- Back to Home »
- Restaurant »
- Bar Jardín. Cubà autèntic a Barcelona.
Bar Jardín
Carrer de Bernat Metge, 1
08020 - Barcelona
Tel. 933 052 189
Feia uns anys que m'insistien per anar a menjar "ropa vieja" al restaurant dels pares d'un conegut, i aquesta setmana per fi he pogut gaudir de la seva cuina i especialment, de la seva acollida.
El local és un senzill bar d'aquells de barri de tota la vida, al d'El Besòs i el Maresme a la confluència dels carrers Bernat Metge i la Rambla de Prim. El porten amb molta diligència i ritme cubà, un matrimoni de químics provinents d'aquell país (ella a la cuina i ell a la barra amb ajuda de diferents familiars pel que vaig poder veure aquell dia). Tot i anar a un dels dies més calorosos de l'any i beure i menjar com campions, vàrem estar d'allò més bé en ser un local cantoner i tenir totes les finestres obertes. Compte també amb unes taules a l'exterior que penso que al vespre deuen estar a plenes a vessar.
I com podeu veure a la següent imatge, no han trigat gaire a unir-se als nostres costums i aficions... :-)
Imatge extreta del web de l'Associació de Botiguers del Besòs |
Com ja anàvem directament a tastar això de la "ropa vieja", no puc opinar de la carta ni del menú de migdia, però imagino que al ser bar de barri tindrà menú de migdia, entrepans i se centraran (lògicament) en la gastronomia del seu país. Això de la "ropa vieja" al país veí és una recepta d'aprofitament similar a la nostra carn d'olla, mentre que a Cuba (i d'altres països del continent americà) és una preparació d'un tall de la vedella (habitualment falda) cuita i esfilagarsada i cuinada amb un sofregit de ceba, tomàquet i espècies, i que se serveix acompanyada d'arròs i "fríjoles".
A nosaltres, ens van servir a part, unes xips de plàtan fregit, una amanida amb enciam, cogombre, olives, blat de moro i tomàquet (i pelat que és tot un detall que no és gaire habitual trobar-se), i unes generoses racions de iuca fregida, que anaven reposant a mida que les anàvem nosaltres buidant (i que van ser uns quants cops...). Havia tastat la iuca sempre fregida amb forma de xips, però mai així i que he de confessar que em va agradar més que les patates a les quals estem aquí acostumats.
Plàtan fregit |
Amanida |
Iuca fregida |
"Ropa vieja" cubana |
I uns refrescants mojitos per acabar el "lleuger" àpat estiuenc... a ritme de salsa i ball en directe per part dels propietaris i d'alguns de nosaltres (i que no vaig ser precisament jo...:-))))
Mojito |
Tot plegat per 23€ per cap (no vaig recordar fer foto del tiquet...) amb begudes (amb uns quants mojitos...) i postres incloses i repetint tants cops com ho vàrem demanar.
Molt recomanable si t'agrada la cuina i el ritme cubà. Molt bona gent i molt propera amb la que vàrem gaudir tant de la cuina com de la sobretaula i el ball.
La iuca així fregida, si l'oli està escorregut, està deliciosa. Jo l'he menjat també a restaurants brasilers i m'encanta.
ResponEliminaTota la cuina a Amèrica del Sud porta sempre frigoles, arròs, plàtan mascle, xoclos, pico de gallo... Deu ser com per a nosaltres el pa, les patates i les amanides.
Gràcies per la ressenya, un bar que espero visitar :-)
Salut!
La iuca estava espectacular... Van caure cinc o sis plats... :-)
EliminaSi vas, ja em diràs la teva.
I gràcies a tu, Pepa!
Ostres.... glups....
ResponEliminaNo sé.....
Amb franquesa?... No aniré... :)
Abraçada!!!
Ja m'estranya. Amb el que t'agraden a tu les cuines exòtiques... I a més, aquí tens la possibilitat d'acabar la festa amb uns bons balls de salsa... ;-)
EliminaAbraçada!!
Home Ricard, un bon Mojito sempre es un bon mojito...excusa perfecte...
EliminaVinga, Ricard, que cal tastar-ho tot.. Hahahahaha ;)
ResponEliminaÉs una mica complicat de convèncer aquest home... :-)
Eliminajajaja..... jo tant d'arròs i tant fregit no, però als mojitos, sí!!! jaja. ricard et portarem a la part final del ball!!! :-)
ResponEliminaRecomanable una dosis d'Omeprazol abans i algun Alka-Seltzer per acabar...
EliminaBons els mojitos (jo vaig haver de prendre tres...).
No el veig allà a l'amic Ricard... :-)))