Posted by : Jordi Castaño diumenge, 18 de desembre del 2016

Nakashita
Rec Comtal, 15
08003 - Barcelona

Tel.  932 955 378 

www.nakashitabcn.com
info@nakashitabcn.com




Anava amb cert recel i por aquell vespre, bàsicament perquè no coneixia el lloc al qual em portaven... Només tenia la referència que era un restaurant japonès a prop de l'Arc de Triomf, però patia molt per si em portaven a un d'aquells woks pòtols amb cinta giratòria (désolé...). A més, per fer-me patir una mica més, anàvem sense reserva (que és quelcom bàsic per mi) i sense saber ni tan sols si era obert... Afortunadament era obert, i al veure el local ja em vaig adonar d'entrada que no es tractava d'un vulgar asiàtic, i així vaig tenir la possibilitat de poder conèixer un altre japonès de nivell (a la cuina bàsicament, però no avancem la història...). 

Es tracta d'un local molt petit del rotllo izakaya, amb una barra quadrada amb tamborets excessivament junts i mitja dotzena escassa de taules amb capacitat per a dos comensals. Això fa que si vas a hores de màxima afluència i amb la mala sort de trobar-te públic sorollós, puguis acabar desitjant sortir per potes. Aquella nit no va ser pas el cas, ja que entràrem a quarts de nou i va trigar una mica a omplir-se i el públic semblava prou tranquil. Quan vàrem marxar, per cert, el local ja estava al cent per cent d'ocupació (barra inclosa) i això que era un diumenge al vespre... 

Compta també amb una petita terrassa al carrer, que al ser de poc trànsit de cotxes, imagino que es deu estar prou bé quan fa bon temps, sent preferible en qualsevol cas a la petita sala interior. Fins i tot amb el fred que feia aquell vespre, també era quasi plena en sortir. 

El que es pot veure a la fotografia és tot l'espai de sala del restaurant. Com s'intueix, a la que comencen a arribar clients i es van intentant acomodar, poden donar-se situacions incòmodes per la falta total d'espai per on bellugar-te a l'hora de trobar acomodació. Tant és així, que un parell de cops vàrem haver d'apartar plats de la nostra taula perquè no els arrosseguessin els clients amb els seus abrics... 

Façana restaurant

Pel que fa a la carta, és la clàssica que trobem als restaurants japonesos, a on trobarem a banda de les especialitats, els coneguts hosomakis, uramakis, futomakis, gunkan, sashimi, nigiris i similars.

Ens vam decidir per una de les especialitats, el soft-shell crab (que vindria a ser un cranc de closca tova) que tot i estar molt bé de sabor, particularment el vaig trobar massa oliós, a l'igual que l'hòstia que feia les funcions de plat. Res a veure amb el tastat al seu dia al desaparegut Icho de l'Illa, què és d'aquells que et queden retinguts a la memòria.

Soft-shell crab


De fora carta, vam demanar un assortiment de sashimi de peix blau, amb verat, bonítol, sorell i moll de roca amb ikura. Tots de gran frescor i a gran nivell, amb l'únic però de trobar alguna desagradable escata a les peces de moll de roca (res que sigui d'excessiva gravetat, però que estranya una mica en un restaurant japonès...), que per una altra banda, va ser el tall que més em va agradar.    

Sashimi mix de peix blau


Uns excel·lents nigiris d'anguila... 

Nigiri unagi


I per acabar, una recomanació de la noia que ens va atendre. Un Sake Nakashita: rotlle fi d'arròs, salmó, formatge Philadelphia amb tàrtar de salmó, salsa unagi i sèsam. Molt bo també. 

Sake Nakashita


Els preus de cadascun dels plats els podreu veure (més o menys) a la seva web, on també destaca l'apartat Online on poder fer comandes per recollir o bé que t'ho portin a casa. Pel que fa a la carta de vins, em va sorprendre positivament tractant-se d'un restaurant japonès d'estil izakaya, doncs es pot trobar més d'una referència de casa nostra, tant de negres com de blancs. Lògicament, compten també amb cerveses (locals i japoneses) i sakes per acompanyar els menjars. L'elecció finalment va recaure en el blanc Amic del celler Clos d'Agon. Un Empordà molt correcte i a un preu prou equilibrat pel que ofereix. 

El preu finalment no va arribar als 40 € per cap, amb cafès i sense postres (tampoc és un apartat en el qual destaquin gaire aquests restaurants...). Preu correcte pel àpat que vam fer.



En resum: Notable alt pel que fa al menjar tant per la bona qualitat del producte com per la presentació del mateix (i per extensió de la seva cuina, encara que els plats que vam tastar, no van ser precisament gaire elaborats...), servei atent i eficient, que tot i no interactuar en la nostra llengua, bé que l'entenien, i sala molt justeta que en determinades circumstàncies de concentració de gent, pot arribar a ser deficient.


{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Jo hi vaig estar en un dia, i que vaig sortir aclaparat de l'aglomeració i poc espai... Vaig triar la barra i tot i que el producte ens va agradar, va passar a la llista dels "està bé, però no cal tornar"... :)

    Cada cop valoro més l'amplitud d'espai i poder gaudir d'un sopar tranquil i sense sentir-me com al Metro...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb la gran oferta de bons restaurants japonesos que tenim a Barcelona, està bé per tenir-lo anotat si tot just estas per la zona., però com dius, anar per anar, tampoc caldria...

      Menjar, això si, amb producte de gran qualitat.

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Uf, això de que apartar els plats per a que no se'ls portin amb els abrics ja m'ha mort. Algun cop de bossa de noies que ocupen menys que la bossa que porten a l'espatlla també passa en aquests llocs.
    Millor anar en hores "europees", sí.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tampoc és que sigui problema dels del restaurant... Pobres... Més aviat és un tema d'educació i conscienciació del que la gent porta penjat a l'esquena o al braç...

      I jo cada cop més europeu, i menys africà... :-)

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -