donar ocasió si volia menjar alguna cosa jo també...:-)) així com el contundent cap i pota de vedella, que va ser la meva elecció.
I un molt saborós pollastret criat amb gra a la brasa al perfum d'herbes per la meva parella. Val a dir que el tema de la brasa el toquen prou bé, amb barbacoes especials amb funció de forn i graella (Kamado, potser?) i amb carbó vegetal de la varietat "Quebracho blanc".
I que anava acompanyat de diferents guarnicions, suficients per a quedar ben satisfet només amb un plat d'aquests.
Pel que fa a la carta de vins, tot i tenir uns preus molt continguts, per a mi va ser el punt més feble de tot el que vaig veure aquell dia, doncs només ofereixen referències de la seva D.O. Penedès, amb un predomini absolut dels caves, i concretament dels cellers Llopart, dels quals imagino deuen formar part en alguna mena d'associació o patrocini, doncs fins i tot el menú maridatge està format per caves d'aquest celler. La nostra elecció, dins de les poques alternatives que deixaven, va ser la d'un bon Pardas Negre Franc del celler del mateix nom, i del qual vaig gaudir fa un temps al restaurant Topik, d'una ampolla del seu Collita Roja que em va entusiasmar.
El compte, que finalment va quedar per uns 36 € per cap, opino que té un preu prou raonable tant per la qualitat de la cuina i del producte, com pel servei i l'espectacularitat de les vistes que ofereix la seva sala.
En resum, un lloc a tenir en compte fora de l'habitual circuit de restaurants on anar els dies de festa, amb una cuina de nivell, preus competitius tant del menjar com del seu celler i un indret a on gaudir abans o després de l'àpat.