Posted by : Jordi Castaño diumenge, 14 de juliol de 2019

Sa Lola
Passeig Pau Casals, 59 
17300 - Blanes

Tel.: 972 355 219




Quan fa unes setmanes em van demanar recomanacions per sopar a Blanes, poc imaginava que acabaria anant jo mateix al mateix lloc i amb la mateixa persona, tan sols uns dies després... 

Tampoc és que sigui una zona molt freqüentada per mi, però recordava haver estat a un restaurant que em va sorprendre positivament feia uns anys i que de fet vaig publicar ara fa just cinc anys, del qual  podeu llegir la crònica si feu clic a Sa Lola. Tapes d'autor a Blanes.

També vaig fer la consulta al meu cercle d'amistats per si coneixien algun altre per allà amb resultat negatiu. De fet, el dia que vaig anar ja vaig poder-ho constatar veient l'ocupació de la resta de restaurants de la zona... 


La ubicació...

Situat al passeig marítim de Blanes (en aquell punt anomenat Passeig Pau Casals) amb aparcament pràcticament obligat als dos pàrquings situats als extrems del mateix passeig.


El local...

L'àrea reservada a menjador està situada sobre la zona de sorra del passeig, reservant l'interior del local per a cuina i serveis. 

Aquest tancat perfectament preparat i climatitzat, és força confortable i agradable i està decorat amb gust amb elements vintage com les seves làmpades de peu i penjants. Taules nues amb estalvis individuals i parament correcte.


La carta...

La veritat és que ni la vaig mirar, perquè vaig deixar l'elecció del menú en mans de qui m'acompanyava.

Pel que sé, tenen un menú gastronòmic al migdia per 38 € que inclou una beguda i que em sembla una mica curta per un menú de set o vuit plats (sis entrants, més un principal i postres). 

A les nits, que és quan vam anar nosaltres, només hi ha opció de carta. Majoritàriament els plats que ofereixen són petits mossos inspirats en les cuines adrianesques (no en va van estar anteriorment al Tiquets) i uns principals molt treballats i innovadors. A més, ofereixen també multitud de plats i platets del dia, que finalment van ser majoritàriament els escollits en la composició del sopar. 

I poca cosa més puc dir, ja que la seva web no és tampoc un prodigi d'informació... 


L'elecció...

Aquell dia (nit) la cosa va anar, més o menys, així:

Un Iogurt de Foie per a començar. Tot i que estic una mica saturat de plats amb foie i amb prou feina els demano, he de reconèixer que estava molt aconseguit i no predominava gaire el gust d'aquell.



Un Fals Nigiri d'Albergínia Rostida que va resultar ser un dels mossos més aconseguits de la vetllada. 



Uns Bunyols Líquids de Bacallà banyats exteriorment en or i que al seu interior estaven encara un xic congelats. Fet que després d'haver estat comentat amb ells i donar-nos explicacions i excuses, ens van incloure en el tiquet final (i penso que això és una mala gestió per part seva...:-(). Tret d'aquest detall, molt saborosos.  



Més bunyols... aquest cop, uns Bunyols d'Idiazabal acompanyats d'una mica de  mel. Suaus i melosos (mai més ben dit...). 



Continuàrem amb un Espeto d'escamarlans amb panceta ibèrica al carbó i sarments.  



I com ens va agradar molt el fals nigiri anterior, vam demanar aquest altre que estava fora de carta. Un No-nigiri fet amb carn de galtes de vedella (crec recordar), en el que la base estava elaborada amb patata. 



Com a plat principal, vam escollir aquest Pop al vapor amb kimchi que estava extraordinàriament tendre. 



I com semblàvem afamats aquell dia, vam demanar un parell de platets extres... un Cornet de Patata amb Steak Tàrtar i uns Xupa-xups de Guatlla, resultant remarcables aquests últims. 




I unes postres compartides amb aquestes Gyozes de Poma amb Gelat de Canyella.



El compte...

Va sortir per una mica més de 60 € per cap, però penso que no és del tot representatiu del seu preu real, ja que vam demanar alguna cosa més del compte... ;-).

Anant al menú gastronòmic de migdia amb una ampolla de vi compartida entre dos, el preu se situaria en uns 50 € per cap, com també a la carta als vespres amb una comanda "normal".



El resum...

- Bona opció per menjar a Blanes (per no dir l'única...).

- Si us flipa la cuina adrianesca és el vostre lloc. 

- Bons plats i platets amb una cuina força innovadora.

- Servei amable i amb ganes d'agradar. 

- Bona RQP si aprecieu aquest tipus de cuina.


{ 8 comentarios... read them below or Comment }

  1. Crec que mai he estat a Blanes 😳

    La cuina es veu prou elaborada, tot i que ja deus imaginar, no massa coincident amb les meves preferències i menys en llocs tocant sorra.

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has de sortir més... :-)

      No sembla que hi hagi gaire oferta per aquella població... I ara no sabria dir-te si és o no un lloc maco. Vaig estar al vespre i vam anar directes al restaurant, doncs va ser com una mena d'antull d'última hora... :-)

      Penso que és dels que mereixen una visita si mai passes per allà.

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Una croqueta, bunyol o similar no pot arribar fred a taula en lloc d'aquest nivell (i menys congelat).
    Per la resta, plats molt cuquis i amb molt feina. :-)
    Si anem per Blanes farem un mos per aquí!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. subscric tot! anotat per quan vagi per la zona!!

      Elimina
    2. Crec que no hi gaire cosa més per escollir... :-)

      I un error sempre es pot cometre, i més quan vam anar que tancaven cuina. Prou amables van ser de atendre'ns.

      Salut!!

      Elimina
    3. T'agradarà Esther. És rotllo Adrià però dels que són bons i no pas imitacions d'aquelles penoses que de vegades trobem...

      Elimina
    4. el poso a la llista, doncs!! sí, fa pinta que fa per mi... ;-)

      Elimina
    5. Mira que eres bona persona Jordi :-XXX Això per la PepaPinky és una estrella menys!!!!! :-DDDDD

      Salut!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia dels 3(o+)aTaula

Guia dels 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -