Posted by : Jordi Castaño diumenge, 12 de maig del 2019

Le Cucine Mandarosso
Verdaguer i Callís, 4
08003 - Barcelona

Tel. 932 690 780


www.lecucinemandarosso.com





Tot i portar poc més de deu anys funcionant, ja s'ha fet un nom entre els italians de la nostra ciutat. Em refereixo a un dels italians de referència que tenia pendent des de fa anys i del qual finalment vaig tastar la seva cuina aquesta última diada de Sant Jordi. Després de l'experiència de les últimes dues diades, en les quals vaig intentar anar-hi sense reserva prèvia, aquest cop ho vaig aconseguir reservant taula una setmana abans, sinó és totalment impossible.





La ubicació... 

A ple centre de Barcelona, al barri de la Ribera i a pocs metres del Palau de la Música Catalana. Recomano anar amb transport públic i si aneu amb cotxe, teniu a prop l'aparcament de la Catedral o el de Santa Caterina.



El local...


D'aquells que tampoc entraries si no t'ho diguessin... Amagat en un estret carreró, et trobes amb un petit local amb poc més de deu taules i una decoració d'autèntica trattoria, amb parets de maó, mobiliari rústic de fusta i una tènue il·luminació.  


S'omple fàcilment, i per tant és imprescindible reservar amb antelació, tret dels migdies en què no reserven pel menú. El seu públic, pel que vam veure aquell dia, és divers com correspon a la zona en la qual s'ubica.





Abans, podien comprar-se productes típics de la seva cuina allà mateix, però ara els ofereixen a la botiga de queviures anomenada "El Emporio" que està situada al carrer del costat, concretament al carrer de la Mare de Déu del Pilar, 11-13. 


La Carta...


Tot i ser un restaurant italià, no espereu trobar ni pizzes ni espaguetis amb tomàquet. La seva és una carta senzilla de llegir i més fàcil per tant d'escollir els plats.

Està estructurada en només tres blocs: gli antipasti, le paste i secondi. Mitja dotzena d'opcions per als dos primers, i només tres pels principals. A part, tenen plats de fora de carta que és convenient escoltar, així com els canvis d'últim moment en aquesta. 

A la seva web ofereixen també, per encàrrec, menús per a grups a partir de 15 persones per un preu molt competitiu.

Les begudes s'oferten en una pissarra on també hi són els vins, alguns d'ells amb la possibilitat de demanar-los a copes.

Finalment les postres, casolanes i amb molt bona anomenada que també pots encarregar-les per emportar en diferents mides. 


L'elecció...

Vàrem compartir un excel·lent Scamorza, un formatge elaborat amb llet de vaca i habitualment fumat. Aquell dia no el tenien i ens van proposar un altre amb un toc de tòfona, acompanyat d'unes llenques de pa per anar sucant.  

Scamorza


Després, cadascú el seu plat principal, on l'ingredient principal va ser la pasta fresca i de qualitat que ofereixen en aquesta casa.


Per a mi i fora de carta, uns increïbles Cicatelli amb broccoli e salsiccia. De debò que feia molt de temps que no tastava una pasta tan ben feta i de sabor tan contrastat com aquesta. Espectacular! 



Cicatelli amb broccoli e salsiccia


I uns Spaghetti alle vongole i una Lasagna clàssica del Mandarosso per les meves joves acompanyants, de la qual vaig fer un mos, realment de les millors que he tastat. 



Spaguetti alle vongole


Lasagna clàssica del Mandarosso


Cal dir que totes les racions van ser generoses, les nostres i les que vam veure passar a d'altres taules.
El compte...


Sense postres (vam quedar prou tips), ni cafès (volien fer la sobretaula a una terrassa) i amb uns refrescos i un parell de copes de vi per a mi, el compte es va quedar amb uns 20 € per cap. Calculo que anant un parell de persones, compartint un entrant i unes postres i demanant una ampolla de vi, el compte pot quedar-se en uns 30-35 € per cap.  




Les conclusions... 


- Restaurant italià molt cèntric.

- Cuina típica siciliana i casolana. 
- Atenció a les postres fetes allà, que a més pots encarregar. 
- Bon servei (són italians...).
- Petit local molt acollidor.
- Preus continguts. 
- Recomanable reservar.

{ 7 comentarios... read them below or Comment }

  1. Com ja saps el lloc m'agradava molt. Però crec recordar com si abans no reservessin (et parlo de deu fer uns 5/6 anys) i els darrers cops que vaig anar, feien allò de que et prenen nom i t'esperaves al carrer i ja vaig deixar d'anar-hi...

    Però en tinc bon record i a més, també degut a aquella planxa que vaig fer amb el noi del bloc de mayormente «bagles i hamburgueses» #allíempezótodo 😏 el mal rotllo amb alguns dels Molins's boys... I al final, tothom al seu lloc.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, vaig veure arribar molta gent sense reservar, però penso que és pel menú de migdia que no reserven.

      A mi no se m'acudiria mai anar allà sense reservar... ja ho vaig provar de fer altres anys amb resultat negatiu...

      Però penso què és un dels italians de Barcelona que s'han de conèixer.

      Abraçada!!

      Elimina
    2. jo hi he anat un parell de cops i sí et fan esperar a la porta (obvi, no he esperat, peruqè hi vaig anar d'hora) i taules enanes, cambrers que et passen el cul per la taula i moooolt soroll. i el menjar bo, però tampc em va semblar mai per tirar cohets...

      Elimina
    3. Doncs aquell dia, tot i ser la diada de Sant Jordi, no vaig patir res d'això. I saps com m'agobien a mi els llocs sorollosos o estrets...

      Potser és que vam tenir sort amb la taula. Però t'asseguro que si em passen el cul per la taula el punxo amb el ganivet... ;-)

      Abraçada!!

      Elimina
    4. jaja..... doncs jo sempre he tingut mala sort :-(

      Elimina
  2. Em recorda al de La Floresta, o La Flore :-) Que per cert, ha acabat tancant per temes de salut i ha obert una botiga a la plaça de l'estació. (Floresteca es diu)
    Ays, he d'anar a saludar al Vittorio. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un és (o era) napolità i aquest és sicilià, que són dos cuines molt similars.

      Vaig llegir alguna cosa del que dius de la botiga, però no tenia ni idea que havia tancat el restaurant.

      Farem una visita a veure que diu.

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -