Posted by : Jordi Castaño diumenge, 12 d’abril del 2015

La Barraca del Delta
Carretera de Sant Jaume, Km. 4
43870 - Amposta

Coordenadas GPS:
Longitud: 0.6246 E (0º 37' 29'' E), Latitud: 40.7047 N (0º 42' 17'' N)

Tel. 977 261 097

www.labarracadeldelta.com




L'altre restaurant visitat de les terres del Delta va ser una recomanació que ens va fer un amic en assabentar-se que havíem reservat al Racó del Riu, i del que podeu llegir la crònica clicant al nom del restaurant. 

Trobarem aquest lloc al quilòmetre 4 de la carretera que va des d'Amposta a Sant Jaume d'Enveja. Es tracta d'una barraca (com el seu nom indica) ben condicionada amb dos menjadors: un interior i l'altre a la terrassa coberta. De decoració més que sòbria i rústica, crec que aquí el que primen per sobre de tot és la qualitat del seu producte.  

La carta està estructurada en quatre blocs: entrants, arrossos, carns i peixos. Destacaria per sobre de tot, tant pel tastat com pel que vàrem poder veure, els arrossos, que són molt complets i dels que ofereixen un molt ampli ventall. Pràcticament, totes les varietats que tenen les preparen de tres formes distintes: sec, melós i caldós. A més, tenen sempre un menú gastronòmic que consta d'un primer plat a escollir entre tres, i que són:

- Plat Nº 1: navalles, musclos, llagostins, gamba i sípia. Tot a la planxa.
- Plat Nº 2: calamars, peixets fregits, gambes amb gavardina i bunyols de bacallà. Tot fregit.
- Plat Nº 3: cargols de terra.

I un segon plat a escollir entre cinc diferents arrossos (de galeres i carxofes, d'ànec, arròs La Barraca, fruits del mar o paella de marisc).

Pa, postres, cafès i beguda inclosos, per 25 € per cap.

I aquesta va ser l'opció que finalment vàrem escollir, però afegint un plat d'ortigues de mar, que com podreu observar a la fotografia era ben complet. Les millors que he tastat, tant pel sabor com pel fregit. Com ens van fer saber, segons sembla, també té molt a veure en el resultat final del plat la mida d'aquest animal o planta. En qualsevol plat, eren excel·lents. 

Ortigues de mar - 14,75 €


El plat nº 1, de productes cuinats a la planxa i que va ser la meva opció, estava correcte tot i que els llagostins i la gamba no eren gaire frescos, però imagino que es pot disculpar per la setmana de llevantada que portaven per la zona.

Plat Nº 1


I el plat nº 2 que eren diferents productes del mar preparats fregits i arrebossats. 

Plat nº 2


I l'arròs triat, va ser un de melós de fruits del mar, que donava perfectament per quatre i fins i tot cinc o sis racions (jo vaig repetir dos cops i tot i així, encara va sobrar força... i em va costar aixecar-me de la cadira). Amb calamars, musclos, bocins de peix i un brou que estava per sucar-hi pa. Juntament amb les ortigues de mar i amb diferència, el millor del dinar. 

Arròs fruits del mar


El vi que anava inclòs amb el menú, era un correcte Eternium blanc de la D.O. Penedès. 

Vi blanc del menú


Un lloc molt recomanable per anar a menjar arrossos i algun altre producte dels entrants de la carta, com les ortigues de mar, el xapadillo, els xipironets o les angules, que no vàrem demanar i ens van quedar pendents per la propera visita. A més, sempre podeu aprofitar per anar d'excursió abans (per agafar gana) o després (per fer la digestió) per aquells estrets camins del parc natural del Delta o bé apropar-vos a la bonica platja del Trabucador.  

Pel que fa al preu, si agafem com a referència un arròs dels que ens volen vendre al barri de la Barceloneta per vint i pico euros per cap, i no entro a valorar la qualitat d'aquests, doncs crec que no queda gaire cosa més per dir... Aquí, tot plegat per 64,75 € (50 € del menú gastronòmic i 14,75 € de les ortigues de mar).


{ 6 comentarios... read them below or Comment }

  1. Doncs aquest lloc no el trepitjat encara així el tindré en compte per la propera visita al Delta.
    Em sembla un lloc amb preus molt correctes i quantitats típiques d'allà, d'aquelles d'agafar la bici i recórrer senderes.

    Salut!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les quantitats ja et dic jo que són més que generoses... Vaig haver de sortir rodolant, ja que de peu em costava força... ;-)

      De totes formes, crec que la propera visita intentaré que sigui amb un grup més o menys nombrós per poder demanar i compartir més entrants.

      Salutacions!

      Elimina
  2. Ostres... estàs trepitjant molt el sud darrerament eh?... :)

    Aquest està bé, però per una propera visita em quedo amb el de la darrera setmana i les vistes a lo riu, tot i que aquest arròs té pinta temptadora.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Només han sigut un parell d'escapades, però realment es jala de collons per aquelles terres (si tens bones referències de llocs, es clar...).

      No té res a veure amb el de la setmana passada... Aquest és molt més de batalla, i molt difícil de batre en preu. No té l'encant d'una terrassa amb vistes ni un interior tan cuidat com l'altre. I a nivell de cuina, aquest és com més rudimentari i amb preparacions més primàries, mentre que l'altre tenia una cuina més cuidada i elaborada. Però no sabria dir-te quin dels dos fa millor els arrossos... Hauràs d'anar a descobrir-ho tu mateix.

      Abraçada!!

      Elimina
  3. Haurem d'anar a visitar el Deltebre...això si, haurem de portar la bicicleta per baixar tot el que mengem allà seguint les teves recomanacions. I més amb les racions d'arròs que dius que posen!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que si demanes un entrant per compartir i fer temps perquè et vagin preparant l'arròs no és cap problema... A part has d'anar amb gana, o sigui que lo de fer una estona de bicicleta o de caminar abans d'entrar a dinar, pot ser la solució.

      En qualsevol cas, dos bons llocs al cor mateix del Delta.

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -