dimecres, 20 de març del 2013

Llobarro amb espinacs, espàrrecs bladers i cruixent de pernil





Ingredients:


  • P.N. de llobarro salvatge
  • Espàrrecs bladers.
  • Espinacs.
  • Pernil ibèric
  • Taronja
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre



Amb l'ajut d'un pelador, netejarem la part de la tija dels espàrrecs i els escaldarem en aigua amb força sal durant tres o quatre minuts (en funció del gruix dels mateixos). Els refredarem ràpidament en un bany d'aigua amb gel i els reservarem en un plat amb paper de cuina perquè desprenguin l'aigua restant.

Els espinacs els saltejarem molt breument en una paella amb unes gotes d'oli i els salarem. 

El cruixent de pernil el podem fer de la forma tradicional al forn, o bé de forma expres al microones sempre en intervals molt curts i a baixa potència i vigilant que no se'ns cremi.

Prepararem el grills de taronja tallant-los sense que quedi gens de restes del blanc de la pell i els reservarem.

Marcarem el llobarro per la banda de la pell en una paella ben roent amb unes gotes d'oli i:

  • Opció A: li donarem la volta i l'acabarem de fer per l'altra banda.
  • Opció B: Afegirem unes gotes d'aigua pel voltant de la paella i taparem perquè acabi de fer-se amb el vapor que es generi.


Emplatarem tots els ingredients amb una mica de gràcia, acabant amb uns cristalls de sal per sobre del llobarro i un raig d'un bon oli d'oliva per sobre de tot el conjunt i a gaudir.

I una altra foto del plat:




I podeu completar l'àpat amb unes senzilles cloïsses, només obertes al vapor (d'aigua, vi, sake o el que la vostra imaginació us inspiri), amanides amb pebre molt i servides a sobre d'un llit de gel picat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada