Ingredients:
- 800 g de filet de bou net
- 2 culleradetes de cogombre en vinagre picat
- 2 culleradetes de tàperes en vinagre picades
- 2 culleradetes de ceba picada
- 2 culleradetes de julivert picat
- 2 culleradetes de rovell d'ou cuit i picat
- 2 culleradetes de clara d'ou cuita i picada
- 4 rovells d'ou
- 4 culleradetes de mostassa
- 1 gotet d'oli d'oliva verge
- unes quantes gotes de salsa Perrins
- unes quantes gotes de tabasc
- pebre negre
- sal
Per acompanyar: llesques de pa torrat o patates fregides (la segona opció és la més recomanable)
Preparació:
Primer de tot poseu el rovell d'ou cru en un bol. Mentrestant, salpebreu la carn perquè es comenci a macerar. Salpebreu també l'ou i poseu-hi unes gotes de salsa Perrins, de tabasc, una cullerada de mostassa i oli d'oliva. Comenceu-ho a treballar fins que us quedi una crema ben lligada i compacta. Tot seguit poseu-hi les guarnicions (julivert, el rovell, la clara, el cogombre, les tàperes i la ceba) i barregeu-ho bé. A continuació, incorporeu-hi el filet de bou picat (el tàrtar de bou s'ha de picar amb ganivet, mai amb la màquina). Aquesta tasca requereix 2 o 3 minuts amb un parell de forquilles. Per portar-ho a taula feu servir un plat fred de nevera, i amb l'ajuda de les forquilles doneu-li forma al tàrtar. Acompanyeu-ho amb un parell de torrades calentes.