Somodó. Bona cuina amb toc nipó.

Somodó
Ros de Olano, 11
08012 - Barcelona

Tel. 934 156 548


www.somodo.es







Trobada estiuenca dels 3(o+)aTaula amb l'absència d'un dels components. És complicat coincidir i fer ple en aquestes dates, com ha passat en anys anteriors.

En aquesta ocasió, vam revisitar un lloc per tots nosaltres conegut: el Somodó. Un restaurant de cuina mediterrània amb influències nipones per l'origen del xef que el porta, i de curiós nom que, llegint per les xarxes, ve de la contracció de "Somos dos", de quan eren dos els que portaven el negoci...

Pel que fa al local, està situat al barri de Gràcia i té una sala petita amb tan sols mitja dotzena de taules ben guarnides i amb espai suficient entre elles per poder mantenir una conversa sense atabalaments de sorolls. 

No disposen de carta, centrant tota la seva oferta en els menús. De dimarts a divendres a migdia ofereixen un menú de migdia amb una tapa, un primer plat, un segon a escollir entre carn i peix i unes postres per tan sols 18,80 €, cafè, beguda i IVA inclòs. 

A les nits i els caps de setmana, ofereixen tres menús més variats amb preus que van dels 27 € del Menú de Temporada als 36,50 € del Menú Somodó.

La carta de vins és curta, però amb interessants referències. 

Com era entre setmana i a migdia, només teníem l'opció de menú, d'entre el qual vaig poder tastar aquest Corball amb xhiitake, espàrrec de marge i d'altres verdures. 





Si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vàrem beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:

Somodó - by 3(o+) a Taula

En resum: un servei eficient i amable a un restaurant de cuina que tot i no ser japonesa a l'ús com la coneixem, té tocs nipons en un receptari més mediterrani. 

Bona RQP dels seus menús i per tant, un lloc a recomanar.

diumenge, 25 d’agost del 2019
Posted by Jordi Castaño

El Cel de les Oques. O com menjar bé a Terrassa... :-)

El Cel de les Oques
Carrer de la Palla, 15
08221 - Terrassa

Tel.: 937 338 207

www.elceldelesoques.com





Per fi un restaurant de nivell a la meva nova població d'ençà que vaig venir a viure ara fa dos anys... Terrassa. 

De casualitat va sorgir una trobada per aquesta població amb l'amic i company de fatigues gastronòmiques, Ricard de qui podreu llegir la seva visió de la visita en el seu blog www.restaurantscat.cat  


La ubicació...

Es tracta d'un lloc situat al centre històric de Terrassa del qual venia ja escoltant les seves bondats des d'abans d'anar a viure per la zona. Disposa de dos menjadors, sent per mi el més agradable, el situat al costat mateix de la cuina oberta.

El restaurant s'identifica plenament amb la zona en la qual s'ubica formant part de l'anomenat Col·lectiu de Cuina Vallès, sent tanmateix membres del Projecte de Parc a taula i de la Marca Cuina Catalana. A més, es troba reconegut amb la distinció Bib Gourmand, que premia les millors taules al millor preu des de l'any 2014.


El local...

La sala és molt confortable amb taules suficientment separades per poder mantenir una conversa a un nivell de decibels que no incomodin a taules veïnes. Taules per cert ben vestides, amb estovalles de fil blanc i ben guarnides amb parament de qualitat.


La Carta...

La seva oferta gastronòmica va des del menú de migdia entre setmana, a un complet menú de degustació passant per la carta que, com habitualment fem,  va ser l'opció escollida per nosaltres. 


L'elecció...

Quan ens va venir a saludar i a atendre el xef, vam deixar una mica a les seves mans l'elecció del menú i com li vam dir que ens cridaven l'atenció dos plats de la carta que no ens havia anomenat, van tenir el detall de fer-nos un tast d'una Terrina de peus de porc, calamar de costa i orellanes amb cardamom


Terrina de peus de porc, calamar de costa i orellanes amb cardamom


I d'uns Rigatoni a la crema de trompetes de la mort i tòfona negra, que segons sembla és un dels plats més demandats en el seu restaurant. 


Rigatoni a la crema de trompetes de la mort i tòfona negra


I ja com a entrants de debò, un Niu de temporada: ou poché, escuma de patata trufada, múrgoles i bull negre per a mi.


Niu de temporada: ou poché, escuma de patata trufada, múrgoles i bull negre 


I un Hummus de cigronet menut, salmó curat a casa, tomàquet confitat i salsiki grec per al col·lega.


Hummus de cigronet menut, salmó curat a casa, tomàquet confitat i salsiki grec


El meu plat principal va ser aquesta espectacular Cua de bou a la “Royale” farcida de foie tant en sabor com en presentació.


Cua de bou a la “Royale”, farcida de foie


I un Suquet de corball pel meu acompanyant.


Suquet de corball


I unes postres compartides consistents en uns Bunyols de vent farcits de crema.


Bunyols de vent farcits de crema


El mam...

Per acompanyar tot aquest festival vam escollir aquest vi negre de la D.O. Montsant que ja coneixíem i què és un must




El compte... 

No va arribar als 50 € per cap, i us asseguro que és una excel·lent RQP. Ara mateix mentre escric aquest post, penso en el sopar que ahir vaig fer a La Carassa i en el qual vaig pagar gairebé el mateix per una fondue de formatge i una ampolla de vi (un Ermita d'Espiells...) havent de suportar a unes criatures voltant per la taula sense que ni els propietaris ni els parents els diguessin res... I que consti que el material era bo però no vam poder acabar pels nervis... 




El resum... 

- Situat a Terrassa i per tant lloc al qual anar a menjar i gaudir amb total seguretat en aquesta població del Vallès. 

- Cuina de producte i proximitat amb tocs i concepte creatiu.

- Servei de primera i cap de sala i sommelier professional i eficient.

- RQP excel·lent. 

diumenge, 18 d’agost del 2019
Posted by Jordi Castaño

L'Havana. Cuina catalana justeta...

L'Havana
Lleó, 1
08001 - Barcelona

Tel.: 933 022 106

https://www.restauranthavana.cat





Nova trobada dels 3(o+)aTaula després d'una parada tècnica a un restaurant clàssic de Barcelona triat per l'Esther amb redacció del post conjunt per part meva


Es tracta del restaurant l'Havana, situat al barri del Raval i envoltat d'altres il·lustres locals quasi centenaris (Ca'l Estevet, Casa Almirall...), tot i que aquest només data de 1945.

De caire familiar i clàssic, disposa de dues sales diferenciades, deixant la de l'entrada tocant a la barra a dinars més informals de menús de migdia, i la sala interior, més arreglada, per anar a menjar de "luju" amb taules ben vestides tot i que el parament deixa bastant que desitjar...

La seva carta és tota una declaració d'intencions de la seva comunió amb el receptari català de tota la vida, trobant en l'apartat d'entrants receptes fredes (escalivada, esqueixada...) i plats calents (canelons...), però deixant tot el protagonisme a guisats, encara que també tenen cabuda els senzills plats de planxa tant de carn com de peix. 

La carta de vins és fluixa pel que es podria esperar d'un restaurant així, amb alguna errada de denominació d'origen i preus molt desfasats.

El servei és molt proper i familiar, com també la seva parròquia amb una mitjana d'edat molt alta que fa pensar que és una clientela fidel pràcticament fixa des del dia que van inaugurar el negoci.

Per ser fidel als meus principis, vaig demanar com plat principal uns peus de porc amb bolets, que en cap cas diré que no eren bons, però no els donaria més d'un 5 en la reconeguda i prestigiosa escala @martames




Si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vàrem beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:

L'Havana - by 3(o+) a Taula

En resum: un tracte familiar i amable a un restaurant de cuina clàssica catalana amb una carta plagada de bones receptes de la nostra terra, però que trobo una mica just de qualitat i que per tant no ens dóna una RQP gaire bona... 


diumenge, 28 de juliol del 2019
Posted by Jordi Castaño

Sa Lola. Continua a molt bon nivell.

Sa Lola
Passeig Pau Casals, 59 
17300 - Blanes

Tel.: 972 355 219




Quan fa unes setmanes em van demanar recomanacions per sopar a Blanes, poc imaginava que acabaria anant jo mateix al mateix lloc i amb la mateixa persona, tan sols uns dies després... 

Tampoc és que sigui una zona molt freqüentada per mi, però recordava haver estat a un restaurant que em va sorprendre positivament feia uns anys i que de fet vaig publicar ara fa just cinc anys, del qual  podeu llegir la crònica si feu clic a Sa Lola. Tapes d'autor a Blanes.

També vaig fer la consulta al meu cercle d'amistats per si coneixien algun altre per allà amb resultat negatiu. De fet, el dia que vaig anar ja vaig poder-ho constatar veient l'ocupació de la resta de restaurants de la zona... 


La ubicació...

Situat al passeig marítim de Blanes (en aquell punt anomenat Passeig Pau Casals) amb aparcament pràcticament obligat als dos pàrquings situats als extrems del mateix passeig.


El local...

L'àrea reservada a menjador està situada sobre la zona de sorra del passeig, reservant l'interior del local per a cuina i serveis. 

Aquest tancat perfectament preparat i climatitzat, és força confortable i agradable i està decorat amb gust amb elements vintage com les seves làmpades de peu i penjants. Taules nues amb estalvis individuals i parament correcte.


La carta...

La veritat és que ni la vaig mirar, perquè vaig deixar l'elecció del menú en mans de qui m'acompanyava.

Pel que sé, tenen un menú gastronòmic al migdia per 38 € que inclou una beguda i que em sembla una mica curta per un menú de set o vuit plats (sis entrants, més un principal i postres). 

A les nits, que és quan vam anar nosaltres, només hi ha opció de carta. Majoritàriament els plats que ofereixen són petits mossos inspirats en les cuines adrianesques (no en va van estar anteriorment al Tiquets) i uns principals molt treballats i innovadors. A més, ofereixen també multitud de plats i platets del dia, que finalment van ser majoritàriament els escollits en la composició del sopar. 

I poca cosa més puc dir, ja que la seva web no és tampoc un prodigi d'informació... 


L'elecció...

Aquell dia (nit) la cosa va anar, més o menys, així:

Un Iogurt de Foie per a començar. Tot i que estic una mica saturat de plats amb foie i amb prou feina els demano, he de reconèixer que estava molt aconseguit i no predominava gaire el gust d'aquell.



Un Fals Nigiri d'Albergínia Rostida que va resultar ser un dels mossos més aconseguits de la vetllada. 



Uns Bunyols Líquids de Bacallà banyats exteriorment en or i que al seu interior estaven encara un xic congelats. Fet que després d'haver estat comentat amb ells i donar-nos explicacions i excuses, ens van incloure en el tiquet final (i penso que això és una mala gestió per part seva...:-(). Tret d'aquest detall, molt saborosos.  



Més bunyols... aquest cop, uns Bunyols d'Idiazabal acompanyats d'una mica de  mel. Suaus i melosos (mai més ben dit...). 



Continuàrem amb un Espeto d'escamarlans amb panceta ibèrica al carbó i sarments.  



I com ens va agradar molt el fals nigiri anterior, vam demanar aquest altre que estava fora de carta. Un No-nigiri fet amb carn de galtes de vedella (crec recordar), en el que la base estava elaborada amb patata. 



Com a plat principal, vam escollir aquest Pop al vapor amb kimchi que estava extraordinàriament tendre. 



I com semblàvem afamats aquell dia, vam demanar un parell de platets extres... un Cornet de Patata amb Steak Tàrtar i uns Xupa-xups de Guatlla, resultant remarcables aquests últims. 




I unes postres compartides amb aquestes Gyozes de Poma amb Gelat de Canyella.



El compte...

Va sortir per una mica més de 60 € per cap, però penso que no és del tot representatiu del seu preu real, ja que vam demanar alguna cosa més del compte... ;-).

Anant al menú gastronòmic de migdia amb una ampolla de vi compartida entre dos, el preu se situaria en uns 50 € per cap, com també a la carta als vespres amb una comanda "normal".



El resum...

- Bona opció per menjar a Blanes (per no dir l'única...).

- Si us flipa la cuina adrianesca és el vostre lloc. 

- Bons plats i platets amb una cuina força innovadora.

- Servei amable i amb ganes d'agradar. 

- Bona RQP si aprecieu aquest tipus de cuina.


diumenge, 14 de juliol del 2019
Posted by Jordi Castaño

Paquita Slow Bistró. Bon lloc al Maresme.

Paquita Slow Bistró
Riera Buscarons, 8
08360 - Canet de Mar

Tel. 696 345 494





Ara fa uns dies, vaig anar a fer un tomb per la zona del Maresme i com ens va agafar l'hora de dinar, em van recomanar aquest cèntric i interessant restaurant. 


La ubicació...

Situat al barri antic de Canet de Mar, al costat de la Casa Museu Lluís Domènec i Muntaner. Aparcar a prop no és pas una tasca senzilla, però si ens allunyem una mica del centre, sempre podem trobar algun forat als carrers del voltant o bé aparcar al pàrquing públic que hi ha al costat.


El local...

D'estil informal inspirat en els bistrós francesos, ens trobem amb un petit i acollidor local amb un mobiliari funcional de fusta i ferro, amb un llarg banc que recorre el llarg de l'establiment. La il·luminació està molt ben trobada amb una gran barreja d'estils que dóna com a resultat un ambient molt íntim i familiar.




La Carta...

Sorprenent la varietat de plats i opcions que tenen, permetent fer des d'un àpat informal a un menú amb plats més elaborats i contundents. 

Destaquen (pels comentaris llegits) les seves completes hamburgueses amb uns preus que oscil·len entre els 8 i els 10 €. Altres opcions són els platets i tapes per compartir, les amanides i els plats principals, amb arrossos i altres elaboracions a molt bon preu. 

Tanmateix disposen de menú de migdia entre setmana, i els caps de setmana un menú de festa per 18,90 € amb tot inclòs. 

La carta de vins és ben completa amb abundants referències del país. 


L'elecció...

Com anàvem tard i tampoc sabíem ben bé que demanar, vam optar per l'opció del menú de dissabte, amb interessants opcions de primers, entre els quals vam escollir una Morralla de la Llotja d'Arenys i unes Carxofes al Forn amb Vinagreta








I un Arròs Mar i Muntanya de perfecta cocció i punt, al qual li sobrava (sota el meu criteri que no ha de ser pas el de la majoria...) la picada d'all i julivert. En qualsevol cas, un arròs de primera en un menú. 




Ni recordo que vam fer de postres i ni tan sols si en vam fer... Però estaven inclosos al menú. 


El compte...

Exactament el que deia el menú... 18,90 € per cap. Ni més ni menys.

I si us fixeu en el tiquet, no és que siguem persones que ens beguéssim fins i tot l'aigua dels gerros... És que per una errada meva vaig demanar una ampolla (crec recordar que era un Bàrbara Forés) sense especificar el color i quan la van portar i obrir, vaig dir que era una errada meva i els vaig demanar que em portessin del mateix celler l'ampolla de blanc, demanant que l'altre me la guardessin que me la portaria a casa. I em van rebaixar el preu de l'ampolla i me la van entregar amb un tap d'aquells de publicitat que fan el buit. Tot un detall. 




El resum...

- Bona opció al Maresme.

- Local acollidor i amb molt d'encant. 

- Carta variada on tenen cabuda diferents opcions de cuina.

- Servei amable, simpàtic i professional, d'aquells que fan goig de debò. 

- Relació qualitat preu molt bona. 


diumenge, 7 de juliol del 2019
Posted by Jordi Castaño

La Cuina del DO. A prop de les Rambles també es pot menjar molt bé...

La Cuina del DO
Plaça Reial, 1
08002 - Barcelona

Tel. 934 813 666

www.hoteldoreial.com





En aquesta nova trobada dels 3(o+)aTaula en què vam tornar a coincidir tots tres, vam tornar a fer un altre restaurant d'hotel. Tria a càrrec del Ricard i redacció del post conjunt per part meva

Situat a la cada cop més masificada i degradada pel turisme Plaça Reial, ens trobem amb l'hotel DO Plaça Reial, qualificat com a 5* GL i definit com a Boutique Hotel Gastronòmic. 

Integra tres diferents opcions on poder tastar la seva cuina: La Cuina del DO, situada al celler sota unes voltes històriques i que va ser l'opció per nosaltres triada, La Terrassa del DO que dóna a la mateixa plaça, i el Terrat del DO a la planta superior i amb una carta més limitada. 

Pot semblar estrany, però el dia que vam anar vam estar totalment sols a l'elegant i confortable menjador interior de l'hotel, mentre que les taules de la terrassa estaven totes agafades. No entenc la capacitat de patiment de la gent, quan podent gaudir còmodament d'un bon àpat, s'estimen més el soroll i la calor que aquell dia feia a Barcelona... 

La Cuina i La Terrassa del DO comparteixen carta, en la qual més de la meitat de les referències són o bé tapes o bé entrants, deixant un protagonisme més testimonial a arrossos, peixos i carns. I això fa complicada l'elecció, ja que cada dia m'agraden més els entrants i tapes que els plats principals més contundents...

Pel que fa al Terrat del DO, la seva carta integra algunes de les tapes de la carta dels altres restaurants, i afegeix algunes taules d'embotits i formatges i altres plats populars (hamburguesa, sandvitx o pizzeta).

A part de la carta, tenen uns quants suggeriments que aquell dia van ser tres  espectaculars plats principals, entre els quals destacaria aquests Peus de porc amb espardenyes d'un altíssim nivell. 





Si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vam beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:



La Cuina del DO - by 3(o+) a Taula

Un altre bon restaurant d'hotel amb una carta que tot i poder semblar reduïda, penso que és suficient i amb bones opcions per menjar picant una mica de tot. Excel·lent RQP que et porta a preguntar com pot ser que mengis en un entorn com aquest, amb un servei de primera i una cuina ben elaborada i amb producte top i de qualitat, pel mateix preu que fa quinze dies en un restaurant amb tele al menjador, cuina correcte i servei justet...   

diumenge, 30 de juny del 2019
Posted by Jordi Castaño
Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -