Taverna Guilà. Bon lloc de tapes a Terrassa.

Taverna Guilà
Rambleta del Pare Alegre, 98
08224 - TERRASSA

Tel. 937 892 579

www.tavernaguila.com




En quasi dos anys que porto vivint a Terrassa (a prop...), la meva única experiència en restaurants va ser la del japonès BI-EN, de la qual no vaig sortir precisament amb molt bon record. Potser va ser el dia o vés a saber que, però ni vaig plantejar escriure sobre ell, i això que me l'havien recomanat persones de fiar. 

I ara fa uns dies, vaig decidir tornar a arriscar-me i endinsar-me en un altre restaurant que també tenia anotat, i ja us avanço que amb un bon resultat. 

La localització...

A l'entrada de Terrassa, ben a prop dels jutjats i de l'hotel Don Candido. Aparcament relativament senzill si ho comparem amb la resta de la ciutat, que deu ser de les pitjors quant a mobilitat es refereix. 


El local...

Un lloc acollidor i càlid, amb mobiliari i decoració moderna. Taules nues (a excepció d'algunes grans que tenien llestes per a grups) amb els habituals estalvis i parament correcte. 

L'únic però, i és ja una mania meva, és el fet de tenir una televisió gegant transmetent aquell dia un partit de futbol d'aquells que segons sembla són  importants, i encara sort que no tenia so, sinó que hi havia música ambient a un volum agradable que no molestava per parlar i escoltar.  

I això em porta a parlar de la seva bona acústica, que fins al final del sopar es va mantenir en un correcte i normal soroll de gent parlant. No va ser fins al final i quan ja marxàvem, en arribar un nombrós grup d'aquells que els agrada fer-se notar, que el nivell era ja una mica molest. Però això és un fet inevitable per part del restaurant i poca cosa tinc a dir. 

 



El servei...

Eficient i amable, en tot moment es va mostrar disposat a ajudar i recomanar-nos amb encert, plats i quantitats. Fins i tot el vaig trobar pacient, a l'hora de donar recomanacions de vins a una parella jove que teníem al costat... :-)

I tot això, amb una gran dosis de simpatia. 


La carta...

Amb moltes opcions. Des de coses per picar en format snack o tapa, passant per entrants clàssics, amanides, pastes, tàrtars, i acabant amb peixos i carns amb una sorprenent varietat de producte i forma de cuinar-lo.

A més, ofereixen dos diferents menús de pica-pica a les nits, i els dissabtes un interessant menú d'arròs. 

Tanmateix ofereixen als matins la possibilitat de fer esmorzars de forquilla (tenen obert des de les 7.30 del matí de dilluns a divendres).

I finalment, s'ha de tenir en compte també la seva pissarra on indiquen els plats del dia i d'altres propostes i promocions.


La teca...

Com veníem d'un àpat una mica potent i abundant (havíem fet un monogràfic d'ànec després de l'estada a França a una granja d'oques), ens venia de gust fer un picoteo sense passar-nos i així vam optar per unes excel·lents Sardines Fumades Extra amb Pa de Vidre (acostumo a comprar-la al mercat de Mirasol i no és tan bona i penso que em costa més cara...), uns Bunyols Cruixents de Bacallà (arrebossat de qualitat i cruixent de debò), unes Croquetes de Sípia amb un Puntet d’Allioli (sabor contundent i igualment bon arrebossat), uns Calamars a l’Andalusa amb Maionesa de Lima (que tot i que estava bo, va resultar el plat més fluixet de la nit) i una Truiteta de Patata i Ceba, que va arribar molt poc feta i que a mi em va encantar i a la meva companya, no gaire... 

Tots els plats, encara que no siguin gaire significatius d'una cuina, he de dir que estaven molt ben acabats i que el producte era de gran qualitat.  

Sardina Fumada Extra amb Pa de Vidre

Bunyols Cruixents de Bacallà

Croquetes de Sípia amb un Puntet d’Allioli

Calamars a l’Andalusa amb Maionesa de Lima

Truiteta de Patata i Ceba


I ja per acabar, unes postres també compartides: un correcte Bescuit amb Xocolata.

Bescuit amb Xocolata

El mam...

La seva carta de vins, em va semblar prou completa i amb una bona profusió de referències de casa nostra.  

Nosaltres vam optar aquell dia per un cava Recaredo Terrers 2014. Un bon Brut Nature de Llarga Criança, que pel tipus de menjar que vam fer aquell vespre, ens va semblar més adient. 


El detall...

Els cafès ens van arribar amb una targeta que explicava el tipus de cafè que t'estaves prenent i a més, amb un gotet d'aigua. Em va encantar aquest detall que tan complicat sembla fer entendre als restauradors de Barcelona, i que tan poc costaria que oferissin a la seva clientela. 



El compte...

Encara que no sigui gaire significatiu del cost d'un àpat en aquest establiment, sí que pot donar-vos una idea del que surt fer un tapeo lleuger. Aquell vespre, el cost sense begudes, va ser d'uns 18 € per cap. 



I com a resum...

Un bon restaurant i excel·lent lloc de tapes a Terrassa, còmode i agradable, amb un bon servei i facilitat d'accés i aparcament. 

Segur que tornaré, perquè el tinc ben a prop i perquè vull tastar la seva cuina i aquesta fórmula d'arrossos del dissabte a migdia. 
diumenge, 28 d’abril del 2019
Posted by Jordi Castaño

Casa Tejada. Tapeo d'alt nivell.

Casa Tejada
Tenor Viñas, 3
08021 - Barcelona

Tel.: 937 821 236





Nova trobada dels 3(o+)aTaula, aquest cop a un emblemàtic establiment de Barcelona, escollit per l'Esther i amb la redacció del post conjunt a càrrec meu, amb el vistiplau de la resta del grup. 


Casa Tejada, després del declivi que havia patit als últims anys, va ser adquirit a finals del 2018 pel grup empresari que té al seu davant al reconegut xef Romain Fornell (Caelis) i al seu soci Òscar Manresa (Joël´s Oyster Bar o Casa Leopoldo)

Al costat mateix del Turó Parc (totally Upper-Di) i veí del també seu Cafè Turó, ens trobem amb un local amb dues sales i una gran terrassa exterior, sense grans concessions a la cuina clàssica i tradicional, sent més aviat un lloc al qual anar a fer uns platets amb productes de luxe.

La decoració del local no ha patit modificacions significatives, sinó que més aviat s'han limitat a incorporar elements d'alt standing com la seva peixera de llamàntols o la seva barra d'ostres. 

Taules sense tan sols estalvis i un servei de batalla són dos dels fets que més em van cridar l'atenció. 

La seva carta està dirigida a fer àpats informals amb productes d'alt nivell i plats sense gaire complicació culinària, barrejada amb una oferta de plats clàssics de la cuina de sempre (braves, ensaladilles i croquetes). 

Presentació molt currada dels plats amb vaixella confeccionada a la seva mida, i ideal per a Instagramers cuquis i kamakos de la comarca. I no és cap crítica ni punt negatiu, ja que a mi ja m'agrada fer presentacions acurades dels plats que jo mateix preparo a casa.  



I si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vam beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:



Casa Tejada - by 3(o+) a Taula

Restaurant, en el qual destacaria la qualitat del seu producte, la ubicació i poca cosa més. Per aquella zona, hi ha molta més oferta de la que particularment a mi m'omple d'una forma més satisfactòria. 


diumenge, 21 d’abril del 2019
Posted by Jordi Castaño

Pins Mar. Arrossos amb vistes al mar.

Pins Mar
Passeig Marítim, 86-100
08392 - Sant Andreu de Llavaneres

Tel. 937 926 902




De nou per la costa del Maresme a la recerca d'un bon lloc a on fer un bon arròs (tot i que Ca L'Estrany va deixar el llistó molt alt...), vam anar a parar a aquest restaurant força conegut entre els habitants de la comarca.


La localització... 

Situat a
 l'entrada de Sant Andreu de Llavaneres, venint de Barcelona per la N-II, podem accedir al seu pàrquing privat (si tenim sort de trobar plaça) només girar la rotonda d'entrada al poble, i trucant al timbre perquè ens aixequin la barrera. 

Com vam anar un diumenge al segon torn (si, si... sé què és terrible, però vam anar al segon torn...), ja vam haver de deixar el cotxe aparcat a fora, al carrer que puja des de la rotonda. Cap problema, perquè era prou a prop.


El servei...

Un dels punts fluixos, amb manca d'empatia i poca professionalitat. Tret del propietari, que se li veien taules, encara que massa efusivitat per part de la, imagino, habitual parròquia. 


El target de públic que omplia i deu omplir les seves sales, tampoc crec que ajudi gaire (de fet, penso que la zona ha de ser un dels pulmons de Tabàrnia...). 



El local...


Ubicats en un entorn privilegiat, a tocar del mar i amb un passeig tot just al davant, disposa de diferents sales, interiors i exteriors, amb accés a una agradable terrassa, a la qual imagino que els sopars a l'estiu han de ser un autèntic plaer. 

El dia que vam anar nosaltres, al ser diumenge, presentava un ple absolut (ens van donar el torn de les 15.15...) i com era un dia d'aquells de quasi estiu, ens vam quedar a la terrassa de fora, que aquell dia almenys, tenia un públic cridaner i sorollós. I el remat final va ser haver d'aguantar l'havà d'un "senyor" dels que acabaven el primer torn. En fi... que si mai torno, no serà pas en cap de setmana...


La carta...

La seva carta és un reguitzell de productes i preparacions de la mediterrània. Així, ens trobem amb morralla, cloïsses, cargols de mar, musclos, navalles i un llarg etcètera, configurant els seus entrants, dividits entre freds, planxa, cassola i fregits. 

Entrants freds i calents, entre els quals figuren a part d'amanides i sopes, els seus arrossos. 

La part forta de la carta està dedicada als peixos, cuinats a la sal, a la graella, a la cassola o bé al forn, així com als mariscs. 

I acabant amb unes quantes opcions de carns, per aquells a qui el tema mar no els fa gaire el pes...  


La teca...

No ens vam complicar gaire l'existència i vam optar per compartir uns Musclos a la brasa, que segons sembla tenen una merescuda fama, i una bona i ben fregida Morralla.  









I d'entre les diferents alternatives d'arrossos que ofereixen, tots a un preu similar i ajustat, tret de l'arròs de llamàntol (lògicament) vam triar la Paella Marinera, que va arribar ja emplatada, la qual cosa em fa pensar que esperen a tenir unes quantes comandes de cadascun dels arrossos per començar a cuinar-los en paelles de més gran format. No és que passi res, però m'agrada veure arribar la meva paella...  

Tret d'això, un arròs correcte tot i que una mica passat de punt. 





I un Cafè Irlandès, recordant vells temps en què per a mi era un fet habitual després dels àpats. I de tres colors... :-)




El compte...

Amb una ampolla de Les Sorts, una fresca garnatxa blanca del celler Masroig de la D.O. Montsant, es va quedar en poc més de 75 €. Uns 30 € per cap sense begudes, que penso és una RQP correcte per una bona cuina i un millor entorn.



I conclusió...

En resum, un lloc d'aquells que sempre va bé conèixer per quan et pregunten allò de si coneixes algun lloc per anar a fer un arrosset per la costa del Maresme. Cuina correcte, indret espectacular, i preu just.

diumenge, 14 d’abril del 2019
Posted by Jordi Castaño

Quilez. Bon restaurant "de barri"

Quilez
Plaça del Doctor Ignasi Barraquer, 5
08029 - Barcelona.

Tel.: 933 213 010


www.restaurantquilez.es





Nova trobada dels 3(o+)aTaula, aquest cop per sota de la zona de confort que marca la Diagonal (tot i que molt propers a la plaça Francesc Macià i a l'Illa) a un restaurant escollit pel sènior del grup, amb la redacció del post conjunt a càrrec del sector femení.


Es tracta d'un local clàssic i ben ubicat, amb un servei que a tots ens va sorprendre per la seva professionalitat i savoir faire (i estar), sent un espai molt tranquil on gaudir de bones converses i sobretaules.

Imagino que deu ser pel temps que porta en funcionament, el fet que les seves taules estiguin ben guarnides i vestides com correspon a restaurants de la categoria que se'ls suposa. No hi ha gaires nouvinguts que participin d'aquesta filosofia de vestir bé per menjar millor.

Pel que fa a la seva presència al món virtual de les xarxes, es restringeix als comentaris de les típiques webs de posicionament i escalat de restaurants de la ciutat (TripAdvisor, Atrapalo, BcnRestaurantes.com, MiNube,...). Almenys jo no he trobat gaires posts (de fet ni un) que els facin referència...

La seva cuina és bàsicament mediterrània amb comptades concessions a cuines de fora (algun tataki, sashimi o tàrtar). El producte fresc i de qualitat, va ser el que ens va arribar aquell dia a taula.

La seva carta està estructurada d'una forma clàssica, atorgant protagonisme al tipus de producte que es vol demanar: peix, pasta, de l'hort, carn... 

Tots els plats que ens van arribar aquell dia van ser gaudits i celebrats per majoria, destacant potser els Canelons Quilez (tots tres vam coincidir en el fet que no era un plat gaire típic de demanar...)  i els Cors de Carxofes i Mostassa de Dijon (a la fotografia, cap dels dos plats anomenats...)




Si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:



Quilez - by 3(o+) a Taula

Un bon restaurant, en el qual destacaria a part de la seva cuina, el nivell del servei, que és dels que, malauradament, costen de trobar avui en dia.

I la pregunta del dia que va sorgir, va ser: Quants d'aquests restaurants desconeguts i amb aquest nivell de cuina i servei deuen haver a cada barri de Barcelona?

Nosaltres ja portem uns quants descoberts amb aquesta dura feina de picar pedra (gastronòmica), però estem segurs que ens deixem uns quants... 

diumenge, 7 d’abril del 2019
Posted by Jordi Castaño

Llamber. Llums i ombres asturianes.

Llamber
Fusina, 5
08003 - Barcelona

Tel. 933 196 250

www.llamber.com





Molt havia sentit parlar d'aquest lloc des de que va obrir portes allà a finals del 2012 i sempre m'havia despertat curiositat aquesta cuina asturiana d'autor.

La localització... 

Situat al costat mateix del Born Centre Cultural, amb tot el bo i el dolent que això comporta, el local té un disseny molt trendy (per la data en que van obrir i per l'actual) amb sales diferenciades. A l'entrada, una barra amb una zona de taules altes i tamborets més informals, i al fons, la zona de restaurant amb taules "normals". 

Nosaltres aquell dia vam optar per la terrassa, doncs el dia així ho demanava i, de fet, va ser una petició expressa de la meva filla que m'acompanyava en aquesta ocasió. 

El servei...

Gratament sorprès vaig quedar d'entrada amb l'atenció que ens va dispensar la noia que ens va tocar. No sé si potser estava cansada de tractar amb la torba de turistes (altrament coneguts com guiris) però en escoltar que ens dirigíem a ella en català, van ser tot flors i violes.

La carta...

La seva carta està pensada 100% per compartir, que de fet va ser el que vam fer aquell dia. Formen part de la comunitat Slow Food apostant també pels productes de proximitat (encara que referències com la del Black Angus no sé jo si...). Tanmateix indiquen clarament els productes aptes per celíacs, així com les opcions vegetarianes i fins i tot veganes. 

També disposen d'un correcte menú de migdies de dilluns a divendres. 

La teca...

Com abans he comentat, les opcions triades van ser totes per a compartir, un cop descartades moltes coses que em venien molt de gust tastar però que eren impossibles de compartir amb la meva filla, doncs encara hi han plats o ingredients que no li agraden, com els formatges. Quina creu... 

En primer lloc, uns Bunyols de bacallà amb allioli de mel, eixuts a l'interior, tous i oliosos per fora i amb un fregit no gaire recomanable.


Bunyols de bacallà amb allioli de mel


Unes Croquetes casolanes (?) de pernil ibèric de gla (???¿¿¿) que ni casolanes (de V gama i de les normaletes) i al pernil ibèric ni se'l esperava. 

De fet, a la fotografia podreu veure unes que ni tan sols eren les de pernil, doncs van equivocar-se a la cuina i les van portar de formatge Gamoneu. Encara sort que la meva filla no era intolerant a la lactosa, que si no, encara me la maten... 

També per fixar-se és el detall del pa amb tomàquet que ens van servir. Feia molt de temps que no veia una aberració com aquesta de presentar-lo triturat per sobre. Terrible... :-(


Croquetes casolanes de pernil ibèric de gla


Un cop passat l'ensurt dels dos primers plats, va arribar un Arròs negre amb sepionetes i allioli. Correcte l'arròs, saborós i al punt. I no em queixaré pas del punt de cocció dels sepionets, doncs era pràcticament inexistent. Gairebé cru, a mi ja m'agrada, però conec més d'una persona que els tornarien amb fàstic. 


Arròs negre amb sepionetes i allioli


El millor plat estava per arribar, i va ser una Morcilla amb calamarsons i suc rostit de la seva tinta. Tallada de forma transversal, amb talls tendres i gustosos de calamarsons i amb refrescants brots verds. Un plat impressionant de debò i que penso val una visita per si sol. 


Morcilla amb calamarsons i suc rostit de la seva tinta


I l'últim dels plats que vam compartir i que per quantitat potser ens sobrava, (ens van recomanar demanar uns tres plats per cap) va ser aquest Braó de porc ecològic amb bunyols de moniato i mini pastanagues amb Ras el Hanout.


Braó de porc ecològic amb bunyols de moniato i mini pastanagues amb Ras el Hanout


El mam...

I una garnatxa blanca de la D.O. Terra Alta anomenat Merian que no seria pas la meva elecció si tornés. A més, el factor multiplicador dels vins estava disparat fins a quasi x3. Lamentable... 

L'únic punt a favor, era la quantitat de vins a copes que oferien a la seva carta de vins.



Els números...

Vam passar de les postres, anant directes als cafès i el compte va resultar per quasi 50 € per cap. Descomptant les begudes, uns 35 € per cap. No ho vaig trobar econòmic pel que ofereixen. 



I per concloure... 

En resum, un lloc massa turístic que pot estar bé per anar a compartir un parell de platets dels quals ja has sentit parlar o bé et recomana algú de fiar. És estrany, però vaig trobar molta diferència de qualitat entre uns plats i d'altres. Mentre els primers em van decebre del tot, els dos últims eren d'una gran qualitat i presentació.  

diumenge, 31 de març del 2019
Posted by Jordi Castaño

Taverna Oníric. Se'n parlarà molt...

Taverna Oníric
Indústria, 79
08025 - Barcelona

Tel.: 935 252 333





Aquest cop si, els tres components del 3(o+)aTaula, vam anar a un local que abans havia estat ocupat per l'Alkimia, i desconec si després d'aquest hi va haver cap altre negoci d'hostelería... El lloc va ser triat per mi (no pregunteu com el vaig escollir) i el post conjunt ha estat redactat pel Ricard. 

El local, amb estructura allargada, és dels que fan agradable una estada tant per la seva ambientació i aconseguida insonorització, com per la distància entre taules, quedant algunes d'elles entre parets i aconseguint un efecte d'aïllament difícil de trobar en un restaurant.

Taules nues (com sembla que ha de correspondre a qualsevol nova apertura a ciutat) i bon parament pel que fa a vaixella i copes. 

És estrany, però no trobareu cap referència del lloc per internet, i espero de debò que puguem contribuir a donar-los a conèixer i a difondre la seva cuina. Fa poc més d'un mes que han aixecat la persiana, però pel que vam poder veure i assaborir, penso que se'n parlarà molt... 

L'única dada que vam saber és que el cuiner que porta les manyoples és qui havia estat segon de cuina a Vivanda com també el cap de sala. De fet, algun dels plats que podreu veure i assaborir sense pagar (i sense ensumar), ja són dels clàssics d'aquell restaurant de Sarrià. 

La carta té dues seccions ben diferenciades: la d'obrir boca en la qual trobem plats més per compartir (aperitius i entrants), i la de acabant d'omplir la panxa amb plats, diguem-ho així, més contundents.

He de dir que el nivell de cuina ens va semblar molt top, i els entrants que vam compartir van guanyar per golejada als plats principals, que tot i estar perfectament concebuts i executats, van ser eclipsats pels primers. Com a mostra, aquesta coca de llengua de vaca, amb crema agra i verduretes agredolces que veieu a continuació.



Si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:

Oníric - by 3(o+) a Taula

Un molt bon restaurant, que m'atreveixo a recomanar i al qual li desitjo molta sort. Té feina a fer en el món del 2.0, però segur que per poc que faci, té un bon futur garantit. 

Cuina ben treballada, executada i presentada, amb plats originals i ben resolts i un servei exquisit en una sala d'allò més confortable, fan d'aquest restaurant un lloc on gaudir veritablement d'un bon àpat. 

diumenge, 24 de març del 2019
Posted by Jordi Castaño
Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -