Posted by : Jordi Castaño divendres, 12 d’octubre de 2012


Per commemorar el Dia Mundial de l'Ou d'aquest any, he preparat una combinació amb el que tenia mes a mà per la nevera. Em venia de gust fer-ho del tipus rotllo maki, però substituint l'alga nori i l'arròs per ou Babé i el farciment per un tàrtar a la meva manera. El resultat final no va ser com esperava, ja que més que un rotllo, em va quedar com una truita. Tot i que la presentació no va ser gaire acurada, al menys el gust era bo...


Ingredients:

  • Tonyina.
  • Ous.
  • Sal.
  • Oli.

Per marinar la tonyina:
  • Mirin (dues cullerades)
  • Teriyaki (quatre o cinc cullerades)
  • Shichimi Togarashi (a gust)
  • Ratlladura de llima.
  • Part verda d'una ceba tendra (o si teniu sort de trobar de Verdeo, millor..) picada molt fina.


Començarem tallant la tonyina en trossos de uns pocs mil·límetres com si fos per preparar un tàrtar. Els posarem en un bol de vidre i afegirem la resta d'ingredients per marinar-lo. Reservarem a la nevera durant una mitja hora. Un cop hagi passat aquest temps, ho colarem per retirar l'excés de marinada.

Batrem un parell d'ous per comensal i posarem a punt de sal.

En una paella amb unes gotes d'oli farem l'ou només per una banda, deixant l'altre crua. 

En un plat, farem una línia amb el tàrtar de tonyina especiat per sobre de la truita Babé i enrotllarem la mateixa com puguem en funció de la quantitat de tàrtar que hi posem.






El varem acompanyar amb un jove vi italià Canti Pinot Grigio Veneto, que em va agradar més d'entrada (la copa inicial per esperar el sopar), que durant la resta del àpat. Bonic color groc palla. 


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -