Posted by : Jordi Castaño diumenge, 18 d’agost de 2019

El Cel de les Oques
Carrer de la Palla, 15
08221 - Terrassa

Tel.: 937 338 207

www.elceldelesoques.com





Per fi un restaurant de nivell a la meva nova població d'ençà que vaig venir a viure ara fa dos anys... Terrassa. 

De casualitat va sorgir una trobada per aquesta població amb l'amic i company de fatigues gastronòmiques, Ricard de qui podreu llegir la seva visió de la visita en el seu blog www.restaurantscat.cat  


La ubicació...

Es tracta d'un lloc situat al centre històric de Terrassa del qual venia ja escoltant les seves bondats des d'abans d'anar a viure per la zona. Disposa de dos menjadors, sent per mi el més agradable, el situat al costat mateix de la cuina oberta.

El restaurant s'identifica plenament amb la zona en la qual s'ubica formant part de l'anomenat Col·lectiu de Cuina Vallès, sent tanmateix membres del Projecte de Parc a taula i de la Marca Cuina Catalana. A més, es troba reconegut amb la distinció Bib Gourmand, que premia les millors taules al millor preu des de l'any 2014.


El local...

La sala és molt confortable amb taules suficientment separades per poder mantenir una conversa a un nivell de decibels que no incomodin a taules veïnes. Taules per cert ben vestides, amb estovalles de fil blanc i ben guarnides amb parament de qualitat.


La Carta...

La seva oferta gastronòmica va des del menú de migdia entre setmana, a un complet menú de degustació passant per la carta que, com habitualment fem,  va ser l'opció escollida per nosaltres. 


L'elecció...

Quan ens va venir a saludar i a atendre el xef, vam deixar una mica a les seves mans l'elecció del menú i com li vam dir que ens cridaven l'atenció dos plats de la carta que no ens havia anomenat, van tenir el detall de fer-nos un tast d'una Terrina de peus de porc, calamar de costa i orellanes amb cardamom


Terrina de peus de porc, calamar de costa i orellanes amb cardamom


I d'uns Rigatoni a la crema de trompetes de la mort i tòfona negra, que segons sembla és un dels plats més demandats en el seu restaurant. 


Rigatoni a la crema de trompetes de la mort i tòfona negra


I ja com a entrants de debò, un Niu de temporada: ou poché, escuma de patata trufada, múrgoles i bull negre per a mi.


Niu de temporada: ou poché, escuma de patata trufada, múrgoles i bull negre 


I un Hummus de cigronet menut, salmó curat a casa, tomàquet confitat i salsiki grec per al col·lega.


Hummus de cigronet menut, salmó curat a casa, tomàquet confitat i salsiki grec


El meu plat principal va ser aquesta espectacular Cua de bou a la “Royale” farcida de foie tant en sabor com en presentació.


Cua de bou a la “Royale”, farcida de foie


I un Suquet de corball pel meu acompanyant.


Suquet de corball


I unes postres compartides consistents en uns Bunyols de vent farcits de crema.


Bunyols de vent farcits de crema


El mam...

Per acompanyar tot aquest festival vam escollir aquest vi negre de la D.O. Montsant que ja coneixíem i què és un must




El compte... 

No va arribar als 50 € per cap, i us asseguro que és una excel·lent RQP. Ara mateix mentre escric aquest post, penso en el sopar que ahir vaig fer a La Carassa i en el qual vaig pagar gairebé el mateix per una fondue de formatge i una ampolla de vi (un Ermita d'Espiells...) havent de suportar a unes criatures voltant per la taula sense que ni els propietaris ni els parents els diguessin res... I que consti que el material era bo però no vam poder acabar pels nervis... 




El resum... 

- Situat a Terrassa i per tant lloc al qual anar a menjar i gaudir amb total seguretat en aquesta població del Vallès. 

- Cuina de producte i proximitat amb tocs i concepte creatiu.

- Servei de primera i cap de sala i sommelier professional i eficient.

- RQP excel·lent. 

{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Realment quan vas fent comparatives amb alguns altres llocs, on acabes pagant el mateix, és quan t'adones de que en ocasions fem el gilipolles.

    Molt bon lloc, que tu gaudiràs segurament més que jo, per proximitat.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si!! I ara a esperar altres recomanacions de bons llocs per la zona. Tot i que amb aquest, Can Ferran i el 9 de la Borriana ja faria...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Els rigatoni tenen una pinta espectacular.
    A Terrassa vaig anar fa temps a una zona de pic-nic així que recomanacions, cap puc fer.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que tots els plats eren d'un gran nivell, tant visual com gustatiu...

      I pel que fa a referències, ja van deixar al blog de'n Ricard l'altre dia. Gràcies de totes maneres!!

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia dels 3(o+)aTaula

Guia dels 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -