Posted by : Jordi Castaño diumenge, 10 de maig del 2015

Plats
Llobateras, 61
08191 - Rubí

Tel. 935 882 822

www.restaurantplats.com



M'havia recomanat aquest restaurant l'estimat i gran amic Xavier, per anar a fer un tast de platets, així que li vaig demanar que reserves per un migdia i em va dir que no feien els tastets entre setmana (només migdies i nits del cap de setmana) i que només disposaven de menú de migdia. Però de tant sentir-li parlar, ja tenia ganes de tastar-lo i una de les millors maneres de valorar la cuina és a través d'aquests menús econòmics de migdia, i així doncs li vaig comentar que reserves igualment.

Entre setmana, a part del menú de migdia a un preu de 12,90 €, disposen de dues fórmules més, com ja fan en molts restaurants i que consisteixen a oferir dos entrants del menú i postres per 10,50 €, o bé, un segon més postres per 9,50 €.

Com no vàrem coincidir en cap dels plats, ells mateixos ens van suggerir que si els volíem compartir, directament a la cuina ens podien fer mitges racions. Ignoro si a tots els clients els hi fan el mateix tracte, però ja d'entrada, és un fet que et fa sentir bé. El servei em va semblar molt proper i agradable, i feia que et sentissis gairebé com a casa. Val a dir, que l'amic Xavier insistia en comentar-los que jo era un gran gastrònom (Déu nos en guard...).

La primera mitja ració, va consistir en una crema de pèsols i dashi amb un pesto de ruca. Potser quedava massa en segon pla el sabor del qual hauria de ser el principal ingredient del plat... però tot plegat, força bé.

Crema de pèsols i dashi amb pesto de ruca


Bona l'amanida, en la que destacaria per sobre de tota la resta d'ingredients, el punt precís de cocció dels ous de guatlla, cosa no gaire habitual d'aconseguir malauradament.

Amanida d'espinacs, bacon, ametlla, taronja i ous de guatlla


Un molt destacable arròs amb peus de porc, orella, mongeta i nap, en el que, pel meu gust, no van estar encertats en el punt de cocció de l'arròs (tot i que ja sé que això és una qüestió de gustos...). Ració més que generosa, condicionada crec més pels comentaris que de la meva persona deixava anar el meu amic i company de taula, i que no puc imaginar el que els havia explicat de mi en fer la reserva... :-)

Arròs amb peus de porc, orella, mongeta i nap


I un bon tall de bacallà enfarinat i fregit, amb un cruixent de bacon i una lleu i encertada nota dolça que li aportava la mel.

Bacallà amb "papas arrugás" i vinagreta tèbia de bacon i mel


I per postres, un carpaccio de pinya i un pastís de formatge. Com ja sabeu i és habitual en mi, m'abstinc bastant de comentar l'apartat dolç dels àpats, doncs és el que menys aprecio... a no ser que faci realment una espectacular troballa...

Carpaccio de pinya amb sucre moreno

Pastís de formatge


En el preu del menú està inclosa l'aigua com beguda, però com teníem unes necessitats més primitives, vàrem demanar una ampolla de Brú de Verdú de la D.O. Costers del Segre (14 € al restaurant - uns 9 € al celler), que no sé si per la seva conservació al celler del local, o bé perquè va conèixer millors temps, no vaig acabar de trobar gaire encertada...

Podeu veure a continuació una fotografia que vaig fer a la carta de tastets i que també podeu contrastar a la seva completa pàgina web.

Carta de tastets


En resum, una bona opció si aneu per Rubí (no conec gaires llocs més per allí, tret de Cal Gori que també em va ensenyar fa uns dies el mateix company...) tant per les seves ofertes de menú de migdia, com pels seus tastes als migdies i nits del cap de setmana que espero tastar pròximament.


{ 10 comentarios... read them below or Comment }

  1. Molt recomable i amb un menú diari boníssim. Ara et recomano visitar l'altre PLATS de Cornellà de Llobregat.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alfredo! Pel que he vist al teu blog, no tenen res a veure l'un amb l'altre... De fet, els xefs són diferents, el tipus de cuina ni tan sols és similar i crec que l'única coincidència està al nom... :-)

      Recordo haver-lo llegit quan vas publicar i em va semblar una bona recomanació (i tampoc és que estigui molt lluny de ciutat).

      Torno a anotar-lo com futurible, doncs un lloc que mereix quatre posts al te blog, de ben segur que no pot decebre...

      Salutacions!!

      Elimina
  2. Pel que diu l'Alfredo, això va de cadena... :) :)

    Ara seriosament, té prou bona pinta el menú..

    I lo de que ets un molt bon gastrònom, no en tinguis dubtes,,,, Ahir vas saber apreciar la meva "cuina creativa"... :)

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com li responc a l'Alfredo, no pinta a cadena ni de lluny (tot i que també puc equivocar-me), quedant en mera coincidència el nom de l'establiment.

      Ara, tocarà anar un cap de setmana a fer el tastet de plats, que de fet és el que té la fama.

      I que he de dir de la teva cuina.... S'ha de ser molt ruc per no apreciar una cuina com la teva feta des del cor i amb els millor ingredients. I com amfitrió, he de dir que ets un encant i que només vaig trobar a faltar un petó al front a l'hora d'anar a dormir.... :-))))) N.C. si us plau...

      Gran abraçada!!

      Elimina
  3. Tercer intent de comentar el bloc. No sé que em passa avui amb els dits.

    Que deia jo que per aquest preu sembla un bon menú. Això d'adaptar-se al client em sembla mot bé, hi ha llocs molt quadriculats que no se surten del tenen marcat i de vegades genera malestar o situacions de riure per l'absurditat.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pepa!! Com diuen, a la tercera va la vençuda... ;-)

      El que dius dels menús (o llocs o propietaris d'aquests) quadriculats també ho he patit en més d'una ocasió, el que m'ha generat desconfiança en aquesta fórmula de menjar, preferint en moltes ocasions, fer només un plat de la carta.

      A veure si puc tornar aviat per fer el tastet de tapes i us explico.

      Salutacions!!

      Elimina
  4. Bona pinta!. És veu com a mínim ganes de fer alguna cosa diferent, però sense caure en aquella sofisticació que a vegades es troba i que de tant que volen innovar no saps que es menja!.
    Precissament hi ha un restaurant que te molta fama del boca orella pel meu "terreny" que es diu igual: plats. Fa molt de temps que volem anar, però no hi ha manera...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lluïsa!

      Imagino que et deus referir al mateix que comenta l'Alfredo de Cornella de Llobregat, oi? Sinó, potser si que semblarà al final una franquícia... :-)

      Serà qüestió d'organitzar una trobada...

      Salutacions!!!

      Elimina
  5. El tinc pendent fa temps jordi!!!! A veure quin dia m'escapo.... Merci!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però el de Rubí?? Perquè sembla que hi ha un altre amb el mateix nom a Cornella... De fet, d'aquest havia sentit parlar del tema platets que fan el cap de setmana. Aviat tornaré i faré re-post al respecte.

      Gràcies a tu i salutacions!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -