- Back to Home »
- Receptes »
- Marmitako de tonyina... #espanyolisado marmita de atún
Posted by : Jordi Castaño
divendres, 12 d’octubre del 2012
Ingredients:
- Patates (a ser possible de la varietat Kennebec).
- Pebrot verd.
- Pebrot vermell.
- Ceba.
- All.
- Tomàquets madurs.
- Polpa de choricero (o nyores).
- Tonyina.
- Oli d'oliva verge.
- Vi blanc (que no sigui gaire perruno).
- Julivert.
- Sal i pebre.
- Bitxo (opcional)
Mise en place (falta el brou...) |
Començarem abocant un bon raig d'oli a la cassola. Quan sigui calent fregirem breument els alls (picats o a làmines) fins que agafin color i incorporarem la ceba tallada a brunoise. Salpebrarem una mica. Si ens agrada el picant, es el moment d'afegir o bé un bitxo tallat a trossos grans (per poder localitzar-los posteriorment) o com vaig fer aquest cop, assaonar amb alguna espècia que aporti aquest grau de picant (vaig fer servir piparrak en pols).
El ball de l'all i la ceba |
Quan la ceba tingui color, afegirem els pebrots i els courem a foc mitjà. Incorporarem també la polpa de choricero. Tornarem a salar lleument.
Amb els pebrots verds i vermell i la polpa de choricero |
Quan les verdures estiguin cuites, incorporarem el tomàquet i pujarem el foc perquè evapori l'aigua de vegetació d'aquest. Tornarem a salar.
Tomàquet fregint-se |
Quan veiem que el conjunt ja s'ha cuit i l'aigua del tomàquet ha desaparegut, afegirem el vi blanc i deixarem uns minuts perquè s'evapori. A continuació, abocarem les patates que prèviament haurem tallat cascant-les i donarem unes voltes a tot plegat per integrar-ho bé.
Les patates fent amics i coneixent nous gustos |
Cobrirem les patates amb el brou de peix, rectificarem finalment de sal, i courem fins que aquelles estiguin ben cuites.
Patates coent amb el fumet de peix |
Mentre es fan les patates, aprofitarem per tallar la tonyina en tacs d'uns dos o tres centímetres i salarem.
Tallant els tacs de tonyina |
Un cop les patates estiguin cuites, apagarem el foc, retirarem la cassola i abocarem els tacs de tonyina. Si volem, podem afegir en aquest moment un grapat de julivert acabat de picar. Taparem, portarem a taula a on estaran asseguts els comensals i esperarem de 1 a 5 minuts en funció de com ens agradi el punt de la tonyina.
El marmitako... o el que queda d'ell, després de servir cinc racions... |
Amb la tecnologia de Blogger.