Posted by : Jordi Castaño diumenge, 11 de març del 2018

Can Feliu
Camí Vell d'Ullastrell, s/n
08191 - Rubí

Tel. 936 995 386



Em vaig assabentar de l'existència d'aquest lloc per una trobada que van fer l'amic Ricard Sampere (www.restaurantscat.cat) i Pedro Alomar, representant i distribuïdor de Monolith, marca dels forns ceràmics Kamado (www.kamado.cat) a un lloc que estava relativament a prop de la meva nova casa. 

El lloc és el clàssic i típic que esperes trobar quan dius d'anar a una masia... apartat de tot vestigi de civilització, aparcament de terra al costat mateix, grans sales de parets blanques i sostres amb bigues de fusta, atapeïdes de rústiques taules i cadires també de fusta, amb estovalles de quadres blancs i vermells, i senzill parament. 

En una primera visita amb la meva parella, vam anar entre setmana i al vespre, i un dia que precisament no hi havia gaire gent. Bé... de fet vam estar sols, però també s'ha de tenir en compte que era 30 de desembre i la gent penso que no està precisament per sortir en dates com aquesta... :-)



La carta, tot i que també és d'un classicisme total pel que fa a l'estàndard oficial de cartes de masia, ja deixa entreveure pinzellades d'una cuina diferenciada i tractada amb molta cura, i així ens trobem amb plats com els ous cuits a baixa temperatura o el salmó fumat al moment, en els quals la tècnica es deixa intuir, i d'altres plats en els quals s'intueix la feina del kamado. 

Tot i estar estructurada en gran part per plats de brasa i guarnicions, també tenen lloc d'altres propostes com entrants freds i calents, arrossos i guisats, amb alguna complicitat per plats més marítims. Ja avanço que les racions són més que generoses i demanar un entrant i un plat de brasa amb guarnició (quan ja la porten directament) és un exercici de risc. 

Lògicament i en temporada, un clàssic com les calçotades no pot faltar... Tot i no haver tastat les d'aquest lloc i veient la qualitat de la cuina, penso que ha de ser una bona opció.  



Carta de vins curta però amb bones referències com aquest "La Nit de les Garnatxes / Argila" del Celler Capçanes. Un vi intens i amb força, 100% garnatxa.  



Mentre esperàvem la comanda ens van servir un aperitiu de crema de mongetes amb botifarra negre (que es va repetir a una posterior visita...). 



I aquell dia, vam demanar per compartir uns primers, que van ser unes anxoves servides sobre un llit de tomàquet fresc, i uns musclos a la brasa que, en veure la generosa quantitat, ja ens vam començar a donar una idea de per on podia anar la cosa... 




I els plats principals que van ser uns peus de porc a la graella per a mi. Amb acompanyament d'una carxofa i mitja albergínia a la brasa, i que com no avisen que els plats de brasa ja porten guarnició, vaig ser tan ruc de demanar-me unes refrescants i lleugeres mongetes amb cansalada que pràcticament van tornar senceres a la cuina...  




I un picantó, que ja us puc dir que per a mi va ser el millor plat i en el que es feia palesa la tècnica de baixa temperatura del kamado, combinada amb la força de la graella del mateix aparell. Un encert de plat, que va ser repetit a la posterior visita.  



I sense postres i amb l'afegit també del pa torrat clàssic i impensable de no demanar quan visites una masia, es va enfilar fins als 71 €, tot i que extrapolant amb la següent visita de la qual també us faig cinc cèntims a continuació, puc concloure que ens dóna un cost mitjà per cap d'uns 20-25 €.  



I com aquesta visita va ser molt atípica i gens representativa del que podia suposar veure el lloc a ple rendiment, vaig apostar fort i vam tornar en un migdia de diumenge amb bon temps i en temporada de calçotades. El que ve a ser d'alt risc, ja que acumulava tots els inputs que a mi em fan desistir d'anar a un restaurant... gentades, soroll, mascotes i criatures... 

El resultat, fins i tot em va sorprendre a mi... No tan sols el nivell de cuina es va mantenir, sinó que fins i tot el servei va ser atent i precís i els plats van arribar amb un bon ritme i sense cap mena de problema. 

Altres plats tastats aquell dia (a part del picantó que vam repetir), van ser la costella de porc glacejada (i cuinada a baixa temperatura) amb salsa BBQ i unes mandonguilles amb sèpia. També unes croquetes que vaig oblidar retratar, de dimensions considerables i que recomano demaneu sense cap mena de dubte.


 


En resum, un bon lloc fora de la ciutat, prou proper per no fer gaire mandra d'agafar el cotxe, amb una cuina que jo almenys he notat com més diferenciada d'altres masies, i amb un servei d'allò més atent i eficient. I pels que sou amants de les calçotades amb grup, penso que ha de ser una molt bona opció. 


{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. mmm, bon lloc, econòmic i com dius, perfecte per a grups.
    Llàstima del Kamado, ays, no sé com us agraden tant els fumats!!! A mi només si porten rastas :-X

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però no tot queda fumat al Kamado, Pepa. Tot i que no porti rastes, és un aparell amb molts avantatges i que dona molt de joc a la cuina.

      Salut!!

      Elimina
  2. A mi em va agradar i vam menjar molt bé. A més com anava amb el Pedro, van triar ells els plats i per tant, imagino van aportar "lo millor, de lo millor". Però anant amb el Pedro, no vaig fer totes les totos i vam quedar amb el cap de cuina, que m'enviaria les 3 que em faltaven...

    Com mai han arribat, i tal com ja et vaig comentar, doncs no publico #quepaxulojo :) :)

    Però vaig menjar molt bé, tot i que com sempre faig en aquestes ocasions (a diferència dels gastrocanaperos), és quedar-me amb el dubte de si anant de manera anònima, el resultat seria el mateix... Però pel que tu dius, segueixen on_fire

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Més fiable que fer la prova anant un diumenge de calçotades, no deu haver res... La veritat és que em va sorprendre molt positivament. No recordo quins plats em vas dir que vareu tastar, però si que em va fer gràcia veure el salmó, que ens va fer tastar el Pedro si o si, quan vam coincidir per primer cop.

      I el que dius de les fotografies, a veure si veient el post te les fan arribar, que potser van perdre el teu contacte, home de poca fe.

      Abraçada!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -