Posted by : Jordi Castaño diumenge, 18 de febrer del 2018

Bicnic
Girona, 68
08009 - Barcelona

Tel. 690 904 614

www.bicnic.com
reserves@bicnic.com




Tot i ja fer un parell de mesos de la meva visita a aquest lloc, com aviem d'anar amb els 3(o+) a Taula, he esperat fins ara per a publicar-ho, i ho faré amb la crònica d'aquell dia, deixant l'espai d'aquells per l'última visita. 


Al costat mateix del ja consolidat i centenari local que va ser colmado i celler als seus dies i on ara s'ubica el restaurant Betlem, els mateixos propietaris d'aquest han inaugurat fa uns mesos, el Bicnic, del qual podríem dir d'entrada que són dos conceptes de restauració ben diferenciats en un sol espai. En un local en forma de U, 
ens trobem per una banda l'espai FAST a l'entrada, amb una llarga barra i tamborets on poder gaudir d'entrepans o mitges racions, i, a l'altra banda de la U, l'espai SLOW, amb taules de pícnic, en les que ja podrem degustar la seva oferta gastronòmica a partir de la carta. Val a dir que només admeten reserves a aquest últim, a l'SLOW, mentre que al FAST, també tens l'opció de portar-t'ho. 

Taules despullades amb tovallons de paper, com ja imagines trobar en un lloc informal d'aquestes característiques, amb parament, això si,  de qualitat. Il·luminació ben trobada amb focus damunt mateix de cada taula, que en algun cas i segons a qui, fins i tot poden arribar a donar una mica massa d'escalfor.

La carta està pensada en més d'un 50% en plats per a compartir, mentre que la resta, que són els segons, ja juguen en una altra lliga i ens trobem amb plats molt elaborats de carn i peix, amb fins i tot alguna concessió a la cuina vegetal. La carta de vins està molt treballada amb referències importants i predomini de les del país, i d'entre les quals vam triar un Bàrbara Forés, una garnatxa blanca de la D.O. Terra Alta. I pel que fa al servei, val a dir que és d'aquell professional i proper que sempre tenen un somriure que fa que et sentis a gust.

Per començar i fora de carta, vam demanar l'ostra del Delta de l'Ebre amb puré d'api-rave i poma àcida, escalunya envinagrada i caviar cítric.


Ostra


Per continuar compartint unes escopinyes saltejades amb oli de bitxo, gingebre i citronel·la.

Escopinyes saltejades


També compartits uns rotllets x-nem de xai de llet i hortalisses a l’estil vietnamita amb vinagreta de mango, dels quals opino que és o serà un dels seus plats més representatius. 


Rotllets x-nem


I ja pel que fa als segons, cadascú es va demanar els seus... I així van portar una galta de vedella brasejada, amb salsa de fricandó de ceps, saltat de bolets i puré de nyàmera. Com podeu veure a la fotografia, una bona ració... 


Galta de vedella


El meu plat, que va ser un fabulós tàrtar de vaca i anguila fumada sobre el moll de l’os fornejat. De debò que vaig gaudir-lo molt i penso que podria anar a un lloc destacat d'entre els meus tàrtars preferits. 


Tàrtar de vaca i anguila


I un tiradito de tonyina sostenible amb “leche de tigre”, garoina, moniato i crema d’alvocat.


"Tiradito" de tonyina


Pel que fa a les postres, tampoc és que tinguin moltes referències, però les que tenen són de les que vénen totes de gust... I només un de nosaltres va demanar unes, que van ser un sorbet de llimona artesanal, merengues de farigola llimonera i empolvorat amb flor de Sichuan.

Llimona pelada



El compte, que sense les begudes ens quedaria per poc més de 30 € per cap, és d'una relació qualitat preu sorprenent, doncs tant per cuina com per servei, tenen un nivell molt alt.




En resum, un lloc recomanable al qual s'haurà d'anar de tant en tant, i més a mesura que vagin renovant la seva carta i introduint nous plats. Particularment, dels que m'han agradat d'aquest 2017-2018... :-)

I si voleu conèixer també el resum que de la visita vam fer fa uns dies amb els 3(o+) a Taula entreu i llegiu el post que de forma conjunta hem fet a:

{ 2 comentarios... read them below or Comment }

  1. Em dona la sensació de que a mitjans del 2017, va començar a aparéixer alguns llocs, amb ganes de diferenciar-se de la mitjania... I en tinc més d'un al cap.. A més de Rilke que vam publicar fa uns 15 dies, m'han sorprés llocs més senzills com My Fucking restaurant o també aquell de Sants, "Comida vinos y olivos".

    També ha sorgit terregada, però sembla que al menys alguns vulguin destacar...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Portem un bon inici d'any gastronòmicament parlant... I ja, de tant escoltar-te, delint per anar a tastar MFR...

      Abraçada!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -