Posted by : Jordi Castaño diumenge, 20 de desembre del 2015

Le Bistrot des Campagnes
6 rue Léopold Robert
75014 - Paris

Tel. 01 40 47 91 27

www.lebistrotdescampagnes.com



En una recent estada a París per veure la meva filla que està estudiant allà, un dels restaurants dels quals millor record en tinc, va ser el que us porto avui (tampoc és que anéssim a gaires doncs vam intentar fer els àpats a l'apartament que tenia aleshores).

Les úniques referències (fiables) que tenia de restaurants a París, les havia anotat del blog d'en Ricard Sampere, les quals podeu veure clicant aquí i que us recomano que també anoteu si mai aneu a aquella ciutat, ja que els preus són més que raonables i la pinta que fan els plats és espectacular. L'inconvenient va ser (com ja suposava quan vaig decidir anar) que amb la meva filla és molt complicat anar a un restaurant a on ella pugui menjar tranquil·lament seguint la seva dieta vegana. I cap d'aquests restaurants tenien ni de lluny opcions de menjar d'aquesta mena... :-(   

Però un dels dies, la pubilla em va sorprendre portant-me a un restaurant "normal" al que havia anat ella uns dies abans i a on li havien preparat de forma especial i molt amablement plats a la seva mida. I així d'aquesta manera vam poder anar a un lloc a on tots dos podíem gaudir de la cuina.

Es tractava d'un clàssic i bonic bistrot francès, a on a part de la carta, disposen de diferents i econòmiques opcions de menú. Vam escollir tots dos el Menú Bistrot (es pot veure informació prou detallada de preus i menús al seu web), consistent en un plat i un entrant per 15,50 €, sense incloure el vi, i en el que alguns dels plats portaven un petit suplement. A destacar que l'aigua als restaurants de França, sempre és gratuïta i de qualitat. 

Per treure'm el ventre de pena, vaig escollir uns molls de l'os, dels que no són gaire habituals trobar als restaurants de Barcelona. Servits amb una torrada d'excel·lent pa i sobre una base d'una mena de mantega clarificada i un assortiment de flors de sal, que et deixen a part en diferents pots hermètics i cadascun amb la seva cullera. 

Os a moelle du boillon et fleur de sal

Les diferents flors de sal que acompanyaven al moll de l'os


I uns espectaculars i de llàgrima, ronyons de vedella servits en companyia d'una Gratin Dauphinois que pel meu gust estava massa líquida, però no seré jo qui critiqui un plat originari del seu país...
Rognons de veau flambes a l'Armagnac, gratin dauphinois


I els plats que van preparar especialment per la meva filla (havia trucat la nit abans per què ho tinguessin previst), van ser una amanida amb bolets i ceba deshidratada, 

Amanida


I del plat principal, ni ho recordo, però sé que va comentar que tot molt bo.




El compte, que porten en una divertida figura amb unes targetes del restaurant i uns caramels, es va "disparar" fins als 44 €, amb dues copes de Côtes-du-Rhône (5 € cadascuna) i el suplement de 3 € dels ronyons. Molt bé realment pel menjar, el lloc i el servei que em va encantar. Sincerament, no crec que gaires llocs es molestin en preparar opcions veganes en un menú de migdia.

Una bona opció per dinar si mai aneu o esteu per aquell barri.


Menú




{ 6 comentarios... read them below or Comment }

  1. Té molt bona pinta i al final vas menjar el mateix que jo em demano al AOC pagant a meitat del preu que em costa quan vaig allà...

    Una bona opció i en aquest cas a preu molt contingut...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja ho saps. Ja tens destí per la teva propera escapada... ;-)

      La veritat és que no vaig mirar els preus de les dues opcions del teu post, però en aquest que publico avui, em va semblar que tenia un preu molt ajustat pel que havia escoltat dir dels restaurants de París...

      Abraçada!

      Elimina
  2. Paris no és dels ciutat més econòmiques per menjar però veig que aneu trobant llocs, els haurem de tenir en compte.
    Per cert, a Madrid l'aigua també és gratis, de l'aixeta, i molt bona :-)

    I per molts anys Jordi :-* :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pepa!

      Tinc pendent de publicar un altre que, tot i sent vegà pur, em va agradar força. A veure si puc fer-ho per la setmana vinent...

      Està bé que l'aigua sigui de franc també a Madrid (en alguna cosa han d'invertir els nostres diners...).

      Salutacions!!!

      Elimina
  3. Ja tenim on anar quan tornem a Paris!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona... Per anar expressament tampoc crec que sigui...
      Només si estàs per aquell barri o a prop.

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -