- Back to Home »
- 3(o+) a Taula , Restaurant »
- L'Havana. Cuina catalana justeta...
L'Havana
Lleó, 1
08001 - Barcelona
Tel.: 933 022 106
https://www.restauranthavana.cat
Nova trobada dels 3(o+)aTaula després d'una parada tècnica a un restaurant clàssic de Barcelona triat per l'Esther amb redacció del post conjunt per part meva.
Es tracta del restaurant l'Havana, situat al barri del Raval i envoltat d'altres il·lustres locals quasi centenaris (Ca'l Estevet, Casa Almirall...), tot i que aquest només data de 1945.
De caire familiar i clàssic, disposa de dues sales diferenciades, deixant la de l'entrada tocant a la barra a dinars més informals de menús de migdia, i la sala interior, més arreglada, per anar a menjar de "luju" amb taules ben vestides tot i que el parament deixa bastant que desitjar...
La seva carta és tota una declaració d'intencions de la seva comunió amb el receptari català de tota la vida, trobant en l'apartat d'entrants receptes fredes (escalivada, esqueixada...) i plats calents (canelons...), però deixant tot el protagonisme a guisats, encara que també tenen cabuda els senzills plats de planxa tant de carn com de peix.
La carta de vins és fluixa pel que es podria esperar d'un restaurant així, amb alguna errada de denominació d'origen i preus molt desfasats.
El servei és molt proper i familiar, com també la seva parròquia amb una mitjana d'edat molt alta que fa pensar que és una clientela fidel pràcticament fixa des del dia que van inaugurar el negoci.
Per ser fidel als meus principis, vaig demanar com plat principal uns peus de porc amb bolets, que en cap cas diré que no eren bons, però no els donaria més d'un 5 en la reconeguda i prestigiosa escala @martames
Si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vàrem beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:
Tal com dic al meu post, al menys a mi, m'ha tret les ganes de continuar explorant a la cerca de «clàssics oblidats». Ja portem més d'un fracás i a aquest pas, ja em veig fent un 7 portes...😅
ResponEliminaPer altre part, moltes de les novetats i llocs de moda, barregen plats bons, amb entorns infumables. En directe t'explicaré dimecres, la darrera experiència a Gresca... Menjar els millors bunyols de bacallà que jo recordi, no em compensa em sentir-me agobiat i temerós de rebre cops dels cambrers que intenten passar entre les taules...
Abraçada!!
Doncs a veure aquesta setmana com anirà... Tinc entès que el lloc és una mica "apretat"...
EliminaI si que és veritat que fan mandra aquests llocs clàssics, però pensa també que hem retrobat veritables joies amb aquestes aventures, encara que han sigut més les decepcions...
Abraçada!!
La foto no provoca cap excitació...
ResponEliminaSalut!