Plaça Sant Felip Neri, 2
08002 - Barcelona
Tel. 933 177 442
https://www.a-restaurant.top/
No acostumo a visitar amb freqüència restaurants d'hotel, tot i que Déu n'hi do els que ja porto fets, però com la idea és afegir aquest a la próxima edició de la Guia dels 3 (o+) a Taula, i els culs inquiets dels meus companys ja hi havien estat, em va semblar de justícia poder opinar en primera persona.
Aprofitant l'honor i el plaer d'una immillorable companyia, vàrem anar a sopar fa uns dies a aquest bon (ja ho avanço) restaurant.
Situat al barri Gòtic de Barcelona, a la plaça de Sant Felip Neri i a l'interior de l'hotel de 5 estrelles i únic Relais & Chateaux de la ciutat, que porta el mateix nom, ens trobem amb una acollidora sala d'estil modern, amb taules nues (quina mania...) i parament de qualitat. Tanmateix disposa d'una acollidora terrassa on fer l'aperitiu, els cafès, o les copes i havans post àpat.
El servei, tot i que era prou entregat, vaig trobar-lo bastant millorable, sobretot en l'apartat de coneixement de la llengua del país que et dona a menjar. Sóc conscient de la situació d'aquest hotel a plena zona turística, a vessar de públic de fora, però que l'única persona catalana que hi havia en la sala, acabés preguntant-nos en correcte anglès com havíem sopat, em va semblar d'allò més surrealista...
La carta, tot i no ser gaire extensa, disposa de suficients plats en cadascun dels seus apartats (aperitius, entrants, primers, peixos i carns i aus), tots ells amb la filosofia de compartir.
Ens van comentar els petits canvis que havia a la carta, ocasionats majoritàriament per l'estacionalitat en algun dels seus productes, així com algun altre plat que tenien fora de carta.
I el primer a arribar, va ser una ensaladilla russa d'anguila fumada (a la carta figurava com de truita fumada i alga nori), de la qual he de dir, que és potser una de les millors ensaladilles que mai he tastat. Aquest plat i un vermut al migdia d'un diumenge, hauria de ser una prescripció obligatòria del metge de capçalera.
Uns cruixents i curiosos (pel contrast de sabors) llagostins en crosta de Brick, alfàbrega i cremós de marisc.
Un parell d'ostres nº 2 amb Kimchi i yuzu.
Uns perfectament fregits calamars a l'andalusa i maionesa amb un toc picant.
I un magret d'ànec a la brasa, tatín de poma i sobrassada, que vaig oblidar retratar amb l'emoció i la conversa de la vetllada. Val a dir, que amb aquest plat van cometre l'errada de portar-lo quan encara teníem els altres plats a taula (només havíem menjat les ostres...), i no vaig voler entrar a degüello doncs estava massa bé per a espatllar la vetllada.
El compte, que podeu veure a continuació, va ser d'uns 50€ per cap (la cervesa era d'abans a la terrassa i no la computo), que tenint en compte que l'aigua i el vi (un clàssic però segur Finca Malaveïna, del celler Perelada a l'Empordà) ja pujaven 40€, ens dóna una més que correcte RQP.
En resum, un lloc cèntric (tot i haver de patir els inconvenients d'una zona turística), romàntic per la seva acollidora sala en un entorn amb molta història i molt recomanable per la qualitat de la seva cuina.