Restaurant Ca l'Esteve
Casetes Ca N'Oliveró.
Ctra. Martorell - Terrassa, km 4,700
08755 - CASTELLBISBAL
Tel.: 937 755 690
www.restaurantcalesteve.com
info@restaurantcalesteve.com
Havia sentit parlar molt d'aquest restaurant, habitualment per trobades de bloggers de cuina, que crec que organitzen mensualment, i també a través del col·lectiu gastronòmic Cuina Vallès, que podeu seguir per la seva web
www.cuinavalles.cat
Aprofitant una trobada de propietaris de bicicletes, juntament amb en Ricard Sampere del blog
Els Meus Restaurants, vàrem fer una escapada per dinar entre setmana i conèixer el lloc, ja que cap dels dos havíem estat i teníem curiositat.
El lloc és senzill de trobar (tot i que el meu GPS no contempla el quilòmetre 4...) i amb aparcament a la mateixa porta. Si aneu des de Terrassa, pot deixar-se també a l'altre banda de la carretera, tot i que després s'ha de creuar la carretera i no és una alternativa gaire recomanable (almenys després d'haver menjat i begut...).
Té un edifici annexe que fan servir de bar, al costat mateix de la gran masia que és on s'ubica el restaurant. Mentre accedim al menjador principal, ens anirem trobant amb unes quantes estances privades per fer celebracions o reunions del que sigui, que em van fer molt bona fila.
Un cop entaulats, torbarem un parament elegant i de qualitat amb còmodes cadires que fan sentir-te a gust d'entrada. Val a dir també que disposen d'hort propi, així com de vinyes al voltant de la masia que aprofiten per elaborar el vi que recomanen amb els seus àpats.
|
Detall del saló principal |
Després de fer un cop d'ull a la carta de vins, que tenen exposada en un faristol, ens vàrem deixar recomanar i tastar el Syrah que preparen ells mateixos ("hemos venido a jugar" que deia aquell...). No soc un entès amb vins, però no em va fer gaire el pes (ja es mullarà algú altre... ;)).
|
Carta de vins |
Tot i que tenen fama els seus arrossos, vàrem optar per compartir uns entrants i fer uns segons de carn.
D'entrada, unes croquetes de rostit (d'una mida considerable) a 2 € l'unitat. Molt saboroses de debò, però pel meu gust massa triturades (i ja sé què això és més una qüestió de gust en la textura...).
|
Croquetes de rostit |
Unes excel·lents mongetes del ganxet (no així els talls de cansalada que l'acompanyaven). En el seu punt just de cocció i amb un raig d'un bon oli, que no sé si també elaboren a casa.
|
Mongetes del ganxet |
I de segons de carn amb salsa (distingeixen a la carta aquestes carns de les de graella, ja què en principi és un lloc que demana més carns fetes d'aquesta manera), vàrem tastar una espatlleta de xai desossada, que juntament amb les mongetes del ganxet van ser els millors plats tastats. Acompanyat d'un puré de prunes que li aportava dolçor al plat i una salsa amb base d'avellanes. Un plat rodó.
|
Espatlla de xai desossada amb puré de prunes, fulles de ruca i avellanes |
I un melós de vedella confitat, molt bo també, però que no arribava al nivell del xai (ja sé que també és qüestió de gustos...). Anaven servits amb uns (pocs) cigrons menuts del Vallès, què tot i que no conec aquesta varietat, no em van semblar gaire menuts. Molt bon plat també.
|
Melós de vedella confitat amb cigró menut del Vallès |
Tot servit amb un pa (fet per ells?) de tipus coca i sucat amb tomàquet del que vam donar bon compte.
Sense postres i amb els cafès, no va arribar a 40 € per cap.
Un dels temes a tenir en compte és la sonoritat del local. Aquell dia estàvem només nosaltres i una taula amb tres persones just a l'altre banda de la sala i escoltàvem perfectament tota la conversa. Val a dir també que el seu nivell de veu era més propi d'una taverna de mariners que d'un restaurant de la classe que se li suposa a aquest. Però això ens va fer reflexionar i preguntar-nos com seria de terrible un dinar de diumenge amb la sala abarrotada...
Puc dir que em va agradar força, però per fer una escapada entre setmana.