Cal Pau Xic. Cuina popular a l'Alt Penedès

Cal Pau Xic
Plaça Subirats, 11 
08739 - Sant Pau d´Ordal

Tel. 938 993 051

www.calpauxic.com



Aprofitant l'època de verema i una visita a un celler d'Espiells per carregar una mica de cava, volia reservar a un restaurant de la zona, que no fos cap dels que ja tenia visitats anteriorment. 

I d'altres posts de restaurants de la zona es repetia una recomanació: Cal Pau Xic...


La ubicació

A la comarca de l'Alt Penedès i concretament al poble de Sant Pau d'Ordal on se situa el reconegut restaurant Cal Xim ens trobem amb aquest altre de diferents pretensions, cuina i públic. 

És una zona amb una ampla demanda de restauració, ja que està a tocar de ciutat i permet fer una sortida d'un dia, passejar i fer un habitual dinar de carns a la brasa. 


El local

Senzill ratllant l'auster, és una sala de colors neutres amb taules d'estovalles de paper i parament de baixa qualitat. 

Especial menció mereixen les copes que podreu veure a alguna de les fotografies, i que són d'aquelles que si cauen al terra trenquen la rajola. Feia temps que no trobava una cristalleria com aquesta, i a més havent de demanar un canvi per falta de neteja...  


La carta

Clàssica i típica carta de restaurant de cuina catalana: cargols a la cassola, xató de la casa, carxofes i calçots en temporada, tota mena de carns a la brasa, vedella amb bolets i ànec a la cassola, són els seus plats estrella. D'altres com la cuixa o l'espatlla de xai al forn s'han de demanar per encàrrec. 

Els seus preus baixos i una bona qualitat de les carns fa que s'ompli els caps de setmana i sigui imprescindible reservar. 


El celler

Senzilla carta de vins, d'entre els quals vam escollir un cava Llopart Brut Nature a un preu més que correcte, igual que la resta de la carta.

I un detall que mai havia vist a un restaurant... van arribar amb l'ampolla dins la glaçonera i ni tan sols van fer el gest d'obrir-la. Ignoro si és un fet habitual en aquella comarca, però us ben asseguro que vaig al·lucinar... 


L'elecció

Vam demanar una Esqueixada de bacallà i unes Favetes saltades amb pernil, tots dos plats ben correctes i generosos de quantitat. 




I com a plats principals, una Carn de xai a la brasa amb patates i un Conill a la brasa amb escalivada. Amb el seu corresponent allioli que he de dir que estava increïblement bo i que no ens va donar la tarda... :-)




I unes Catànies de postres, amb el corresponent porró de moscatell. Podeu apreciar a la imatge el detall de les copes de cava, així com les de vi que queden amagades darrere el porró... :-(



El compte

Mirat fredament, podria dir que no va estar malament, doncs no arribava a 30 € per cap amb begudes i cafès. Però com hi ha paràmetres que personalment em donen altres satisfaccions a part del menjar en si, no puc dir que sigui una bona RQP.  



En resum

- Per sortides de cap de setmana a fer visites a cellers de cava.
- Cuina típica catalana senzilla i popular.
- Per incondicionals dels plats de brasa sense haver d'apropar-se a la bbq.
- Servei distant i poc amable, per dir-ho amb suavitat. 
- Preus que poden semblar econòmics si sou poc exigents amb el conjunt que hauria d'oferit un bon restaurant. 
diumenge, 29 de setembre del 2019
Posted by Jordi Castaño

Casa Dorita. Bon celler i casa de menjars.

Casa Dorita
Tamarit, 142
08015 - Barcelona

Tel. 938 539 195

www.casadorita.com






Nova trobada dels 3(o+)aTaula aquest cop si amb la totalitat dels integrants. 

En aquesta ocasió, després d'una fugida d'última hora del lloc al qual ens havia convocat l'Esther per falta de carta, vam visitar un lloc que a tots ens sonava i que és una barreja de bodega i casa de menjars. 

Està situat al barri gastronòmic i excessivament sobrevalorat de Sant Antoni i proper al recentment remodelat mercat del mateix nom. La seva sala tot i que no és de grans dimensions, és molt acollidora i desprèn un aire de casa de menjars en el qual esperes trobar una cuina de mercat i casolana.

La seva carta és majoritàriament un recull de petits plats pensats per a compartir, o bé per fer un vermut o un esmorzar de forquilla. És una mica com un establiment de restauració "Todo en uno" en el qual també tenen cabuda plats més contundents de carn o peix, encara que no sigui la seva oferta més significativa.

I allà on no arriba la carta suggereixen cada migdia una selecció de plats elaborats amb productes de mercat segons la temporada. 

Els preus són força continguts i de quantitats més que correctes, i podrem fer un bon àpat per uns 20-25 € per cap sense beguda, sempre que no escollim productes top que ja de per si poden ser menys econòmics.  

La carta de vins és curta, però trobes una mica de tot i amb alguna sorpresa interessant. 

Un interessant detall és que t'ofereixen sense haver-ho de demanar, emportar-te el plat o l'ampolla que no t'acabis, tot i que en el meu cas penso que mai m'ha passat... 

El servei és d'aquells que et fan sentir content d'haver entrat i més si és com en el nostre cas, que vam arribar de rebot i sense reservar. Com a mostra de plat, us mostro a continuació la meva elecció de plat principal que va ser un Mixte de botifarra de Lleida i botifarra negra amb mongetes del ganxet. Impressionants totes dues!!!




Si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vàrem beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:


Casa Dorita - by 3(o+) a Taula





En resum: un servei simpàtic i amable a un restaurant de cuina casolana i de mercat que us recomano si esteu per la zona i voleu menjar bé i a bon preu, encara que no arribi a figurar a la pròxima edició de la nostra Guia, que per cert, podeu descarregar fent clic al següent enllaç:


diumenge, 22 de setembre del 2019
Posted by Jordi Castaño

Marea Alta. Producte top amb les millors vistes de Barcelona

Marea Alta
Av. de les Drassanes, 6
08001 - Barcelona

Tel.: 936 313 590


https://mareaaltamareabaja.com/






Nova trobada estiuenca dels 3(o+)aTaula de nou amb la mateixa absència d'un dels components. Potser algú té massa vacances...

La tria del lloc va ser meva, mentre la redacció del post conjunt ha estat a càrrec del Ricard. 

Situat al barri del Raval i a tocar de l'estàtua de Colom, es tracta d'un restaurant especialitzat en peix en què no té cabuda ni tan sols una referència de carn o aviram. Que fugin doncs, els que no poden fer un àpat sense aquests productes.  

La sala se situa a la planta 24 d'aquest edifici i té una forma circular, el que ens permet veure tota Barcelona als nostres peus. Penso que és el millor restaurant de la ciutat pel que fa a les vistes. 

La seva carta està estructurada en entrants, primers, guisats i brasa, podent afirmar que els dos primers grups serien plats més a compartir i els dos segons, serien els plats més principals. 

Destacaria de tot el producte que ofereixen, l'apartat de brasa en el qual podrem trobar peixos en gran format i amb coccions adequades aquests. 

La carta de vins pot semblar curta per la categoria que al lloc se li suposa. 

I podeu veure a continuació part de les vistes que des de la nostra taula podíem gaudir, i el meu plat principal de l'apartat Guisats i que va ser un Fricandó de ratlla amb rossinyols i arròs blanc. 






Si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vàrem beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:


Marea Alta - by 3(o+) a Taula

En resum: servei eficient en un restaurant exclusivament de producte marítim ideal per portar a familiars o clients que vénen de fora, o fins i tot i segons m'han dit, per a cites romàntiques al vespre... :-)

RQP correcte pel lloc del qual parlem i penso que és un lloc a conèixer.

diumenge, 8 de setembre del 2019
Posted by Jordi Castaño

Somodó. Bona cuina amb toc nipó.

Somodó
Ros de Olano, 11
08012 - Barcelona

Tel. 934 156 548


www.somodo.es







Trobada estiuenca dels 3(o+)aTaula amb l'absència d'un dels components. És complicat coincidir i fer ple en aquestes dates, com ha passat en anys anteriors.

En aquesta ocasió, vam revisitar un lloc per tots nosaltres conegut: el Somodó. Un restaurant de cuina mediterrània amb influències nipones per l'origen del xef que el porta, i de curiós nom que, llegint per les xarxes, ve de la contracció de "Somos dos", de quan eren dos els que portaven el negoci...

Pel que fa al local, està situat al barri de Gràcia i té una sala petita amb tan sols mitja dotzena de taules ben guarnides i amb espai suficient entre elles per poder mantenir una conversa sense atabalaments de sorolls. 

No disposen de carta, centrant tota la seva oferta en els menús. De dimarts a divendres a migdia ofereixen un menú de migdia amb una tapa, un primer plat, un segon a escollir entre carn i peix i unes postres per tan sols 18,80 €, cafè, beguda i IVA inclòs. 

A les nits i els caps de setmana, ofereixen tres menús més variats amb preus que van dels 27 € del Menú de Temporada als 36,50 € del Menú Somodó.

La carta de vins és curta, però amb interessants referències. 

Com era entre setmana i a migdia, només teníem l'opció de menú, d'entre el qual vaig poder tastar aquest Corball amb xhiitake, espàrrec de marge i d'altres verdures. 





Si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vàrem beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:

Somodó - by 3(o+) a Taula

En resum: un servei eficient i amable a un restaurant de cuina que tot i no ser japonesa a l'ús com la coneixem, té tocs nipons en un receptari més mediterrani. 

Bona RQP dels seus menús i per tant, un lloc a recomanar.

diumenge, 25 d’agost del 2019
Posted by Jordi Castaño

El Cel de les Oques. O com menjar bé a Terrassa... :-)

El Cel de les Oques
Carrer de la Palla, 15
08221 - Terrassa

Tel.: 937 338 207

www.elceldelesoques.com





Per fi un restaurant de nivell a la meva nova població d'ençà que vaig venir a viure ara fa dos anys... Terrassa. 

De casualitat va sorgir una trobada per aquesta població amb l'amic i company de fatigues gastronòmiques, Ricard de qui podreu llegir la seva visió de la visita en el seu blog www.restaurantscat.cat  


La ubicació...

Es tracta d'un lloc situat al centre històric de Terrassa del qual venia ja escoltant les seves bondats des d'abans d'anar a viure per la zona. Disposa de dos menjadors, sent per mi el més agradable, el situat al costat mateix de la cuina oberta.

El restaurant s'identifica plenament amb la zona en la qual s'ubica formant part de l'anomenat Col·lectiu de Cuina Vallès, sent tanmateix membres del Projecte de Parc a taula i de la Marca Cuina Catalana. A més, es troba reconegut amb la distinció Bib Gourmand, que premia les millors taules al millor preu des de l'any 2014.


El local...

La sala és molt confortable amb taules suficientment separades per poder mantenir una conversa a un nivell de decibels que no incomodin a taules veïnes. Taules per cert ben vestides, amb estovalles de fil blanc i ben guarnides amb parament de qualitat.


La Carta...

La seva oferta gastronòmica va des del menú de migdia entre setmana, a un complet menú de degustació passant per la carta que, com habitualment fem,  va ser l'opció escollida per nosaltres. 


L'elecció...

Quan ens va venir a saludar i a atendre el xef, vam deixar una mica a les seves mans l'elecció del menú i com li vam dir que ens cridaven l'atenció dos plats de la carta que no ens havia anomenat, van tenir el detall de fer-nos un tast d'una Terrina de peus de porc, calamar de costa i orellanes amb cardamom


Terrina de peus de porc, calamar de costa i orellanes amb cardamom


I d'uns Rigatoni a la crema de trompetes de la mort i tòfona negra, que segons sembla és un dels plats més demandats en el seu restaurant. 


Rigatoni a la crema de trompetes de la mort i tòfona negra


I ja com a entrants de debò, un Niu de temporada: ou poché, escuma de patata trufada, múrgoles i bull negre per a mi.


Niu de temporada: ou poché, escuma de patata trufada, múrgoles i bull negre 


I un Hummus de cigronet menut, salmó curat a casa, tomàquet confitat i salsiki grec per al col·lega.


Hummus de cigronet menut, salmó curat a casa, tomàquet confitat i salsiki grec


El meu plat principal va ser aquesta espectacular Cua de bou a la “Royale” farcida de foie tant en sabor com en presentació.


Cua de bou a la “Royale”, farcida de foie


I un Suquet de corball pel meu acompanyant.


Suquet de corball


I unes postres compartides consistents en uns Bunyols de vent farcits de crema.


Bunyols de vent farcits de crema


El mam...

Per acompanyar tot aquest festival vam escollir aquest vi negre de la D.O. Montsant que ja coneixíem i què és un must




El compte... 

No va arribar als 50 € per cap, i us asseguro que és una excel·lent RQP. Ara mateix mentre escric aquest post, penso en el sopar que ahir vaig fer a La Carassa i en el qual vaig pagar gairebé el mateix per una fondue de formatge i una ampolla de vi (un Ermita d'Espiells...) havent de suportar a unes criatures voltant per la taula sense que ni els propietaris ni els parents els diguessin res... I que consti que el material era bo però no vam poder acabar pels nervis... 




El resum... 

- Situat a Terrassa i per tant lloc al qual anar a menjar i gaudir amb total seguretat en aquesta població del Vallès. 

- Cuina de producte i proximitat amb tocs i concepte creatiu.

- Servei de primera i cap de sala i sommelier professional i eficient.

- RQP excel·lent. 

diumenge, 18 d’agost del 2019
Posted by Jordi Castaño

L'Havana. Cuina catalana justeta...

L'Havana
Lleó, 1
08001 - Barcelona

Tel.: 933 022 106

https://www.restauranthavana.cat





Nova trobada dels 3(o+)aTaula després d'una parada tècnica a un restaurant clàssic de Barcelona triat per l'Esther amb redacció del post conjunt per part meva


Es tracta del restaurant l'Havana, situat al barri del Raval i envoltat d'altres il·lustres locals quasi centenaris (Ca'l Estevet, Casa Almirall...), tot i que aquest només data de 1945.

De caire familiar i clàssic, disposa de dues sales diferenciades, deixant la de l'entrada tocant a la barra a dinars més informals de menús de migdia, i la sala interior, més arreglada, per anar a menjar de "luju" amb taules ben vestides tot i que el parament deixa bastant que desitjar...

La seva carta és tota una declaració d'intencions de la seva comunió amb el receptari català de tota la vida, trobant en l'apartat d'entrants receptes fredes (escalivada, esqueixada...) i plats calents (canelons...), però deixant tot el protagonisme a guisats, encara que també tenen cabuda els senzills plats de planxa tant de carn com de peix. 

La carta de vins és fluixa pel que es podria esperar d'un restaurant així, amb alguna errada de denominació d'origen i preus molt desfasats.

El servei és molt proper i familiar, com també la seva parròquia amb una mitjana d'edat molt alta que fa pensar que és una clientela fidel pràcticament fixa des del dia que van inaugurar el negoci.

Per ser fidel als meus principis, vaig demanar com plat principal uns peus de porc amb bolets, que en cap cas diré que no eren bons, però no els donaria més d'un 5 en la reconeguda i prestigiosa escala @martames




Si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vàrem beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:

L'Havana - by 3(o+) a Taula

En resum: un tracte familiar i amable a un restaurant de cuina clàssica catalana amb una carta plagada de bones receptes de la nostra terra, però que trobo una mica just de qualitat i que per tant no ens dóna una RQP gaire bona... 


diumenge, 28 de juliol del 2019
Posted by Jordi Castaño
Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -