Posted by : Jordi Castaño diumenge, 20 de març del 2016

Reina Margherita
Passeig de Joan de Borbó, 29
08003 - Barcelona

Tel. 932 214 233



D'entrada, diré que em va sorprendre molt gratament descobrir un restaurant de cuina italiana en una zona bastant degradada pel que fa a l'oferta en restauració, com és el barceloní barri de La Barceloneta, i més concretament, al Passeig Joan de Borbó, seu de molts i variats locals a on seria totalment incapaç d'entrar ni tan sols a fer un cafè...

Sóc conscient que molts turistes tampoc coneixen la gastronomia del nostre país, i molt probablement marxen encantats pensant que el que els hi han donat per menjar és típic d'aquestes conrades, però vaja... sincerament, no sé com no hi posen remei a aquesta situació de deixadesa pel que fa als locals d'aquest passeig.

Segons ens va explicar el propietari i ànima del restaurant, el nom de Reina Margherita prové d'una història que fa referència al fet que aquesta bona senyora es va llevar un dia amb ganes de menjar quelcom diferent dels plats que estava acostumada i va fer cridar als cuiners de la cort per què li preparessin altres plats, i el que més li va agradar va ser la pizza que des de les hores portaria el nom de la reina. Però com tot, això és una només de les versions que corren d'aquesta història doncs, hi ha qui diu que va ser per coincidència dels ingredients de la pizza (tomàquet, mozzarella i alfàbrega) amb els colors de la bandera italiana.

Local de reduïdes dimensions interiors en el que destaca el seu gran forn presidint la sala que, si sou fredolics, és una bona opció seure a prop d'aquest. Taules de marbre i cadires de ferro, donen solidesa al restaurant. A l'exterior compten amb una terrassa que li dota de més aforament i que, curiosament, va desaparèixer quan vaig passar pel davant uns dies més tard (imagino que per reformes...).

A la carta ofereixen pastes, amanides, antipasti i pizzes que de fet van ser, estranyament, les que ens van portar fins aquí... I segons ens van comentar ells mateixos, la majoria dels ingredients amb els quals elaboren els seus plats són d'origen italià. Com havíem anat per les pizzes, vam decidir compartir només un dels entrants del qual també ens havien parlat molt bé i que no tenen a la carta, però cal demanar quan te l'ofereixen fora d'aquesta... Una stracciatella, que és un formatge d'una mena de burrata, concretament del farciment d'aquesta i fet de pasta filada i nata. Espectacular i de primera qualitat.

Stracciatella - 14 €

I un parell de pizzes que ells mateixos ens van recomanar... Una Capricciosa i una de Salsiccia i Friarelli (grelos). Correcte la primera, sorprenent la segona. Ambdues d'una cruixent i alhora esponjosa base i preparades amb ingredients frescos i de qualitat.

Pizza Capricciosa - 11 €

Pizza de Salsiccia i Friarelli - 11 €


I com a postres, entre les quals destaquen moltes de casolanes, un bon tiramisú a compartir.

Tiramisú - 5 €


El vi triat aquell dia de la carta (amb un lògic predomini de vins italians) va ser un correcte Valpolicella que, juntament amb cafès i aigua va fer pujar el preu del dinar fins a 34 € per cap.

Recomanat per qui vulgui gaudir d'una bona pizza amb ingredients frescos i de qualitat, en un ambient autènticament italià i que sàpiga distingir-la d'una de La Tagliatella... Preu correcte i més si et conformes amb una pizza i un refresc.

I, un detall del mural que aquell dia estava encara pendent d'acabar i que al dia següent van fotografiar i que podeu veure fent clic al seu Facebook.


{ 8 comentarios... read them below or Comment }

  1. La veritat és que pels amants de la pizza, és un bon lloc i si fan lo típic de pizza i cervesa, el preu és l'habitual d'aquestes menges...

    Amb el vi va pujat més i això que no ens vam decidir per un Barlo "del bueno" com el del paio de Xemei... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per desgràcia, vaig estar uns dies després a una Tagliatella amb les meves filles i, sense prendre vi, el compte quasi va pujar el mateix per cap... I sincerament... no hi ha color.

      Una bona opció a tenir en compte per les agradables nits que arribaran aviat.

      Abraçada!!

      Elimina
  2. A la Barceloneta hi ha tant de turisme que no és fàcil trobar un lloc que no tingui aquest sector com objectiu, haurem de tenir en compte aquest lloc, doncs.
    El tema Tagliatella és a banda, a la gent jove veig que li agrada, de fet la meva filla ja va agafar el seu val descompte 20€ del seu aniversari i anirà amb els seves amigues. Safates grans per a compartir i amb el descompte ja els hi va bé.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho veig ideal per un sopar d'aquells d'estiu, post passejada pel passeig de la platja. Una pizza, un refresc o cervesa i cap a casa a descansar.

      A la Tagliatella jo particularment li estic agafant una mica de mania... Després d'haver estat en d'altres bons italians (bé sigui per opció pasta o pizza) ja t'adones que et prenen una micona el pel...

      Salutacions!!

      Elimina
  3. Heu provat La Piazzenza? Us el recomano.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ni tan sols he sentit parlar d'ell... Però si no em dones més pistes... Que fan bo? On està?

      Gràcies per passar i comentar.

      Elimina
    2. Fan unes pizzes boníssimes. Fa xamfrà entre Avgda. Gaudi i Lepant

      Elimina
    3. Coneixia molt la zona fa un grapat d'anys... Anotat queda.

      Gràcies i salutacions!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -