Posted by : Jordi Castaño dissabte, 1 de desembre de 2012

Ingredients:

  • Un peça sencera de peixet de vedella.
  • Ceba.
  • Salsa Hoisin
  • Oli verge d'oliva extra.
  • Sal.




Vaig veure aquesta recepta al blog www.lazyblog.net i com em va semblar molt senzilla i a l'hora, efectista, vaig decidir provar a veure que tal anava la cosa.

La salsa Hoisin es la que ens trobem habitualment acompanyant al Pato Pekin en els restaurants xinesos o bé com a salsa de carns d'ànec (magret) o pollastre, i la podem trobar avui en dia de forma molt fàcil a establiments grans o bé especialitzats en menjar asiàtic.

En primer lloc, tallarem la ceba i la estendrem a una cassola que tingui la amplada suficient per poder posar la carn. Salarem i amanirem amb un bon raig d'oli 'oliva verge extra.

Dipositarem a sobre la peça sencera de carn i la pringarem amb un parell de cullerades de la salsa, li donarem la volta i afegirem unes altres dues.    





Posarem la cassola al forn prèviament escalfat a 180-200º durant uns 40' donant la volta a la peça de carn a meitat del temps, i sempre estant atents de que no es cremi.

Retirarem la cassola del forn i deixarem refredar durant una estona la carn per poder tallar-la bé. 





La ceba i el suc de la carn, la passarem per la batedora i la salsa resultant la escalfarem a foc lent, afegint més salsa Hoisin si veiem que ens hem quedat curts amb l'aportació inicial de la mateixa, i té poc gust.

Anirem filetejant la carn i l'emplatarem en una font ben maca, o bé directament al plat de cadascun dels comensals.

Finalment, abocarem per sobre la salsa ben calenta (i reduïda fins que tingui la consistència que ens agradi) i la portarem a taula, juntament amb una salsera per qui vulgui afegir-se més.

Jo les vaig servir amb unes patates Hasselback que ja havia fet en un altre ocasió i que varen agradar molt.




{ 3 comentarios... read them below or Comment }

  1. No coneixia la salsa Hoisin ... però per això estan els blogs també.. per ensenyar i per aprendre...

    Salut..!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ricard

      Si t'agrada el "Pato Pekin" t'encantarà aquesta recepta ja que la Hoisin es la mateixa salsa que s'utilitza per preparar-lo. A més, si ho prepares i no dius res als comensals, es molt divertit veure que a tots els hi resulta familiar el gust que son incapaços d'esbrinar (el color de la salsa queda més clar per la ceba).

      I si no el coneixes, et recomano el millor restaurant xinés (per a mi) de Barcelona: el Shangai (al carrer Bisbe Sivilla, 48). Broden l'ànec i el xef es una meravellosa persona, per la que has de deixar-te recomanar.

      Fins aviat!

      Elimina
  2. Te ha quedado de lujo, me alegra que te gustase la idea. Desde luego la has oficiado perfectamente. Un abrazo y a tu disposición para cualquier receta. Un abrazo

    ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -