Posted by : Jordi Castaño diumenge, 17 de juliol del 2016


Fa anys que intento preparar un resum (que no rànquing) dels millors plats de l'any. Tot i que ja estem a més de la meitat del 2016 i sembla que no toca, he decidit publicar el de l'any passat amb l'afegit dels dos anteriors. I així faig net i l'any vinent intentaré que sigui un dels primers posts de l'any. 

Quan parlo dels millors plats de l'any, no vull dir que estiguin reconeguts en cap publicació ni llista gastronòmica. Són el millors per a mi i per al meu particular gust, i, lògicament, estan perfectament tastats i testats per mi. Estic convençut que no tothom  (que també els hagi tastat) coincidirà en aquest recull de bons plats, o fins i tot hi haurà qui s'estrany de la presència de determinat tipus de preparació que pot semblar d'una senzilla factura. Però han sigut els plats que més m'han fet trempar durant (en el cas d'aquesta publicació) els últims tres anys.

Segur que m'he deixat algun que altre, però tampoc volia que fos un post infinit. Calculo que seran al voltant d'uns 10-12 plats els que es poden destacar durant un any de dur treball de camp, que si ho multipliquem per 3 ens donaria uns 30-40 per aquesta entrada, fet que he intentat reduir. L'ordre dels plats mostrats, no respon a cap qualificació ni tinc preferència alguna. És només per ordre cronològic de més antic a més recent.

He de dir també que he deixat de banda plats de restaurants visitats dels quals és complicat escollir només un, per la pròpia naturalesa de l'establiment (Miramar, Aponiente,...), i en altres casos he destacat fins a dos plats sentint-me malament per no posar més... 

Si voleu veure la publicació corresponent a cadascun dels plats destacats, només heu de clicar al nom o a la fotografia (si ho he sabut fer bé) i se us obrirà en una nova finestra.

I ara, intenteu no salivar gaire... ;-)
  



Torreznos i morcilla, i...
Qualsevol plat de pochas a Hermanos Tomás (Ara Restaurant Tomax) 


Mar i muntanya de sipionets i salsitxes al Tickets


Orella de porc cruixent al Pràctic (malauradament desaparegut)


Tortillita de camarones a Casa Balbino


Hamburguesa de peu de porc i cansalada a Cal Xim


Gamba d'estrella al Koy Shunka
I sashimi al Japó del mateix Koy Shunka







Barreja de cap i pota i tripa (o qualsevol altre plat de menuts) a Can Vilaró


Pop a la brasa amb cansalada cruixent a L'Aligué


Caneló de tonyina al Compartir


Careta de porc a la brasa al Axarquia


Onglet a Caldeni
Tataki de Wagyú a Caldeni

Cigrons amb espardenyes i ou trencat del Sense Pressa


Suquet d'anguiles...
I cassola d'angules al Picasso

Orella amb mongetes del Bartolí


Salmonete a l'Espai Kru


Bacallà amb carxofes i gambes de La Estrella


Ortigues de mar a La Barraca del Delta


Morcilla a Can Josep


Confit de costella de porc amb cigrons i botifarra negra al Mam i Teca


Les ostres amb salsa ponzu i ikura, i...
La galta de tonyina a la brasa de carbó del Topik


Lletons amb mantega i llimona al Gresca


Morro de bacallà Perelló al ajillo a La Perla

{ 2 comentarios... read them below or Comment }

  1. Aquest post és onanisme pur!!!! :-)

    Com no, la costella del Mam i Teca, l'onglet del Caldeni (encara que he tastat el del Bardeni), platets del Can Vilaró, ortigues del Delte...
    Apa! doncs em vaig esmorzar.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :-))) Gran definició Pepa! Mentre ho escribía, pensava la gent que em maleiria, i més si ho feien amb l'estómac buit... ;-)

      La llàstima és que és molt complicat destacar només un plat de segons quins restaurants.

      Salutacions!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -