Posted by : Jordi Castaño diumenge, 11 de novembre del 2018

Orfila
Roger de Flor, 43
08320 - El Masnou

Tel. 935 550 188

www.restauranteorfila.es



Fa ja unes quantes setmanes de la meva visita a aquest restaurant del Maresme... però de tant en tant, repesco algun dels que al seu dia em van fer sentir bones vibracions.

Situat al poble del Masnou, cèntric amb els inconvenients que això comporta (d'aparcament bàsicament) i avantatges si sou d'allà o bé us acostumeu a moure amb transport públic. Està a tocar del mercat d'aquesta població, tenint per tant accés directe a les millors matèries primeres. 

Al mateix local, diferenciat per dues entrades però comunicat a través d'una porta, se situa un altre restaurant més informal de platets i tapes anomenat Orfila Gastro Bar, on veure els partits de futbol tot menjant unes burgers amb gintònic (coses del jovent...), o bé comprar menjars ja preparats per endur-te a casa. I deixant l'Orfila a seques per a àpats més elegants amb plats i ingredients de més categoria.

No està gaire afortunada la seva orientació ni les vistes, ja que les taules queden per sota de la vorera del carrer, veient només les sabates dels vianants (i a l'estiu si teniu sort, alguna cosa més... ;-)) Això es veu compensat en part per una sala moderna, elegant i confortable i un servei atent i disposat a facilitar-te les coses, com podreu llegir a continuació. A més, s'ha d'afegir que disposa de taules ben separades, ben vestides i amb parament de qualitat. 

Mentre repassàvem la carta (amb lògic predomini de plats de peix i arrossos) i decidíem el menú amb les recomanacions que de fora d'aquesta ens van fer, ens portaren uns aperitius de seitó per obrir gana...




I així, vam començar per uns bunyols d'ajoarriero i unes croquetes de gorgonzola i bolets, de les quals van tenir el detall de fer la part proporcional (eren dos entrants diferents) i cobrar només per la peça servida.




I també a compartir, unes sipietes fresques i ben elaborades de les que no vam deixar ni rastre... 




I un arròs de plat principal diferent per cadascun de nosaltres. Fet remarcable i no gaire habitual als establiments de restauració. 

Per la meva acompanyant d'aquell dia, un arròs de pescadors, que a més, tenen el detall de deixar escollir la forma de preparació: sec o caldós. En aquest cas, ja es veu prou bé a la fotografia.




I per a mi, un arròs fumat de gamba. Ja sé que els gustos són molt personals, però a mi em va semblar fumat en excés. Dominava totalment sobre la resta d'ingredients i un parell de cullerades pot semblar curiós, però tot el plat amb el mateix sabor arriba a cansar una mica... :-(




El vi escollit va ser un L'Obaga, un vi negre de la D.O.Q. Priorat amb una molt bona RQP.




I el cost de l'àpat que va ser d'uns 30 € per cap amb unes senzilles postres i cafès, que sense el descompte del 30% s'hauria enfilat a més de 40 € per cap. 



En resum, un restaurant que està força bé de preu (amb el descompte) i que no em faria res repetir si estigués per aquella població. El millor, el servei, que et tracta d'una manera molt planera i et fa sentir com a casa (i que no et pren el pèl ni et recomana "marsianadas"...).

{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Uf, a mi els fumats em costen molt! L'altre arròs sí que me'l menjaria a ulls clucs!.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El problema no són els fumats en si. És la quantitat de fumat que incorpores als plats. Un toc de fumat pot ser molt agradable quan quasi et costa d'apreciar, però quan és tan evident i predomina per sobre dels altres components, acaba cansant...

      Salut!!

      Elimina
  2. Que vas als descomptes de El Tenedor?.

    30% és un descompte considerable

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :-))))

      Saps que no. Això és d'aquella pàgina que et vaig recomanar al seu dia de ClubKviar i que només he fet servir en tres llocs, però que no està gens malament. Sense el descompte, el veig carillo aquest lloc pel que donen.

      Abraçada!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -