- Back to Home »
- Receptes »
- Canelons d'albergínies i tonyina
Posted by : Jordi Castaño
divendres, 18 de juny del 2010
Ingredients:
Per a la tonyina confitada: 300 g de ventresca tallada a trossos, sal, oli de gira-sol, all, llorer, farigola i bitxo i 1 culleradeta de vinagre de xerès
Per a la teula de parmesà: parmesà ratllat, làmines de parmesà i flor de sal
Per començar, en un cassó amb aigua freda deixeu coure la ventresca de tonyina ja salada. Quan arrenqui el bull, retireu la tonyina i poseu-la a confitar en un cassó amb oli de gira-sol, all, bitxo, farigola, llorer i vinagre de xerès, durant uns 10 minuts aproximadament a foc molt suau.
Mentrestant, peleu l'albergínia, talleu-la a làmines fines amb una mandolina, fregiu-les en un cassó amb oli abundant i ben calent sense que quedin cruixents i reserveu-les sobre paper absorbent.
Per fer el farcit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a dauets. Quan estigui daurada, afegiu-hi l'all laminat, el tomàquet tallat a dauets, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi l'albergínia i el pebrot escalivat tot tallat a dauets, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts més a foc suau. Quan ja estigui cuit, retireu-ho del foc, afegiu-hi la tonyina esmicolada i remeneu-ho tot bé.
A continuació, poseu les làmines d'albergínia l'una al costat de l'altra, ben juntes, cobriu-les amb el farcit, emboliqueu-ho fent un caneló i reserveu-ho.
Per fer el pesto, poseu en un bol l'alfàbrega, el julivert, els pinyons, el parmesà i una mica d'aigua i tritureu-ho tot amb el túrmix mentre hi aneu afegint l'oli.
Per fer la teula de parmesà, en una safata de forn, sobre un Silpat, poseu-hi el parmesà ratllat donant-li la forma que vulgueu, deixeu-lo coure al forn a 170 graus fins que quedi torrat i després enrotlleu-lo donant-li forma de teula.
I ja per acabar, emplateu el caneló, poseu-hi unes làmines de parmesà a sobre, el pesto al costat i guarniu el plat amb la teula de parmesà i la flor de sal.
- 4 albergínies mitjanes
- oli d'oliva
- oli d'oliva
Per al farcit: 1 cullerada d'oli d'oliva, 200 g de ceba, 1 all laminat, 300 g de tomàquet, 100 g de pebrots escalivats tallats finament, 100 g d'albergínia feta al forn, sal i pebre
Per a la tonyina confitada: 300 g de ventresca tallada a trossos, sal, oli de gira-sol, all, llorer, farigola i bitxo i 1 culleradeta de vinagre de xerès
Per al pesto: alfàbrega, julivert, aigua, pinyons, parmesà i oli
Per a la teula de parmesà: parmesà ratllat, làmines de parmesà i flor de sal
Preparació
Mentrestant, peleu l'albergínia, talleu-la a làmines fines amb una mandolina, fregiu-les en un cassó amb oli abundant i ben calent sense que quedin cruixents i reserveu-les sobre paper absorbent.
Per fer el farcit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a dauets. Quan estigui daurada, afegiu-hi l'all laminat, el tomàquet tallat a dauets, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi l'albergínia i el pebrot escalivat tot tallat a dauets, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts més a foc suau. Quan ja estigui cuit, retireu-ho del foc, afegiu-hi la tonyina esmicolada i remeneu-ho tot bé.
A continuació, poseu les làmines d'albergínia l'una al costat de l'altra, ben juntes, cobriu-les amb el farcit, emboliqueu-ho fent un caneló i reserveu-ho.
Per fer el pesto, poseu en un bol l'alfàbrega, el julivert, els pinyons, el parmesà i una mica d'aigua i tritureu-ho tot amb el túrmix mentre hi aneu afegint l'oli.
Per fer la teula de parmesà, en una safata de forn, sobre un Silpat, poseu-hi el parmesà ratllat donant-li la forma que vulgueu, deixeu-lo coure al forn a 170 graus fins que quedi torrat i després enrotlleu-lo donant-li forma de teula.
I ja per acabar, emplateu el caneló, poseu-hi unes làmines de parmesà a sobre, el pesto al costat i guarniu el plat amb la teula de parmesà i la flor de sal.
Amb la tecnologia de Blogger.