Posted by : Jordi Castaño diumenge, 19 de gener del 2020

Gravin
Rera Palau, 3 
08003 - Barcelona

Tel.: 932 684 628




Després de passar uns dies i el cap d'any a la Puglia sense haver pogut gaudir gaire de la seva gastronomia, perquè cardava un fred que no invitava a quedar-se a sopar i a l'hora de dinar anàvem per feina, vaig decidir buscar un restaurant a Barcelona especialitzat en cuina de la Puglia.


La ubicació

Està situat al barri del Born, al costat de la plaça de les Olles i ben a prop del Born CCM. Una zona de gran afluència de turistes per tant, tot i que a les dates que vaig anar (principis de gener) no es notava massa. 

Té fàcil accès tant en transport públic com en privat. 


El local

Té forma de U i no és gaire gran. En format trattoria amb mobiliari rústic i taules ben vestides. Velles fotografies en blanc i negre de la seva regió li donen caràcter al local. 

Parament senzill però dels que dóna gust trobar per la cosa casolana i la proximitat que transmet. 



La carta

No espereu pas trobar una clàssica carta de restaurant italià farcida de pizzes i d'altres plats típics de pasta per atipar la canalla... 

La seva cuina és la pròpia de la seva regió, amb els productes frescos d'allà i molt ben trobats per cert. 

La carta està diferenciada bàsicament en dos grans apartats: tapes i primers plats. De les primeres, podries fàcilment fer un àpat sencer, deixant la segona part per les pastes artesanes que són de les millors que he tastat. 

També disposen de segons plats o principals, entre els quals tenen unes poques carns (crec recordar que tres o quatre) i algun plat de peix. Però res gaire significatiu perquè imagino que la gent que anirà a tastar la seva cuina, no ho farà per menjar un entrecot a la brasa... 


El que vam demanar

De la secció tapes, vam compartir uns excel·lents Calamari aglio olio, que estaven tendres com mantega. Per demanar una sencera i acompanyar-ho de pa... 

Calamari aglio olio

I una molt saborosa Melanzana fumata que venia acompanyada d'uns talls de pa torrat. No penjo foto perquè em va sortir horrorosa i no voldria fer mala publicitat del plat... 

Com a principals i de l'apartat de primers plats, uns Papardelle con salsiccia e funghi i uns Orechiette con cime di rape e alici, que és el plat més típic d'aquella regió i que va ser la meva opció. Impressionants!!!

Papardelle con salsiccia e funghi

Orechiette con cime di rape e alici


El celler

Disposa d'una bona carta amb quantitat de referències del seu país, però com ja venia jo creuat per tastar coses d'aquella regió, ja vaig deixar-ho en mans de qui ens va prendre la comanda i blancs i d'allà només tenien aquest vi fet a base de Sauvignon i Malvasia de l'IGP Salento.






Les postres

Carta de postres curta amb preparacions artesanals, d'entre les quals vaig triar aquest Cannoli siciliani que vaig acabar menjant-me'l jo tot i no voler, ja que qui m'acompanyava no l'havia tastat i li feia gràcia però finalment no li va convèncer.  



El compte

Uns 35 € per cap (25 € sense begudes), que poden variar en funció de la beguda escollida, podent fixar el preu en uns 30-40 € per cap. 


Resum

- Zona Born, amb l'encant i inconvenients que aquesta comporta.
- Servei molt atent i agradable.
- Producte fresc i cuina d'elaboracions artesanals. 
- Cuina típica de la Puglia.
- Un italià recomanable si com jo, feu un consum esporàdic de pizzes.

{ 11 comentarios... read them below or Comment }

  1. Com ja vam comentar en directe, un lloc molt destacable que segurament queda difuminat per tot l'enrenou Born.

    De que hi vaig anar amb el meu fill, s'ha convertit en un habitual per ell, que a més el té tocant on viu.

    Però que després quan rasques una mica pel barri, veus que cal diferenciar el gra de la palla i realment trobes gra. El que publico avui Orvay, també em va sorprendre en positiu...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em va encantar i em va sorprendre trobar aquesta qualitat i servei en un lloc que semblava més aviat guirilandia.

      Ara paso pel teu per llegir-te.

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Molt bona pinta però una mica de pena anar a un lloc i no gaudir de la seva gastronomia.
    Sort que a Barcelona hi ha de tot!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De vegades, als viatges has d'anar en manada. I ho dic en el sentit de grup, abans no ens ataqui la gent... :-)

      I si. Sort que a Barcelona tenim gastronomía de pràcticament tot el mon.

      Salut!!

      Elimina
  3. Just aquestes vacances de Nadal he estat 8 dies a La Puglia. Hi he menjat de conya i a bon preu. En general molt bona RQP. Les orechiettes, excelents!
    Caldrà anar a provar-les aquí.
    Joan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs quasi haurem coincidit per allà. Jo vaig ser després de Nadal i fins a començaments d'any.

      Només vam poder anar a un restaurant (com cal) a Tarento i coincideixo amb la teva apreciació de bona RQP. La resta van ser llocs on fer un mos, perquè el temps no acompanyava gaire.

      Salut!!

      Elimina
  4. Per cert, fotia un fred de collons!! A Matera, fins i tot ens va nevar

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres el primer dia tal com vam arribar. A l'aeroport de Bari la noia del lloguer del cotxe ens va dir que caldrien cadenes i ens ho vam prendre com un acudit. Mitja hora després ens va començar a nevar... Flip...

      Elimina
    2. El mateix em van dir en aquest aeroport. Hi vaig anar del 28 de desembre fins el 4 de gener

      Elimina
    3. Naltros del 28 al 3 i amb campament base a Gallipolli :-)

      Elimina
    4. Jo vaig dormir a Matera, Polignano a Mare, Lecce i Bari

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -