Canelons d'albergínies i tonyina

Ingredients:

- 4 albergínies mitjanes
- oli d'oliva
 
Per al farcit: 1 cullerada d'oli d'oliva, 200 g de ceba, 1 all laminat, 300 g de tomàquet, 100 g de pebrots escalivats tallats finament, 100 g d'albergínia feta al forn, sal i pebre

Per a la tonyina confitada: 300 g de ventresca tallada a trossos, sal, oli de gira-sol, all, llorer, farigola i bitxo i  1 culleradeta de vinagre de xerès
 
Per al pesto: alfàbrega, julivert, aigua, pinyons, parmesà i oli 

Per a la teula de parmesà: parmesà ratllat, làmines de parmesà i flor de sal

Preparació
Per començar, en un cassó amb aigua freda deixeu coure la ventresca de tonyina ja salada. Quan arrenqui el bull, retireu la tonyina i poseu-la a confitar en un cassó amb oli de gira-sol, all, bitxo, farigola, llorer i vinagre de xerès, durant uns 10 minuts aproximadament a foc molt suau. 

Mentrestant, peleu l'albergínia, talleu-la a làmines fines amb una mandolina, fregiu-les en un cassó amb oli abundant i ben calent sense que quedin cruixents i reserveu-les sobre paper absorbent. 

Per fer el farcit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a dauets. Quan estigui daurada, afegiu-hi l'all laminat, el tomàquet tallat a dauets, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi l'albergínia i el pebrot escalivat tot tallat a dauets, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts més a foc suau. Quan ja estigui cuit, retireu-ho del foc, afegiu-hi la tonyina esmicolada i remeneu-ho tot bé. 

A continuació, poseu les làmines d'albergínia l'una al costat de l'altra, ben juntes, cobriu-les amb el farcit, emboliqueu-ho fent un caneló i reserveu-ho. 

Per fer el pesto, poseu en un bol l'alfàbrega, el julivert, els pinyons, el parmesà i una mica d'aigua i tritureu-ho tot amb el túrmix mentre hi aneu afegint l'oli. 

Per fer la teula de parmesà, en una safata de forn, sobre un Silpat, poseu-hi el parmesà ratllat donant-li la forma que vulgueu, deixeu-lo coure al forn a 170 graus fins que quedi torrat i després enrotlleu-lo donant-li forma de teula. 

I ja per acabar, emplateu el caneló, poseu-hi unes làmines de parmesà a sobre, el pesto al costat i guarniu el plat amb la teula de parmesà i la flor de sal.
divendres, 18 de juny del 2010
Posted by Jordi Castaño
Tag :

Filet de porc amb reducció de mandarines i vinagre de Montsant, crema d'espinacs i ceba confitada amb farigola



Ingredients:
- 2 filets (o rellomillos) de porc.
- 1 got de vinagre de Montsant.
- El suc de 2 ó 3 mandarines.
- 400 grs. d'espinacs.
- Sal d'all.
- 3 ó 4 cebes (millor si son de Figueres).
- Farigola.
- 1 fulla de llorer i un bri de romaní.

Per la ceba confitada.
Tallar en juliana la ceba i posar a confitar molt lentament durant 3 ó 4 hores juntament amb la farigola i una mica de sal.


Per la crema d'espinacs.
Fregir en una mica d'oli els espinacs i salar amb sal d'all. Retirar i afegint un xic d'aigua passar per la trituradora fins aconseguir la textura desitjada.


Per el filet de porc.
Salpebrar i marcar a la paella a foc molt viu fins segellar las peces.
Acabar a forn 200º durant 10-15 minuts, segons el grau desitjat de cocció de la carn.
Per a la salsa: afegir a la mateixa paella a on s'han daurat els filets un got de vinagre de Montsant (compte que es un festival i mes cal apartar durant uns segons la paella del foc), deixar reduir i afegir el suc de las mandarines. Reduir tot plegat fins una quarta part i lligar amb xantana o qualsevol altre espessant.





dilluns, 22 de març del 2010
Posted by Jordi Castaño
Tag :

Ca L'Isidre


Ahir vam estar sopant en aquest clàssic restaurant de Barcelona, en el qual la cuina no és elaborada en excés, destacant sobretot la cura de la matèria primera.



Excel lent qualitat la de la tòfona d'hivern i las Tripes de vedella Ca l'Isidre, notable per a les mongetes amb llamàntol i bé per a la resta de plats.


Servei dels vins a temperatura inadequada i en copes millorables.


Servei de taula molt millorable.
 
Preu: 90 € per cap.
dimecres, 3 de març del 2010
Posted by Jordi Castaño

Sant Pau - Sant Pol de Mar - Carme Ruscalleda

012 Logo.jpg


La cua al punt a cavall de carxofes, cremoses, juliana, fregides i xips

La cua al punt a cavall de carxofes, cremoses, juliana, fregides i xips.jpg











dissabte, 6 de febrer del 2010
Posted by Jordi Castaño

Cap d'any 2009

dijous, 31 de desembre del 2009
Posted by Jordi Castaño

Nit de Nadal 2009


Brandada de bacallà amb rovell d'ou i caviar de truita

Brandada de bacallà amb rovell d'ou i caviar de truita.jpg


Pop a feira sobre patata confitada amb vainilla

Pop a feira sobre patata confitada amb vainilla.jpg


Gambón arrebossat en blat de moro i maionesa d'Albariño

Gambón arrebossat en blat de moro i maionesa d'Albariño.jpg



Amanida de macarrons a la llimona amb rosbif de tonyina

Amanida de macarrons a la llimona amb rosbif de tonyina.jpg



Melós de vedella amb crema de carbassa escalivada i cristalls de patata violeta




Pecat de xocolata amarga amb salsa de taronja

divendres, 25 de desembre del 2009
Posted by Jordi Castaño

Celler de Can Roca


Logo.jpg


Vista exterior



Pati




Interior





Celler



Cruixent de sésam negre i grué de cacau



Bombó de colomí amb Bistrol Cream



Pastanaga amb tòfona d'estiu




Pa, pa i mes pa per fli.pa




Sopa de cirera amb anguila fumada amb gelat de gingebre




Gamba, sorra de gamba i essència de gamba




Truita de caviar d'arengada






Escudella de bacallà




Xai amb pa amb tomaquet




Oca a la Royal




Albercoc caramel.litzat















dimarts, 1 de setembre del 2009
Posted by Jordi Castaño

Palau de Bellavista

dilluns, 31 d’agost del 2009
Posted by Jordi Castaño
Tag :

Lluçanés


dimecres, 22 d’abril del 2009
Posted by Jordi Castaño

Llegendas de Girona

dissabte, 7 de febrer del 2009
Posted by Jordi Castaño
Tag :

Nit de Nadal 2008

dimecres, 24 de desembre del 2008
Posted by Jordi Castaño

El Poblet - DENIA - Quique Dacosta


diumenge, 31 d’agost del 2008
Posted by Jordi Castaño

Swiss Moraira

Posted by Jordi Castaño
Tag :

El Babú

dilluns, 23 de juny del 2008
Posted by Jordi Castaño
Tag :

Mas La Casassa


divendres, 22 de febrer del 2008
Posted by Jordi Castaño
Tag :
Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -