Posted by : Jordi Castaño diumenge, 7 d’octubre de 2012


Ingredients

Per la llaminera:

  • Llaminera de porc (una per cada dues persones).
  • Un bon manat d'herbes aromàtiques (les que trobeu). Jo vaig posar, llorer, romaní i sàlvia, però qualsevol d'altre crec que aniria bé.
  • Sal gruixuda per fer-ho al forn.
  • Sal i pebre.


Per les patates à la sarladaise:

  • Patates.
  • Sal i pebre.
  • Greix d'ànec.
  • All.
  • Julivert.



Començarem preparant les llamineres, i per això, encendrem el forn a uns 200ºC  i posarem pebre acabat de moldre per a sobre de les peces de carn.

Cobrirem amb sal gruixuda la part inferior d'una safata, cassola o recipient que pugui anar al forn, i la humitejarem lleument perquè agafi consistència. Dipositarem a sobre les llamineres i les envoltarem amb els manats d'herbes que hàgim agafat. Acabarem d'omplir amb sal gruixuda de forma que les peces de carn quedin ben cobertes. També les humitejarem per compactar la sal.

Introduirem la safata al forn durant uns 25-30 minuts en funció del punt de cocció que ens agradi la carn.

Un cop hagi transcorregut el temps de cocció al forn, retirarem la safata, deixarem refredar una mica per poder manipular la carn, i la netejarem amb l'ajut d'un drap o de paper de cuina per retirar tota la sal gruixuda que pugui haver quedat enganxada. 


Llamineres de porc un cop sortides del forn i retirada la capa superior de sal


Per preparar les patates, les pelarem, rentarem i assecarem totalment amb un drap de cuina, i les tallarem amb un gruix de mig dit. Les fregirem durant uns 15-20 minuts amb el greix d'ànec i un cop cuites, afegirem els alls laminats durant uns minuts més perquè s'acabin de coure les patates i daurar els alls. Ho escorrerem tot molt bé, retirant l'excés de greix i abocarem el julivert picat per a sobre.

Patates acabant de coure's amb els alls laminats


Per finalitzar, emplatarem les llamineres que prèviament haurem tallat amb un gruix d'uns dos centímetres, juntament amb les patates i alguna salsa que ens agradi o tinguem preparada. En aquesta ocasió, vaig fer servir un assortiment de mostasses que tenia de l'última visita a la Catalunya Nord.

Llaminera, patates i mostassa amb pebre


NOTES:

Per la propera ocasió reduir uns minuts el tems de forn de les llamineres, ja que mentre estan a fora d'aquest refredant-se, continuen lentament amb la cocció.

Salpebrar les patates un cop estiguin fora del greix. Es a dir, afegir juntament amb el julivert picat.   

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -