Posted by : Jordi Castaño diumenge, 4 de desembre del 2016

Cera 23
Carrer de la Cera, 23
08001 - Barcelona

Tel. 934 420 808

www.cera23.com
reservas@cera23.com




Fa només fa uns pocs mesos, vaig tenir l'oportunitat i el plaer de tastar la cuina d'aquesta bona gent en el seu restaurant principal, l'Arume del que podeu llegir la crònica si cliqueu al nom d'aquest. 

Aquest cop, després de la presentació de la Guia de Vins de Catalunya d'enguany al Liceu de Barcelona, vàrem anar a tastar la cuina d'aquests tres amics gallecs i que va ser el primer dels tres locals que ja tenen a la nostra ciutat (posteriorment a l'Arume, van obrir un nou local al costat de la Plaça Reial més dedicada al rotllo coctels & drinks & picoteo i olé, anomenat Viana). 

Com per exigències de compromisos de part meva (quins ous que tinc també...) vàrem reservar d'hora (13:30), i ens trobarem amb un local totalment buit en el que l'única reserva era la nostra. Hem de tenir en compte que era un dilluns migdia i amb pluja, data de no gaire afluència a restaurants de casa nostre i menys amb aquestes condicions meteorològiques. Per ser fidels a la realitat, he de dir que anàvem una mica condicionats per les opinions poc favorables que del lloc ens havia deixat caure el component femení dels 3(o+) a Taula, que aquell dia no es va apuntar a la festa, i que comentava que era un local angoixant i atapeït en horaris i dates més normals... i que no va ser precisament el cas aquell migdia... 

Entrada




Local perfectament definit dins de les tendències d'una metròpolis com la nostre, amb mobiliari campi qui pugui (no hi han dues cadires iguals), absència d'estovalles a taula i hipsterisme controlat a la sala, ens trobem amb una carta calcada en quant disseny i similar quant a contingut a la que trobem al germà gran de la saga...  


Carta

Com sempre, tot i que no anàvem els habituals del 3(o+) a Taula i havent substituït per força major la part femenina del comando, vàrem aplicar la mateixa fórmula de compartir uns entrants (que fossin de fàcil compartir, no ens passes com amb el gaspatxo de la Bellvitja...) que van ser un carpaccio de presa ibèrica amb tomàquet, ametlles i maionesa de kimchi, un pop de la ria de Muros estil "a feira", i uns llagostins en tempura amb salsa de mango al mirin. Els dos primers de gran nivell, mentre que l'últim, personalment a mi, no em va acabar de fer el pes el gust dolç en uns llagostins als quals penso els hi escau més un toc picant o de fortor per pujar el sabor... Ara semblarà que sé d'aquestes coses, però és només la meva sincera i humil opinió... I espero que ningú digui ara... "pues habertelo comido sin la salsa...". 


Carpaccio de presa ibèrica


Pop "a feira"


Llagostins en tempura amb salsa de mango


I un segon per a cadascú, amb derecho a roce, si a algú li venia de gust porquejar el plat d'un altre... La meva elecció va passar per uns bons raviolis de foie amb salsa cremosa d'ametlles i codony.


Raviolis de foie


I els altres dos principals van ser un volcà d'arròs negre i marisc amb formatge parmesà i salsa de safrà (s'olorava des de qualsevol lloc de la taula) i unes tallarines amb shitakes, gambes i xistorra. De tots dos van donar bon compte els respectius comensals (no vaig atrevir-me a tastar el d'un d'ells...), destacant i lloant les bones sensacions dels plats. 


Volcà d'arròs negre i marisc


Tallarines amb shitakes, gambes i xistorra


Sense postres, i amb una ampolla d'una bona garnatxa del Montsant i cafès, va sortir per 33,17 € per cap. Curiós detall el de posar al compte el cost per comensal, que si ho havien fet a algun altre lloc, penso que és el primer cop que m'hi fixo. 






En resum: un molt bon i recomanable lloc a on anar a dinar o sopar, però imagino (no puc assegurar-ho per experiència però si per altres comentaris i opinions de gent fiable) que als vespres o migdies de festius i festes de guardar, ha de ser una mica estressant per la proximitat que hi ha entre taules i la no gaire eficient insonorització del local. Aquell dia, nosaltres tres vàrem estar de conya, però dubto molt que sigui la normalitat de funcionament d'aquest restaurant... 

Servei molt correcte i proper i preus d'acord a la qualitat del menjar. Un lloc per tornar-hi sense cap problema, però amb els condicionants abans esmentats. 

{ 13 comentarios... read them below or Comment }

  1. Bona crònica i bon dinar que vam compartir.... Vam estar molt bé, però si faig l'extrapolació d'imaginar el local ple i amb el públic 'bullicioso' (no pas bullinià!), que sol omplir aquests locals, m'agafa atac de pànic...

    I per això l'Esther, va sortir-ne atabalada, anant un diumenge migdia, que és tot un atreviment.

    De fet i parlant del seu germà Arume, si recordes abans d'entrar, el dia que hi vam anar, vam estar en un tris de buscar alternativa, vist el "bullicio"... Vam menjar molt bé a Arume, però no hi tornaria en un dia punta... i en dia "no punta", m'ho hauria de pensar...

    I no m'havia fixat en el "cost per persona", però imagino que per la idiosincràsia del local i el públic que 'se le supone', deu ser quasi necessari... I no és cap crítica, doncs nosaltres, també paguem cada un la seva part, però com #emoetudiao, sabem fer anar la calculadora del IPhone...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment ha de ser espantós un diumenge migdia ple de natius i turistes, doncs l'espai que hi ha entre taules és molt petit. Esgarrifós fora el mot més adient... :-)

      Però jo si que tornaria a qualsevol dels dos... De fet, els he marcat tots dos com a "Restaurant Recomanat", però bàsicament per la seva cuina, no pas pel local.

      I encara sort amb la nostre capacitat per fer anar els aparells electrònics... El dia que ens els deixem a casa, no sé pas que farem...

      Abraçada!!

      Elimina
    2. Com ja vaig comentar a l'entrada de l'Arume, son bona gent i donen molt bé de menjar, però per la nit he de reconèixer que pot ser una experiència una mica infernal. Mooolt soroll!

      Elimina
    3. Si... Els temps d'espera i els torns solen ser bastant llargs. Però per característiques de local, imagino que més "tranquil" l'Arume, no?

      Elimina
    4. Totalment. L'Arume és una mica més... seriós, ja m'entens.

      Elimina
  2. noo, va ser encara pitjor!! un dijous nit!! ���� va ser un horror de gent, de soroll, mal servei, incomoditat i nivell menjar bastant mediocre :-( arume sí em va agradar i gran dinar! esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja ens ha deixat amb el cul a l'aire amb les hipòtesis de que va anar diumenge... :) :)

      Elimina
    2. No sé pas que hem de fer amb ella... Ens guanya sempre...

      Elimina
    3. jaja... crec que no obren els migdies ;-)

      Elimina
  3. Llàstima, perquè els plats fan bona pinta, però jo ho tinc complicat per anar entre setmana i si hi ha molt de soroll...
    Amb aquest vi sempre fem la gracieta: t'agrada aquest vi? I tant!!! :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si hagués de triar entre aquest i l'Arume, apostaria per aquest últim. Vàrem menjar molt bé i potser és una mica més ample per dins. L'únic problema és el tema reserves. Vaig trucar per anar divendres passat i em donaven hora per les 23 h. que acostumo a haver fet ja la digestió...

      Salutacions!!

      Elimina
  4. sí, jo tb em quedo amb l'arume sense CAP mena de dubte!! esther

    ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -