Can Pineda. Clàssic i bo, tot i que massa allunyat...

Can Pineda
Sant Joan de Malta, 55
08018 - Barcelona

Tel. 933 083 081

www.restaurantcanpineda.com



Nova sortida dels 3(o+) a Taula (i ja van 24!!) en el que sembla serà un fet habitual en futures convocatòries, en les que anirem introduint de tant en tant, algun clàssic de la restauració de Barcelona.  

En aquest cas, li va tocar a Can Pineda, que és un restaurant centenari (data de 1904) situat al barri del Clot, i del que quan al titular del post dic que està massa allunyat, respon a aquella situació d'haver-te de desplaçar expressament doncs, per a mi almenys, està a terra de ningú.

Té l'aspecte d'un bar bodega de barri de tota la vida, en el que no se't passaria pel cap que amagués una cuina de luxe amb un producte tan selecte com el que ens ofereixen en aquesta casa. Tòfona blanca, foie gras, xuletons de vaca vella i els millors peixos i mariscs procedents de les llotges de casa nostre, tenen el seu protagonisme a la seva carta, al costat de preparacions més casolanes d'ingredients més humils. Estructuren aquesta carta en entrants i principals de carn i peix, oferint a més, una llarga sèrie de plats del dia que són els que més de gust ve de demanar. Carta de vins sorprenent amb referències top que es poden trobar en un lloc de luxe.

Local totalment viejuno (lògic, tenint en compte l'edat del mateix), amb un públic variat i loquaç (per utilitzat un adjectiu amable doncs aquell dia la taula del costat amb matrimonis amb criatures ens van donar el dinar...) en el que em va semblar que predominava el client de tota la vida.

Com sempre, vàrem compartir els entrants i les postres, escollint cadascun de nosaltres el plat principal. 





I dels quals si voleu saber quins van ser, així com el que vàrem pagar i les sensacions generals que ens va provocar, podreu llegir a la crònica detallada de la visita a la web dels 3(o+) a Taula 








La meva percepció particular del lloc és que, tot i havent jalat de conya, no em compensa el desplaçament fins allà. Cuina molt bé, servei pel sec i local sorollós. Altre cosa és si coincideix que estic per allà un dia i vull donar-me un festival... sempre que no es tracti d'una cita romàntica o d'un dinar d'aquells que vols gaudir de la conversa. 

diumenge, 30 d’octubre del 2016
Posted by Jordi Castaño

9 de la Borriana. Cuina de Producte (en majúscules)

9 de la Borriana
Carrer de la Borriana, 9
08202 Sabadell

Tel.: 937 459 749





No acostumo a anar gaire de restaurants per Sabadell, bàsicament per què on millor mengo, no és pas un restaurant... :-). Tot i així, fa un parell d'anys i aprofitant una visita a Sabadell, vaig acabar fent un menú de migdia a aquest restaurant sense reserva prèvia, empès pels consells de Ricard Sampere, i del qual podeu llegir el resultat clicant el següent enllaç: 9 de la Borriana - Menú de migdia.


I com deia en el seu dia, després d'haver-me encantat la seva fórmula de menú de migdia, m'havia quedat pendent tastar la carta i un dia que el meu no-restaurant de Sabadell estava mandrós, ens hi vàrem atansar fins allà. 

El local, tal com el recordava, és força petit (7 o 8 taules) i molt acollidor i elegant. Ara, des de fa ja un temps (penso que un xic més d'un any...) ja no serveixen menús de migdia i basen la seva carta en un seguit de plats fixos i d'altres que ofereixen amb una pissarra amb els plats del dia, que si no recordo malament, van ser d'aquest d'on vam escollir tots el d'aquell dia. Molt interessant és l'opció d'oferir els plats en mitges racions, per poder compartir sense problemes.   

La tria, que va ser feta una mica seguint els seus consells (a destacar l'eficàcia i professionalitat del servei), va ser en primer lloc d'una coca d'anguila fumada amb albergínia (a la flama?) 


Coca d'anguila


Continuant amb un fresquíssim carpaccio de ceps, amb l'únic acompanyament d'un bon oli d'oliva i pinyons. 

Carpaccio de ceps


Un sashimi de toro amb wasabi (buff... quin plat... de llàgrima). Producte i producte

Sashimi de toro amb wasabi


I un tàrtar de corball, amb talls ben definits i (com tots els ingredients en general del restaurant) d'una gran qualitat. 

Tàrtar de corball


El vi, també va ser elecció del cap de sala, propietari i sumiller del restaurant. Una molt bona elecció i un vi sorprenent. 



I de postres vàrem compartir una selecció de formatges que ells mateixos van fer.

Selecció de formatges



El compte, de 46 € per cap, ens dóna una bona RQP, tenint en compte la qualitat de tots i cadascun dels plats i ingredients de l'àpat. Un restaurant de gran nivell a Sabadell amb una cuina a on destaca per sobre de tot el producte i a on podem gaudir d'una tranquil·litat que malauradament es troba a faltar en molts altres llocs... I especialment aquell dia, penso que ho van brodar i ens van fer gaudir com feia temps no ens passava. 



diumenge, 23 d’octubre del 2016
Posted by Jordi Castaño

La Perla. Un oasi d'autèntica cuina tradicional catalana.


La Perla
Passeig de l'Exposició, 62
08004 - Barcelona

Tel. 933 292 052




Ja ho vaig dir a la meva primera visita a La Perla. I aquest cop, amb la nova sortida dels 3(o+) a Taula em reafirmo en aquesta impressió. És la seva una cuina com les d'abans... la cuina de la iaia o de la mama, els que em tingut la sort de tenir-les com a cuineres clàssiques del receptari tradicional català. 

Situat al barri del Poble Sec, és el seu un local d'aspecte d'autèntic bar de barri de tota la vida, amb la seva entrada de carpintería d'alumini de les d'abans, mobiliari rústic i cadires de fusta i taules amb senzill parament. Servei proper i professional, dels que saben estar i ni t'agobien ni se't pujen a la gepa. 

Extensa carta on tenen cabuda la majoria dels plats del nostre receptari i a on també tenim l'opció de fer un d'aquells memorables (i poc escollits per desgràcia) esmorzars de forquilla. 

Vam deixar la tria dels primers plats en les seves mans, escollint un principal cadascun de nosaltres. Vegeu i saliveu amb la següent fotografia com a mostra d'un dels molts plats que van arribar...





I que com sempre, podreu completar amb la crònica detallada de la visita que podreu fer a la web dels 3(o+) a Taula 

diumenge, 16 d’octubre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Les Cygnes. A la vora del llac Léman

Les Cygnes. Hôtel *** Restaurant
8, Avenue de Grande-Rive
74500 EVIAN-LES-BAINS

Tel. 04 50 75 01 01

www.hotellescygnes.com




Fa unes setmanes, aprofitant una escapada a Ginebra amb la pubilla, un dels dies lliures vàrem fer un volt sencer al llac Léman, tot passant d'un país a l'altre sense pràcticament ni adonar-nos. Vàrem dinar unes bones creps bretones a Nyon, que és una bonica localitat que trobem al costat suís de pujada cap a Lausanne, i ja de tornada a Ginebra passant per Montreaux, vam veure un lloc que ens va semblar força atractiu i pintoresc a l'altra banda del llac al costat francès, concretament a la localitat d'Evian-Les-Bains.

Es tractava d'un hotel restaurant en el qual, com podreu apreciar a les fotografies de l'exterior i a alguns detalls de l'interior (banys, taules i terrassa), predominava l'estil recarregat francès de començaments del segle passat (l'hotel va ser construït l'any 1926). La veritat és que era talment com tornar a aquells "boixos anys 20" i si cliqueu a la fotografia, podreu veure amb més detall algunes curiositats del lloc (com els ornaments del WC o els cartells de la mateixa fotografia).

Ja avanço que el tema menjar va ser molt bo i vàrem sortir d'allà amb molt bones sensacions, però el que realment a mi em va al·lucinar, va ser el tracte de tot el personal de l'establiment, tant de l'hotel com del restaurant. En primer lloc, ens vàrem presentar sense reserva a un restaurant d'hotel que té una espectacular terrassa sobre el llac i se suposava que seria complicat que tinguessin disponibilitat de taules. A més, encara no era l'hora d'obrir (vam pensar que si anàvem molt aviat, seria més fàcil aconseguir una taula) i per acabar-ho d'arrodonir, la meva filla va demanar si era possible un plat per vegans. Ja sé que és més senzill quan, com la meva filla, coneixes perfectament l'idioma, però em va encantar el tracte que ens van dispensar des de les persones de la recepció fins al xef de cuina que va sortir per dir-nos que ens podia oferir, passant per tot el personal del mateix restaurant que van fer de la nostra, una molt agradable vetllada.



Finalment, a la meva filla li van preparar un plat combinat de verdures, del qual va comentar que estava tot molt bo, acompanyat per una generosa amanida com podeu veure a la següent fotografia. Només pel fet del bon tracte i l'acurada atenció que li van dispensar, penso que és un lloc que val la pena apropar-se (lògicament, només si esteu per la zona...). 



Mentre que jo vaig optar per una de les fórmules de menú triada d'entre l'ampli ventall de possibilitats que oferien (a més de la carta). I vaig decidir-me per aquest, per ser un dels més curts que hi havia per escollir doncs, tampoc era per demanar un dels que tenien de 6 o 7 plats, mentre la meva filla menjava solament un plat de verdures... Es tractava del "Menu ronde des fromages" que consistia en una selecció de 12 formatges d'autor presentats en tres actes anomenats «Finesse» «Douceur» i «Puissance» que més o menys venia a ser una mena d'in crescendo de la intensitat d'aquells. Amb cadascun dels plats presentats et servien una generosa copa de vi, que vaig deixar a la seva elecció i que malauradament ja no recordo quins eren... A més, acompanyaren el menú amb una completa amanida amb fruits secs i diferents tipus de pa torrat i crostons. 


No vàrem demanar postres, però el cafè vam demanar de fer-lo a la terrassa exterior que tenien i que estava buida (imagino que la fan servir més per dinars, doncs ja refrescava a aquella hora).



I que ens van servir amb unes mignardises de les que vaig donar bon compte tot solet (a excepció dels confits...). 



El compte, que va pujar fins als 74 € amb un parell de copes de Kir i els cafès, i en el que el preu del plat que van preparar expressament per la meva filla va ser d'uns molt raonables 10 €, penso que és un preu molt just per un lloc amb un servei encantador i situat en un indret amb unes fabuloses vistes al llac. 










../...

I si tot fent camí us pareu a visitar Avinyó i el seu Palau dels Papes, el mateix Pont d'Avignon o el seu interessant centre històric, us recomano allà mateix el següent restaurant de Cuisine de Provence 

NewGround
29, rue de la Saraillerie
84000 Avignon

Tel. 04 90 85 21 83

www.newground.fr


Es tracta d'un petit i encantador bistreau amb diferents menús força bé de preu i opcions vegetarianes i veganes. Disposa d'una agradable terrassa al mateix carrer que, com és només per vianants, és força tranquil·la. Aquell vespre no vàrem anar pas a menú, i el preu és el que podeu veure (amb una ampolla de vi de la terra que suposava la meitat del compte...). I vam jalar molt bé i en un ambient encantador.






diumenge, 9 d’octubre del 2016
Posted by Jordi Castaño

99 Sushi Bar. Sushi upper Di

99 Sushi Bar
Tenor Viñas, 4
08021 - Barcelona

Tel: 936 396 217




En aquesta nova sortida dels 3(o+) a Taula vàrem tornar a experimentar amb una de les noves inauguracions que s'han produït els últims mesos a Barcelona. Es tracta d'un nou establiment dels 99 Sushi Bar ja existents a Madrid i que tenen uns reconeguts estàndards de qualitat i elegància (o de luxe, per di-ho de forma clara i meridiana...). En aquesta ocasió, han obert a una de les zones més benestants de la nostre ciutat, al costat mateix del Turó Parc i, com vàrem poder apreciar, el lloc destil·la exclusivitat per totes bandes. Servei impecable, qualitat top dels ingredients i extensa carta a on poder tastar les diferents preparacions de la cuina nikkei, són els trets diferencials d'aquest restaurant. 

Si bé és complicat trobar algun però a la seva cuina (vaig gaudir i molt, de tots i cadascuns dels plats que ens van arribar), personalment em sento més a gust a altres japonesos de Barcelona, com al Yashima o bé a qualsevol dels Shunka, en els seus diferents formats. 

Una mostra d'un dels plats que es poden degustar... 



I com sempre, si voleu saber els detalls de com va anar tot plegat, la crònica detallada de la visita la podreu fer a la web dels 3(o+) a Taula 
diumenge, 2 d’octubre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Mosquito. Dumplings i tapes asiàtiques.

Mosquito
Carders, 46
08003 - Barcelona

Tel. 932 687 569

www.mosquitotapas.com


Al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, al districte de Ciutat Vella de Barcelona, trobem aquest senzill i econòmic bar de tapes asiàtiques. La proximitat al Born i al Parc de la Ciutadella i la popularitat dels seus preus, fa que sigui un lloc que sempre estigui ple a vessar. De fet, ja havia intentat anar un parell de cops a sopar sense èxit i és que si ets tant boix d'anar sense reserva, t'anoten el nom i el nombre de persones en una pissarra i van cridant a mida que hi ha disponibilitat de cadires o tamborets. O sigui, que podeu imaginar la gentada que es forma a la porta del local... I només hi ha disponibilitat de reserva als vespres i per a grups de 6 o menys persones. 



El local és de reduïdes dimensions amb una senzilla decoració amb taules i cadires rústiques de fusta que són a compartir amb altres comensals. Disposa a més, d'unes barres amb tamborets alts a on també ens podrem acomodar sense problemes. El sistema de carta consisteix en un full que et deixen i en el que figuren tots els plats de la seva carta, podent escriure directament a la mateixa indicant la quantitat de plats que volem de cadascun. Tot i que l'oferta estrella de l'establiment són els dumplings, disposen d'altres tapes de procedència vietnamita, xinesa o coreana. Divideixen la carta en tres apartats (postres a banda) com són: els dumplings (en totes les seves variants), plats calents i plats freds. Com podeu veure a la carta, els preus són més que populars i ens permeten menjar per un import que pot oscil·lar entre els 15 i els 20 €, o fins i tot menys, si acompanyem l'àpat amb aigua. 



Aquell vespre, vàrem anar sense reserva però molt d'hora (no eren encara les 8...) i així no vàrem tenir gaires problemes. Però tot i així, ens van acomodar en els dos últims tamborets disponibles de la barra i quan van quedar lliures dues cadires, vam compartir taula amb una altra parella. De totes maneres, encara que sigui més còmode seure en una cadira, si teniu oportunitat d'estar a la barra que té visibilitat a la cuina, us ho recomano, doncs és un autèntic espectacle veure com treballes els cuiners farcint dumplings i altres peces. 

L'altre aspecte destacable del lloc, és la gran oferta i especialització en cerveses artesanals de les quals disposen. Com és un tema que no domino i en el que no m'he volgut endinsar gaire, vaig deixar en les seves mans l'elecció d'aquesta, que va ser una gerra de Fürstenberg Pilsner que com era ple mes d'agost i estava fresqueta, doncs ja la vaig gaudir prou.

Jo vaig demanar un parell de tapes de dumplings consistents en uns baus d'anguila i uns shaomai de porc i llagostí. Encara que hi ha qui no es creu que amb això es pot sopar, dono fe que vaig sortir prou satisfet. De totes maneres, penso que la millor forma de gaudir d'un lloc com aquest és anant un mínim de quatre persones i compartint diferents tapes de la seva carta.

Anguila bao 

Porc i llagostí shaomai


I els plats escollits per la meva filla vegana, van ser uns baus de verdures i uns guotie de verdures, que de fet és un altre tipus de dumpling acabat a la planxa, i un bol d'arròs. 

Crystal verdura bao

Verdura guotie


I tot això, com podeu veure, per un preu de poc més de 13 € per cap, que si haguéssim demanat aigua, potser no hauria arribat ni als 10 €... Penso per tant, que és un bon lloc a on gaudir i tastar una cuina de tapes asiàtiques per un preu força competitiu. Convenient reservar uns dies abans (tenen força demanda) i recomanable, com he dit abans, anar un mínim de quatre persones per així poder tastar més plats de la carta. 


diumenge, 25 de setembre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Tomax. Recomanable cuina soriana.

TOMAX
Loreto, 32
08029 Barcelona

Tel. 933 457 148

http://www.tomaxbcn.com/



Més de tres anys feia de la meva anterior visita a aquest restaurant especialitzat en cuina soriana, quan encara estava situat a la frontera de Barcelona, i que podreu llegir si cliqueu a Hermanos Tomás. I ara, deu fer just un parell d'anys, s'han traslladat més al centre de Barcelona, al barri de Les Corts en concret, a l'antic local del restaurant "El Dento", mantenint pràcticament intacte el seu interior i decoració.

El tenia pendent de revisar, doncs és d'aquells que sempre et venen de gust quan vols donar-te una alegria i un festival de colesterol del bo, i així vam aprofitar una de les noves sortides  dels 3(o+) a Taula 

Pel que fa a la cuina, pocs canvis (per no dir cap) han fet a la seva carta on, millor si te la canten i et deixes portar pels divertits consells del cap de sala, predominen productes i preparacions típiques de la seva terra, entre els quals destacaria els "torreznos", la "morcilla" i el "lechazo", tot i que d'altres que he tingut la sort de tastar, tampoc són per fer-los un lleig...



Més detalls de l'experiència gastronòmica, els plats tastats i d'altres com el preu final i la nostre puntuació del lloc, ho podreu veure a la web dels 3(o+) a Taula 



diumenge, 18 de setembre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Vara. Per si us cal un restaurant d'esdeveniments per Toledo...

Vara
A-42, Km. 31
45200 - Illescas (Toledo)

Tel. 925 513 750

www.restaurantevara.com



Hi ha una cosa que em fa ràbia quan surto fora del país i vaig per feina, i és haver de buscar un restaurant que estigui bé i que no em faci perdre tres hores allunyant-me de la ruta prevista (que habitualment sol ser per autopistes i autovies). En un recent viatge a Toledo i de tornada a casa, em vaig trobar en aquesta situació. I per no trobar-me en un àrea de servei de l'autopista o en un restaurant de mala mort en una de les sortides d'aquesta, vaig trucar a la persona que havia anat a veure i em va indicar un lloc molt proper a la mateixa autovía (que allà no saben que és un peatge...), a escasos 100 metres de la sortida.

És un restaurant d'aquests especialitzats en esdeveniments del tipus BBB ("Bodas, Bautizos y Banquetes") amb grans salons i jardins, parc infantil, minigolf i fins i tot un Poni Club. O sigui, un lloc al qual no entraria mai, si no fos perquè me l'havien recomanat expressament, i no tenia gaire més opció.

Tot arribar, preguntaren si volia fer el menú del dia o si volia anar a la carta. I vaig pensar, ja que estem aquí i de molt bon humor, anem a jugar i fem una ullada a la carta. Em van fer passar a un menjador en el que només hi havien un parell més de taules ocupades, molt tranquil i espaiós i amb taules vestides de forma exquisida.

Per anar fent boca, portaren uns picos i unes torradetes amb una generosa ració de sobrasada (molt bona i untuosa) i una mena de gaspatxo. Un complert aperitiu, i més si és per una sola persona com va ser el cas.

Aperitius


Finalment, vaig decidir-me (tenen una carta prou extensa i variada) per una milfulles d'albergínia i morcilla amb tomàquet confitat i crema trufada. Molt bo i amb un pronunciat gust de la tòfona.

Milfulles d'albergínia - 5,50 €


I després de preguntar-li a la cambrera quin dels principals em recomanava i semblant excessiu un quart de xai de llet (havia de fer camí cap a casa), em vaig decidir per un cochifrito amb cruixent d'alls i patates, en el qual els alls, més que cruixents eren cremats, i el cochifrito en si, era una mica de loteria (uns talls bons i altres gomosos). Una mica decepció per les expectatives creades per aquest plat del qual sóc fans.

Cochifrito - 18 €


Vaig quedar prou satisfet com per no demanar postres i el compte va pujar als 35 € amb una copa de vi (un Riberilla que no era qüestió de començar la guerra pel meu compte i que tampoc estava pas tan malament), aigua, cafè, cobert i impostos. Servei amable, atent i eficient, però preu potser una mica elevat per la qualitat del plat principal que va fer caure una mica la percepció positiva que del lloc vaig tenir en una primera impressió.


diumenge, 11 de setembre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Mil921. Recomanable Upper-Di a Barcelona.

Restaurant Mil921
Casanova, 211
08021 - Barcelona

Tel. 934 143 494

www.mil921.com




Més de tres anys feia de la meva anterior i molt satisfactòria visita a aquest restaurant, de la qual podeu llegir la crònica clicant aquíi com aquest cop em tocava a mi decidir la seu de la vintena trobada dels 3(o+) a Taula i davant la poca oferta que tenim a ciutat, vaig apostar per aquest que em semblava de qualitat suficientment contrastada. I no només per la meva part, sino també per la resta de components del grup, que al igual que jo, feia temps que no havien estat. 

D'entrada, ja avanço que el resulta va ser més que satisfactori, tret d'algún petit detall que, com sempre, podreu llegir al web dels 3(o+) a Taula.

El local, de caire modern, no és gaire gran i les taules són espaioses i confortables, amb parament de qualitat. La cuina corre a càrrec del xef Alex Suñé que tot i que aquell dia no hi era (imaginem que gaudia d'unes merescudes vacances), imaginem que tampoc ens va influenciar gaire (ni positiva ni negativament) en la qualificació que vàrem fer del restaurant.



Aquests detalls, els plats tastats i d'altres com el preu final, ho podreu veure a la web dels 3(o+) a Taula 





diumenge, 4 de setembre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Arume. Una grata sorpresa al Raval.

Arume
Botella, 11
08001 - Barcelona

Tel. 933 154 872

www.arumerestaurant.com



Al barri del Raval i concretament a la casa on va néixer l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán, van obrir ara fa un parell d'anys aquest restaurant "gallec" del qual s'han escrit ja multitud de posts i tots en general de forma positiva. Poso entre cometes la paraula "gallec" perquè no és pas un restaurant d'aquells que acostumem trobar a ciutat i en els quals basen la carta en marisc i grans peces de carn a la graella. Aquí ens trobarem amb una carta amb certes influències de la gastronomia gallega, però també amb referències i pinzellades a altres cuines: tiraditos, cebiches, carpaccios o plats de mar i muntanya.

És d'aquells llocs que tot i anant amb reserva prèvia, et fa dubtar en primera instància de la bona gestió d'aquestes per part del seu personal. M'explico, tot i que ja avanço que el tracte i el resultat va ser sempre perfecte i exquisit... Havent trucat un parell de dies abans per no tenir problemes, el mateix dia al matí em van trucar per demanar si podíem anar una hora més tard (a les 22 en lloc de les 21 que havia reservat) i després de fer-los saber que era totalment inviable, em van dir que no em preocupes. Així doncs, deu minuts abans de les 21 hores, amb la meva parella gastro (podreu llegir la seva opinió al seu blog Restaurantscat) ja vàrem entrar i ens van indicar amablement que esperéssim fora. Podeu imaginar que, en aquell moment, ja estàvem buscant un pla B per si a un quart no ens deien res... Però puntualment a les 21:00 ens van avisar i ja ens van acomodar en una bona taula que donava al finestral del mateix carrer.

Un cop dins, et trobes amb un local de senzilla decoració (ja ho intuíem mentre esperàvem al carrer) i t'adones que el públic és majoritàriament estranger, en veure a les taules que ja havien començat el sopar, gerres de sangria i plats de paella... De fet, quan ens van portar la carta es van dirigir a nosaltres en anglès per preguntar-nos en quin idioma preferíem la carta... I molta pinta de guiris no fèiem (almenys jo... ;-)).

La carta està pensada per compartir pràcticament la totalitat dels seus plats (primers, segons i arrossos) i directament ja t'ho pregunten quan prenen nota de la comanda.

El primer plat que vàrem compartir (i que tinc entès que va guanyar un concurs fa poc temps) va ser un espectacular pop fregit i cruixent servit sobre una escuma de patates i còdium. Només per aquest plat penso que ja està plenament justificada la visita a aquest restaurant.


Cruixent de pop de Muros amb escuma de patata, còdium i allada


Molt més que correcte també el segon plat demanat... Unes vieires d'un bon calibre acompanyades per una escuma de lacón.


Vieires arume, escuma de lacón i pa de poble


Així com els dos segons plats que vàrem compartir. Un calamar de platja mar i muntanya, que imagino que la part de la muntanya era l'acompanyament d'una samfaina i d'un puré d'api nap. 

Calamar de platja mar i muntanya, puré d'api nap i samfaina cítrica


I un corball amb escopinyes en què tot i no encertar el punt de cocció (a tots dos ens agraden les coses menys fetes) també va resultar un gran plat. 


Corball salvatge, salsa rabiosa, carxofes i escopinyes


Com a postres, vàrem compartir una molt bona i generosa taula de formatges gallecs.  


Taula de formatges gallecs amb codonyat casolà


El vi escollit va ser un Terra Alta, que podeu veure a la següent imatge.




El preu, que es va enfilar fins als 94 €, el trobo correcte per la qualitat de la seva cuina i per la meravella (quant a eficiència i simpatia) del servei que tenen. Resulta estrany haver de destacar aquest últim punt, doncs, sembla que hauria de ser la normalitat en tots els llocs, però malauradament (i menys en aquest mes d'agost que vàrem fer la visita) no és el que habitualment trobes. Si pensem que el vi és pràcticament una tercera part del compte final, podem calcular un preu mitjà d'uns 35-40 € per cap. 




Un restaurant que passa a ocupar un lloc al meu rànquing de Restaurants ® i al que de ben segur tornaré per tastar altres plats de la seva carta dels quals em vaig quedar amb les ganes...

diumenge, 28 d’agost del 2016
Posted by Jordi Castaño
Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -