Posted by : Jordi Castaño diumenge, 5 de maig del 2019

Estevet
Valldonzella, 46
08001 - Barcelona

Tel. 933 024 186

www.restaurantestevet.com


En aquesta nova trobada dels 3(o+)aTaula, vam anar a elecció meva i redacció conjunta del post a càrrec del Ricard, a un dels cada cop menys habituals restaurants centenaris de Barcelona. 

Es tracta de l'antiga Fonda Navarro que data de finals del segle XIX, que va anar transformant-se fins a arribar a 1940 en què ja va adoptar l'actual format.  

Situat al barri del Raval, a poca distància del MACBA i del CCCB, ofereix una cuina tradicional catalana, amb una carta farcida de referències del nostre receptari més clàssic, sense concessions a cuines vingudes de fora. És habitual doncs, trobar-nos amb plats com cargols, esqueixada, canelons, espinacs a la catalana, cua de rap a la marinera, mandonguilles o fricandó, per citar uns quants exemples de la seva oferta.

A part, sempre ofereixen uns quants plats del dia segons mercat, i a l'hivern, no deixen d'oferir un cop a la setmana l'escudella i carn d'olla, tot fent país.

Com correspon habitualment a aquest llocs centenaris, la decoració és sòbria i clàssica, però almenys tenen la deferència de vestir les taules amb estovalles i tovallons de roba. La resta del parament, és en consonància amb la resta d'elements, senzilla però eficient. 

Nosaltres aquell dia vam anar a menú, tot i que no ho fem de forma habitual. Però és que en aquest lloc, el menú del dia amb un cost de 24,50 € tot inclòs (i suplement de 7 € per algun plat extra), té tantes opcions per triar, que fa innecessari haver d'anar a la carta per poder triar diferents plats. 

Et permeten triar un entrant d'entre deu plats, un segon d'entre onze i amb la possibilitat d'ampliar-lo en un parell més amb suplement, com he comentat abans. 

La presentació no és pas un exercici de disseny per part seva, però les racions són més que generoses i asseguren que no marxi ningú amb gana de  casa seva

La carta de vins, no és gaire extensa pel que fa a referències del país, però és prou completa en el seu conjunt.

Dels plats triats, que podreu veure al post conjunt, el més aclamat va ser aquesta amanida de cap i pota, amb una mica de patata i una vinagreta de tàperes que li esqueia d'allò més bé.




I si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vam beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:


Estevet - by 3(o+) a Taula

En resum... un fidel exponent de la #cuinasensemariconades de la més ancestral de les nostres cuines. Plats contundents, amb racions generoses en un local clàssic i confortable amb un servei d'aquells de tota la vida que fan goig, només sentir-los parlar.

{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. De vegades quan al menú hi tantes opcions, el restaurant no permet agafar plats de carta ja que els reserven per a la nit.
    En realitat és com tenir dues cartes. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No em fa res anar de menú quan són tantes les opcions. Pràcticament és com anar de carta, i ja sabem que hi ha restaurants que no tenen tants plats a la seva carta.

      Salut!!

      Elimina
  2. Un lloc que ens va agradar.... Al meu criteri no és per la Guia, però tots ells plats estaven prou bé i el nostre top, l'èxit total.

    #viscaelcapipota

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, seria un lloc a recomanar a algú que volgués tastar la gastronomia catalana. I tampoc estranyaria de trovar-la algun dia a la Guía... :-)

      Abraçada i #viscaelcapipota i per extensió, #viscaelsmenuts !!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -