Ipar-Txoco. Bona cuina a sala justeta.

Ipar-Txoco
Mozart, 22
08012 - Barcelona

Tel. 932 181 954

www.ipartxoko.es



Segona visita per part meva a aquest lloc (podeu llegir el meu punt de vista anterior aquí), aquest cop, amb la intenció d'educar gastronòmicament parlant, a la resta de components dels 3(o+) a Taula... Déu mos en guard...:-)

Imagino que les percepcions que d'un lloc tens, varien en funció de diferents factors com poden ser l'estat d'ànims o d'humor que tinguis, o bé el mateix grup amb qui vas. Si l'anterior cop va ser el nostre grup un dels més sorollosos del lloc participant de l'alegria i la xerinola de la sala, aquest cop, nosaltres tres no buscàvem pas aquesta vessant, havent de sortir ja a fer el cafè a fora, a la plaça de la Vila de Gràcia... 

Es tracta d'un local rústic de rotllo tasca, a on predomina la fusta i la decoració tradicional basca amb motius mariners i ampolles de gran format presidint la sala. No disposa de carta i t'has de refiar de les bones referències que del lloc t'arriben per canals privats. La carta és cantada pel mateix cap de sala, fet que té la problemàtica d'haver d'escoltar la cantarella durant tota l'estona que estàs allà, mentre la torna a recitar un cop rera l'altre a la resta de taules que van omplint-se. S'ha de ressaltar el mèrit que té per un lloc que ni té presència mediàtica a les xarxes ni gaire més publicitat, el fet que sent un divendres al migdia, quan vàrem arribar ja estava tot reservat. I quan marxàvem (vam ser els primers a arribar), el local ja estava pràcticament ple i amb un soroll ambiental que ja feia complicat seguir amb normalitat una conversa. 

Pel que fa al menjar en si, només avanço que la sensació general va ser molt positiva en aquest aspecte, i a més, aquest cop no vam haver de patir cap desafortunat accident... 



Com sempre, si voleu saber quins van ser els plats escollits, així com el que vàrem pagar i les sensacions generals que ens va provocar, podreu llegir la crònica detallada de la visita a la web dels 3(o+) a Taula 






La meva valoració particular del lloc va ser en general positiva pel que fa a la qualitat de la cuina (tant del gènere com de l'elaboració), trobant una RQP acceptable, una sala molt millorable i un servei correcte. Però realment, penso que l'evitaré a hores i dates punta per la seva deficient insonorització. 

diumenge, 27 de novembre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Xerta. Un dels millors menús executius de Barcelona.

Xerta
Carrer de Còrsega, 289
08008 Barcelona
Tel. 937 379 080






Va ser aquesta la nostra 25ena trobada i per celebrar-ho, vàrem anar al restaurant d’un cèntric hotel de luxe de Barcelona: L'Ohla Eixample. Al seu interior, ens trobem amb el restaurant Xerta, que és com la segona casa del xef de El Torreó de l'Indià, restaurant situat a aquella localitat de terres de l'Ebre. 

L'interior és com correspon a un establiment de la seva categoría (estem parlant d'un hotel de cinc estrelles), ample, moder i lluminós, amb taules ben distants entre si que li otorgen una gran intimitat i recolliment. 

No parlem precisament d'un lloc econòmic per menjar. És la seva carta un recull de plats e ingredients de luxe procedents majoritàriament de la zona del Delta de l'Ebre, com angules i anguiles, ostres, espardenyes, ortigues i d'altres mariscs i peixos de tall similar (algunes poques referències de carn, també són presents a la seva carta). A part, disposen de tres menús diferents dels que pots gaudir en funció del dia de la setmana i la franja horaria, i que són: el Menú de Degustació, el Menú del Delta i el Menú Executiu, que va ser precisament aquest últim l'escollit aquell migdia per fer un tast de la seva cuina.

Només avanço que és, juntament amb el que vam gaudir a Caelis, dels millors i més ben valorats menús de migdia que hem fet fins a data d'avui.   




Com sempre, si voleu saber quins van ser els plats escollits, així com el que vàrem pagar i les sensacions generals que ens va provocar, podreu llegir la crònica detallada de la visita a la web dels 3(o+) a Taula 









La meva valoració particular del lloc va ser molt positiva, trobant una RQP excel·lent, una cuina de molt nivell, una sala d'ensomni i un servei amable i eficient. 


diumenge, 13 de novembre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Bardeni. El meatbar per meatlovers.

Bardeni
València, 454
08013 - Barcelona

http://www.caldeni.com/bardeni/



L'any passat, vaig poder gaudir d'un autèntic festival gastronòmic a Caldeni, que era abans el local principal de Dani Lechuga, situat al costat mateix (València, 452) d'aquest que avui tractaré de descriure sense tacar gaire... 

Després d'uns mesos de reformes l'any 2015, va tornar a obrir portes al desembre d'aquell any amb molts dels mateixos plats que tant el van donar a conèixer, i una decoració radicalment diferent, en la que dóna imatge de carnisseria amb les seves rajoles immaculadamente blanques i amb la carta anotada amb retolador. 




Tot al seu interior respira aquella informalitat que per una altra banda, destil·la qualitat i encant a parts iguals amb els elements i detalls que ens anem trobant: no hi ha estovalles; trobes tant cadires normals i tamborets baixos a les taules "normals", com taules altes i tamborets de la seva alçada; i mereix especial menció el capítol lavabos amb la gran i profunda pica per rentar-se les mans (ja està bé de mariconades de piques que et fan sortir tot esquitxat del lavabo...), i els dibuixos manga de les portes. Disposa a més d'una còmoda barra per si no pots esperar que quedi lliure alguna de les taules, doncs no admet reserva i si voleu anar, haureu de ser dels primers, ja que s'omple amb facilitat.  




De les primeres coses que veus en entrar, és la nevera de maduració de carns (espero que es digui així...), amb peces espectaculars i vistoses que fan que comencis a salivar. Per si no ho havia dit, aquí es ve a menjar carn i derivats (bàsicament), tot i que també figuren a la carta altres plats per si no tens més remei que anar amb algú a qui no li agradi aquest bé de Déu (alguna amanida, tataki de tonyina i sardines, sempre estan presents a la carta). Penso, bé... de fet no ho penso sinó que estic segur, que les millors carns que mai he tastat han estat a aquest restaurant. 




La major part dels plats, tant de la carta com dels suggeriments, estan pensats per compartir o bé ja ho són per se, d'una forma senzilla. La nostra elecció (anava amb l'amic Ricard, de qui podeu llegir també la seva experiència de fa uns mesos al seu, digueu-li blog o digueu-li guia,  Restaurantscat.cat) va ser la que veureu a continuació i que, tot i que us pot semblar una mica exagerada quant a quantitats, ens va portar a la que va ser una de les millors sortides gastro que hem fet plegats.  

Mentre esperàvem, ens van portar uns entreteniments a base de sobrassada d'Angus amb mel i germinats.


Sobrassada d'Angus amb mel


I per obrir la bateria de plats, unes excel·lents croquetes (de carn, of course). 


Croquetes


L'imprescindible tàrtar (amb una barreja de filet i de picanya, d'Angus ambdós), amb el que tenen el detall de preguntar el punt de picant desitjat. Increïble la potència sàpida i la textura de mantega que té aquesta preparació. I jo que pensava que feia un bon tàrtar... 


Steak tàrtar


I en aquest punt, ens va aparèixer el Dani (xef i propietari) amb uns platets dels quals estava fent proves per incorporar a la carta. No triguis gaire, si us plau... quina pxxx passada. Es tractava d'una mena de sandvitx de fines llenques de pa, amb un fricandó de lletons, amb els seus bolets i la seva ceba confitada. Se l'ha de felicitar per aquest plat que és de llàgrima... de debò. 


Fricandó de lletons 


I continuàrem amb els plats "normals" demanats, amb un cap i pota en el que l'únic punt en contra va ser l'excés de verd que portava... :-)


Cap i pota

I un caneló de cua de vedella, en el qual si bona era la carn, el conjunt amb el formatge i la reducció de la salsa de carn, ja el feia un plat imbatible.  


Caneló de cua de bou

I acabàvem amb un dels millors plats que tenen des de fa molts anys a la seva carta: l'onglet amb ceba tendra i salsa priorat. Un altre plat per emocionar.


Onglet 

Ja arribats a aquest punt i davant la clàssica pregunta que et fan quan acabes l'àpat ("Què voldran de postres?"), vam decidir que com el dolç no ens atrau gens a cap dels dos, podíem variar una mica i demanar un últim plat d'aquests lleugers que tenen com a suggeriment de plats del dia i que des de bon començament ens havien recomanat demanar... Una costella de vedella a baixa temperatura (de fet l'anomenaven "en dues coccions") acompanyada d'un trinxat. Molt bona, tot i que si he de ser sincer, tampoc em va "sorprendre" tant com ens havien recomanat doncs, només una setmana abans, vaig fer quelcom similar a casa amb el roner casolà amb resultat que no tenien gaire a envejar (ara quedaré com un sobrat...). 


Costella en dues coccions amb trinxat


El vi escollit per l'àpat, va ser un Alleu de la D.O. Montsant amb un cost de 22€ (uns 12-13 al celler) que va anar de perles, sobretot les últimes copes quan ja s'havia obert totalment. 




I el compte, que com podeu veure va ser de 50€ rodons per cap, penso que és d'una excel·lent RQP per menjar a un lloc que hauria de ser de peregrinació obligatòria per tots els amants de la carn, en el que surt amb una satisfacció brutal, tant pel menjar com pel servei que fa que et sentis molt a gust al lloc. 




Un cop acabat el sopar, el Dani va tenir el detall d'ensenyar-nos la cuina i el local del costat (que havia estat el Caldeni fins fa uns mesos i que actualment està en procés de reformes) i compartir projectes i coneixements amb nosaltres. Un autèntic currant i un apassionat de la seva feina. Un crack, en resum. 

M'ha quedat un post pel llarg, però penso que l'ocasió s'ho mereixia... I per acabar, una última fotografia d'una vitrina situada a l'exterior d'on estava l'entrada de l'antic Caldeni i en la que es veu un petit recull d'articles apareguts parlant d'ell i de casa seva.







diumenge, 6 de novembre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Can Pineda. Clàssic i bo, tot i que massa allunyat...

Can Pineda
Sant Joan de Malta, 55
08018 - Barcelona

Tel. 933 083 081

www.restaurantcanpineda.com



Nova sortida dels 3(o+) a Taula (i ja van 24!!) en el que sembla serà un fet habitual en futures convocatòries, en les que anirem introduint de tant en tant, algun clàssic de la restauració de Barcelona.  

En aquest cas, li va tocar a Can Pineda, que és un restaurant centenari (data de 1904) situat al barri del Clot, i del que quan al titular del post dic que està massa allunyat, respon a aquella situació d'haver-te de desplaçar expressament doncs, per a mi almenys, està a terra de ningú.

Té l'aspecte d'un bar bodega de barri de tota la vida, en el que no se't passaria pel cap que amagués una cuina de luxe amb un producte tan selecte com el que ens ofereixen en aquesta casa. Tòfona blanca, foie gras, xuletons de vaca vella i els millors peixos i mariscs procedents de les llotges de casa nostre, tenen el seu protagonisme a la seva carta, al costat de preparacions més casolanes d'ingredients més humils. Estructuren aquesta carta en entrants i principals de carn i peix, oferint a més, una llarga sèrie de plats del dia que són els que més de gust ve de demanar. Carta de vins sorprenent amb referències top que es poden trobar en un lloc de luxe.

Local totalment viejuno (lògic, tenint en compte l'edat del mateix), amb un públic variat i loquaç (per utilitzat un adjectiu amable doncs aquell dia la taula del costat amb matrimonis amb criatures ens van donar el dinar...) en el que em va semblar que predominava el client de tota la vida.

Com sempre, vàrem compartir els entrants i les postres, escollint cadascun de nosaltres el plat principal. 





I dels quals si voleu saber quins van ser, així com el que vàrem pagar i les sensacions generals que ens va provocar, podreu llegir a la crònica detallada de la visita a la web dels 3(o+) a Taula 








La meva percepció particular del lloc és que, tot i havent jalat de conya, no em compensa el desplaçament fins allà. Cuina molt bé, servei pel sec i local sorollós. Altre cosa és si coincideix que estic per allà un dia i vull donar-me un festival... sempre que no es tracti d'una cita romàntica o d'un dinar d'aquells que vols gaudir de la conversa. 

diumenge, 30 d’octubre del 2016
Posted by Jordi Castaño

9 de la Borriana. Cuina de Producte (en majúscules)

9 de la Borriana
Carrer de la Borriana, 9
08202 Sabadell

Tel.: 937 459 749





No acostumo a anar gaire de restaurants per Sabadell, bàsicament per què on millor mengo, no és pas un restaurant... :-). Tot i així, fa un parell d'anys i aprofitant una visita a Sabadell, vaig acabar fent un menú de migdia a aquest restaurant sense reserva prèvia, empès pels consells de Ricard Sampere, i del qual podeu llegir el resultat clicant el següent enllaç: 9 de la Borriana - Menú de migdia.


I com deia en el seu dia, després d'haver-me encantat la seva fórmula de menú de migdia, m'havia quedat pendent tastar la carta i un dia que el meu no-restaurant de Sabadell estava mandrós, ens hi vàrem atansar fins allà. 

El local, tal com el recordava, és força petit (7 o 8 taules) i molt acollidor i elegant. Ara, des de fa ja un temps (penso que un xic més d'un any...) ja no serveixen menús de migdia i basen la seva carta en un seguit de plats fixos i d'altres que ofereixen amb una pissarra amb els plats del dia, que si no recordo malament, van ser d'aquest d'on vam escollir tots el d'aquell dia. Molt interessant és l'opció d'oferir els plats en mitges racions, per poder compartir sense problemes.   

La tria, que va ser feta una mica seguint els seus consells (a destacar l'eficàcia i professionalitat del servei), va ser en primer lloc d'una coca d'anguila fumada amb albergínia (a la flama?) 


Coca d'anguila


Continuant amb un fresquíssim carpaccio de ceps, amb l'únic acompanyament d'un bon oli d'oliva i pinyons. 

Carpaccio de ceps


Un sashimi de toro amb wasabi (buff... quin plat... de llàgrima). Producte i producte

Sashimi de toro amb wasabi


I un tàrtar de corball, amb talls ben definits i (com tots els ingredients en general del restaurant) d'una gran qualitat. 

Tàrtar de corball


El vi, també va ser elecció del cap de sala, propietari i sumiller del restaurant. Una molt bona elecció i un vi sorprenent. 



I de postres vàrem compartir una selecció de formatges que ells mateixos van fer.

Selecció de formatges



El compte, de 46 € per cap, ens dóna una bona RQP, tenint en compte la qualitat de tots i cadascun dels plats i ingredients de l'àpat. Un restaurant de gran nivell a Sabadell amb una cuina a on destaca per sobre de tot el producte i a on podem gaudir d'una tranquil·litat que malauradament es troba a faltar en molts altres llocs... I especialment aquell dia, penso que ho van brodar i ens van fer gaudir com feia temps no ens passava. 



diumenge, 23 d’octubre del 2016
Posted by Jordi Castaño

La Perla. Un oasi d'autèntica cuina tradicional catalana.


La Perla
Passeig de l'Exposició, 62
08004 - Barcelona

Tel. 933 292 052




Ja ho vaig dir a la meva primera visita a La Perla. I aquest cop, amb la nova sortida dels 3(o+) a Taula em reafirmo en aquesta impressió. És la seva una cuina com les d'abans... la cuina de la iaia o de la mama, els que em tingut la sort de tenir-les com a cuineres clàssiques del receptari tradicional català. 

Situat al barri del Poble Sec, és el seu un local d'aspecte d'autèntic bar de barri de tota la vida, amb la seva entrada de carpintería d'alumini de les d'abans, mobiliari rústic i cadires de fusta i taules amb senzill parament. Servei proper i professional, dels que saben estar i ni t'agobien ni se't pujen a la gepa. 

Extensa carta on tenen cabuda la majoria dels plats del nostre receptari i a on també tenim l'opció de fer un d'aquells memorables (i poc escollits per desgràcia) esmorzars de forquilla. 

Vam deixar la tria dels primers plats en les seves mans, escollint un principal cadascun de nosaltres. Vegeu i saliveu amb la següent fotografia com a mostra d'un dels molts plats que van arribar...





I que com sempre, podreu completar amb la crònica detallada de la visita que podreu fer a la web dels 3(o+) a Taula 

diumenge, 16 d’octubre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Les Cygnes. A la vora del llac Léman

Les Cygnes. Hôtel *** Restaurant
8, Avenue de Grande-Rive
74500 EVIAN-LES-BAINS

Tel. 04 50 75 01 01

www.hotellescygnes.com




Fa unes setmanes, aprofitant una escapada a Ginebra amb la pubilla, un dels dies lliures vàrem fer un volt sencer al llac Léman, tot passant d'un país a l'altre sense pràcticament ni adonar-nos. Vàrem dinar unes bones creps bretones a Nyon, que és una bonica localitat que trobem al costat suís de pujada cap a Lausanne, i ja de tornada a Ginebra passant per Montreaux, vam veure un lloc que ens va semblar força atractiu i pintoresc a l'altra banda del llac al costat francès, concretament a la localitat d'Evian-Les-Bains.

Es tractava d'un hotel restaurant en el qual, com podreu apreciar a les fotografies de l'exterior i a alguns detalls de l'interior (banys, taules i terrassa), predominava l'estil recarregat francès de començaments del segle passat (l'hotel va ser construït l'any 1926). La veritat és que era talment com tornar a aquells "boixos anys 20" i si cliqueu a la fotografia, podreu veure amb més detall algunes curiositats del lloc (com els ornaments del WC o els cartells de la mateixa fotografia).

Ja avanço que el tema menjar va ser molt bo i vàrem sortir d'allà amb molt bones sensacions, però el que realment a mi em va al·lucinar, va ser el tracte de tot el personal de l'establiment, tant de l'hotel com del restaurant. En primer lloc, ens vàrem presentar sense reserva a un restaurant d'hotel que té una espectacular terrassa sobre el llac i se suposava que seria complicat que tinguessin disponibilitat de taules. A més, encara no era l'hora d'obrir (vam pensar que si anàvem molt aviat, seria més fàcil aconseguir una taula) i per acabar-ho d'arrodonir, la meva filla va demanar si era possible un plat per vegans. Ja sé que és més senzill quan, com la meva filla, coneixes perfectament l'idioma, però em va encantar el tracte que ens van dispensar des de les persones de la recepció fins al xef de cuina que va sortir per dir-nos que ens podia oferir, passant per tot el personal del mateix restaurant que van fer de la nostra, una molt agradable vetllada.



Finalment, a la meva filla li van preparar un plat combinat de verdures, del qual va comentar que estava tot molt bo, acompanyat per una generosa amanida com podeu veure a la següent fotografia. Només pel fet del bon tracte i l'acurada atenció que li van dispensar, penso que és un lloc que val la pena apropar-se (lògicament, només si esteu per la zona...). 



Mentre que jo vaig optar per una de les fórmules de menú triada d'entre l'ampli ventall de possibilitats que oferien (a més de la carta). I vaig decidir-me per aquest, per ser un dels més curts que hi havia per escollir doncs, tampoc era per demanar un dels que tenien de 6 o 7 plats, mentre la meva filla menjava solament un plat de verdures... Es tractava del "Menu ronde des fromages" que consistia en una selecció de 12 formatges d'autor presentats en tres actes anomenats «Finesse» «Douceur» i «Puissance» que més o menys venia a ser una mena d'in crescendo de la intensitat d'aquells. Amb cadascun dels plats presentats et servien una generosa copa de vi, que vaig deixar a la seva elecció i que malauradament ja no recordo quins eren... A més, acompanyaren el menú amb una completa amanida amb fruits secs i diferents tipus de pa torrat i crostons. 


No vàrem demanar postres, però el cafè vam demanar de fer-lo a la terrassa exterior que tenien i que estava buida (imagino que la fan servir més per dinars, doncs ja refrescava a aquella hora).



I que ens van servir amb unes mignardises de les que vaig donar bon compte tot solet (a excepció dels confits...). 



El compte, que va pujar fins als 74 € amb un parell de copes de Kir i els cafès, i en el que el preu del plat que van preparar expressament per la meva filla va ser d'uns molt raonables 10 €, penso que és un preu molt just per un lloc amb un servei encantador i situat en un indret amb unes fabuloses vistes al llac. 










../...

I si tot fent camí us pareu a visitar Avinyó i el seu Palau dels Papes, el mateix Pont d'Avignon o el seu interessant centre històric, us recomano allà mateix el següent restaurant de Cuisine de Provence 

NewGround
29, rue de la Saraillerie
84000 Avignon

Tel. 04 90 85 21 83

www.newground.fr


Es tracta d'un petit i encantador bistreau amb diferents menús força bé de preu i opcions vegetarianes i veganes. Disposa d'una agradable terrassa al mateix carrer que, com és només per vianants, és força tranquil·la. Aquell vespre no vàrem anar pas a menú, i el preu és el que podeu veure (amb una ampolla de vi de la terra que suposava la meitat del compte...). I vam jalar molt bé i en un ambient encantador.






diumenge, 9 d’octubre del 2016
Posted by Jordi Castaño

99 Sushi Bar. Sushi upper Di

99 Sushi Bar
Tenor Viñas, 4
08021 - Barcelona

Tel: 936 396 217




En aquesta nova sortida dels 3(o+) a Taula vàrem tornar a experimentar amb una de les noves inauguracions que s'han produït els últims mesos a Barcelona. Es tracta d'un nou establiment dels 99 Sushi Bar ja existents a Madrid i que tenen uns reconeguts estàndards de qualitat i elegància (o de luxe, per di-ho de forma clara i meridiana...). En aquesta ocasió, han obert a una de les zones més benestants de la nostre ciutat, al costat mateix del Turó Parc i, com vàrem poder apreciar, el lloc destil·la exclusivitat per totes bandes. Servei impecable, qualitat top dels ingredients i extensa carta a on poder tastar les diferents preparacions de la cuina nikkei, són els trets diferencials d'aquest restaurant. 

Si bé és complicat trobar algun però a la seva cuina (vaig gaudir i molt, de tots i cadascuns dels plats que ens van arribar), personalment em sento més a gust a altres japonesos de Barcelona, com al Yashima o bé a qualsevol dels Shunka, en els seus diferents formats. 

Una mostra d'un dels plats que es poden degustar... 



I com sempre, si voleu saber els detalls de com va anar tot plegat, la crònica detallada de la visita la podreu fer a la web dels 3(o+) a Taula 
diumenge, 2 d’octubre del 2016
Posted by Jordi Castaño
Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -