- Back to Home »
- Restaurant »
- Masia Sant Cugat. Restringit a BBC...
Masia Sant Cugat
Avda. de les Corts Catalanes, s/n
08173 - Sant Cugat del Vallès
Tel. 935 893 445
www.masiasantcugat.com
Onze anys vivint al costat de Sant Cugat, i encara no coneixia aquest restaurant tan nomenat i conegut de la ciutat. Ara fa uns dies i tot improvisant un sopar i sense reservar (feia anys que no sortia sense saber a on anar i menys sense reserva...) vàrem passar pel davant i com a tots dos ens va fer gràcia, vam decidir provar sort, a veure si tenien alguna taula disponible.
El lloc i l'entorn és realment espectacular. Situat a la sortida de Sant Cugat, té un fàcil accés des de l'autopista i disposa d'aparcament propi a dins mateix dels seus terrenys. Es tracta d'una antiga casa pairal de l'any 1800 que va ser restaurada i transformada en restaurant l'any 1997 i que ara disposa de nombrosos salons i terrasses on organitzar reunions o bé celebrar casaments o similars i que a més, disposa d'unes vistes privilegiades i molt agradables sobre la serra de Collserola.
Carta clàssica amb entrants, arrossos, peixos (amb apartat especial pel bacallà) i carns (tant a la brasa com en altres elaboracions) amb el seu corresponent apartat de suggeriments. Carta de vins amb poques referències i en la qual tampoc vaig veure que destaquessin grans vins, fet estrany del que caldria esperar d'un lloc de (previsible) caché com aquest. Després de veure el que tenien, vaig demanar un Scala Dei, una jove garnatxa del Priorat que estava a un preu de més de x2 a la carta. Punts negatius també pel que fa a aquest apartat, van ser la mala qualitat de les copes i l'extremadament baixa temperatura del vi.
Mentre decidíem els plats del sopar, ens van portar el pa (no sé de quin forn el portaran, però el vàrem trobar molt bo) i uns gotets d'aperitiu amb una crema de carabassa i no recordo que més...
Finalment, ens vam decidir per compartir un duo de croquetes (de xipiró les fosques, i de pernil les de la part inferior de la fotografia) i un carpaccio d'alvocat amb tàrtar de salmó. Justetes les croquetes que no em van aportar res, i de l'altre plat, dir que vaig trobar molt escàs el tàrtar de salmó...
Duo de croquetes - 12,90 € |
Carpaccio d'alvocat amb tàrtar de salmó - 10,00 € |
I de principals, una costella de porc Duroc que va ser la meva elecció i que no per senzilla ha de ser un plat vulgar, doncs la vaig trobar molt saborosa i ben preparada. Només un petit detall... Si a la carta figura un preu, fóra bo que cobressin el que posa allà i no el que ells decideixin. Només és 1 € de diferència, però queda molt malament...
Costella de porc Duroc - 18,00 € |
I la meva parella, que va demanar unes costelles de xai i que expressament les va demanar poc fetes, li varen portar totalment carbonitzades (i no és cap exageració). Lògicament, vam demanar que les canviessin, fet que va provocar que mengéssim per torns, doncs quan van portar de nou el plat (i que més que 3 peces com resava a la carta, semblaven dues), jo ja havia acabat el meu... :-(
Tampoc van destacar gaire les guarnicions dels plats principals... Com podeu veure, és la mateixa a ambdós plats...
Costelles de xai - 14,40 € |
Sense postres, el cost va ser el que veieu al tiquet. Per la meva opinió, car pel que ofereixen...
En resum, un lloc en què l'únic que destacaria seria l'entorn i amb puntualitzacions... Vàrem sopar a una de les terrasses exteriors de les quals disposen i en funció d'on bufava el vent, t'arribava una flaira no gaire agradable de fems de cavall provinent de les diferents escoles d'equitació que hi ha al voltant (no hem d'oblidar pas la localitat on està situat el restaurant...). Si a això li afegeixes l'olor de cigar provinent de les taules veïnes on s'acomodaven les tribus locals (nàutics, bermudes i camisa de màniga llarga...), provoca un desig irrefrenable de marxar com més aviat millor.
El servei, tot i intentar-ho amb esforç i bona voluntat, tampoc és el que més destacaria del lloc, en el qual s'escolten molt poques paraules en català. De fet, a la seva web ni figura l'opció... :-(
És a dir... un restaurant que a mi personalment em queda com a local BBC (Bodas, Bautizos i Comuniones), que està bé si el que busques és fer una celebració a un lloc idíl·lic en un bonic entorn i no prioritzes paràmetres com la qualitat en el menjar o el bon servei.
:) :)
ResponEliminaSón lloc en que no m'atreviria anar a sopar un divendres nit....
I en tinc bons records de dinars a menú de quan el meu fill estudiava al Ramon Fuster i ens quedava proper pel dia que quedàvem per dinar.
Recordo haver-hi anat un cop de nit, i tot i que de manera emboirada, tinc records de que alguna cosa no va anar prou bé...
I la cocció de les costelles, ja ho diu tot per mi....
Abraçada!!
Com m'emprenya això de que a la carta digui una cosa i després sigui una altra.
ResponEliminaNo es veu bona RQP, no.
Salut!