Posted by : Jordi Castaño diumenge, 4 de novembre del 2018

Granja Elena
Passeig de la Zona Franca, 228
08038 Barcelona

Tel.: 933 320 241

http://www.granjaelena.com/




En aquesta ocasió, amb els 3 (o+) a Taula i a elecció del Ricard, vàrem anar a petar a la Granja Elena, restaurant molt reconegut en l'àmbit gastronòmic, tot i que no gaire fora d'aquest...

De fet, jo sóc del barri (Zona Franca) i tant per part de família com d'amics d'allà mateix, el desconeixement de la seva existència és pràcticament total.

Ara fa unes setmanes van tornar a obrir després d'unes necessàries reformes, no tant pel seu estat, sinó més aviat per l'estil que havien de donar-li si volien que fos quelcom més que un bar de barriada. Ara té un aspecte molt més modern i acollidor, i amb una sonoritat, que tot i no ser encara l'ideal, si que ha millorat considerablement. 

Amb els pas dels anys (va obrir portes l'any 1974), ha passat de ser una granja i xarcuteria, a convertir-se en un (ara) elegant bistró de barri.

La seva carta està majoritàriament integrada per plats de l'apartat d'entrants, restringint la quantitat als principals, dels quals ens trobem amb tot just mitja dotzena de referències de cadascun d'aquests. 

Malgrat el poc temps de vida del negoci, són mítiques les seves croquetes, així com els callos amb pota i morro o les kokotxes de lluç lligades al pilpil

S'ha de dir, que l'honora molt el fet de reconèixer a altres companys de professió el mèrit o invenció d'alguns dels plats de la seva carta. Així ens trobem amb dos plats mítics de Zuberoa (del xef Hilario Arbelaitz), com són el garrí rostit amb reducció de vi ranci i puré de patates, o el seu pastís de formatge. Ambdós plats tastats en aquesta visita.




I per a més detalls del que vàrem demanar, tastar i beure, al post que de forma conjunta hem fet a:

Granja Elena - by 3(o+) a Taula

En resum, un restaurant molt recomanable si vols tastar una cuina clàssica reinventada i d'alta volada, però amb una sala que no permet tenir el confort d'una tertúlia tranquil·la i relaxada. Servei millorable, ja que em va semblar que estaven massa tensos i distants, fets que els provocaven cometre alguna errada. 

Un dels màxims exponents del corrent #cuinasensemariconades


{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. La veritat és que el (mal) servei em va sorprendre, doncs recordava d'anteriors visites, el servei com molt amable...

    El detall de deixar els coberts a la taula, sense dir ni mu, quan la culpa d'haver-los oblidat, és evidentment seva, ens va sorprendre als tres.

    Excepte el noi que ens va servir les postres, que era realment amable, la resta com un distant una mica estrany.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No donem més voltes... potser va ser només un mal dia...

      Em quedo amb el nivell de cuina i ingredients, però tampoc el definiria com un lloc de pelegrinatge...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Doncs de bistró (segons definició) té poc pel compte que surt per persona :-DDDD

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó... realment no seria l'exemple més adient, però ho deia més per filosofia de casa de menjars de barri... tot i que no el definiria com a popular en el sentit més ampli... :-)

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -