Posted by : Jordi Castaño dissabte, 27 d’abril del 2013

Aquest es el resultat del plat...





I els ingredients (les quantitats són aproximades i són les que vaig fer servir per preparar l'arròs per unes sis persones), mes o menys vindrien a ser els següents:

- Un parell de magrets d'ànec.
- Q.N. d'arròs bomba.
- Xiitakes
- Ceba
- Les verdures que ens vingui de gust i que puguem tenir a la nevera.
- Brou (de qualsevol mena) o aigua.
- Julivert
- Salsa de soia.
- Salsa Hoisin.

Començarem fent uns talls al magrets d'ànec per la banda de la pell i els marcarem per les dues cares a la cassola a foc mitjà-alt i sense afegir gens d'oli. Els retirarem, i un d'ells el reservarem tapat amb paper d'alumini per que retingui tots els sucs i s'acabi de fer per dins.



A la mateixa cassola retirarem l'excés de greix que pugui haver quedat i abocarem la ceba ben picada  deixant-la a foc mitjà fins que sigui tova i agafi un color daurat.


Afegirem les verdures tallades ben primes que ens vingui de gust. En aquesta ocasió, tenia per la nevera unes pastanagues i unes mongetes verdes (sembla el yin i yang).




Un cop aquestes verdures estiguin cuites, incorporarem els xiitakes, la salsa de soia i un parell (en funció del que ens agradi...) de cullerades grans de salsa Hoisin. Remenarem i deixarem que s'integrin tots els sabors.


Mentrestant, tallarem a daus el magret d'ànec que havíem deixat sense tapar, afegirem un bon grapat de julivert ben picat i ho incorporarem tot a la cassola.


Remenarem bé i afegirem la quantitat d'arròs que estimem en funció del numero de comensals.


Deixarem que s'impregnin bé els grans d'arròs amb tota la substancia de la cassola i mullarem tot amb el corresponent líquid. Li podria anar bé un brou de pollastre, un brou fet amb carcasses del mateix ànec, un brou de verdures, o fins i tot amb aigua mineral. Aquest cop, ho vaig fer amb un caldo dashi suau i puc donar fe del bon resultat del plat.

Mentre es cou l'arròs, tallarem finament (mig centímetre aproximadament) el magret d'ànec que havíem reservat tapat amb el paper d'alumini i el salpebrarem. Aquest és l'únic moment que afegim sal, ja que tant la salsa de soia como la Hoisin són suficientment fortes com per haver de potenciar i pujar el nivell salí del plat.

Quan l'arròs estigui pràcticament fet, apagarem el foc, i el cobrirem amb l'ànec que tenim tallat i taparem la cassola deixant-la així uns cinc minuts, per una banda per que s'escalfin els talls de magret i per un altre, per acabar de fer l'arròs. I ja podem portar a taula...

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -