Posted by : Jordi Castaño diumenge, 13 de juliol del 2014

Restaurant Rancho El Paso
Pas Estació, 15
08198 La Floresta (Sant Cugat del Vallès) 

Telèfon 936743803 – 618271875

www.ranchoelpaso.com
restaurante@ranchoelpaso.com



Imagino que qualsevol persona que hagi anat a Sant Cugat per la carretera de l'Arrabassada o bé per la de Vallvidrera, haurà vist anunciat aquest restaurant amb rètols i indicacions de com arribar i amb la publicitat de carns a la brasa i calçotades.

De fàcil arribada, tant si vens d'una banda com de l'altre en cotxe, o bé esculls l'opció dels Ferros (tens al costat la parada de La Floresta i estàs a poc més de mitja hora del centre de Barcelona) és una bona opció per gaudir d'una passejada pels voltants i un posterior dinar per recuperar forces (o a l'inrevés... un bon àpat i posterior passejada per cremar els excessos del menjar i del beure). 

Ja feia uns quants anys que no el trepitjava (vàrem estar en un dinar familiar i ens va agradar força), i era dels que sempre pensava que havia de tornar, però per un motiu o un altre, sempre anava endarrerint la visita (i això que no he d'agafar el cotxe per anar...).

Resulta que acaben de fer cinquanta anys (almenys hi ha algú més jove que jo... :-)) i a banda de la carta i dels menús del dia i dels del cap de setmana, ara proposen un menú 50 aniversari que és per un mínim de 2 persones i que consisteix en uns entrants de 6 plats a escollir d'entre una molt ampla relació dels seus plats més representatius (entrants i primers) i un principal a escollir d'entre els seus plats de brasa o bé de cuinats o peix del dia. A més, també inclou les postres amb una copa de cava Rovellats, l'aigua, el vi i el cafè. I va ser el que vam escollir...

En fer la reserva, em van preguntar si volia a dins o bé a la terrassa d'estiu que tenen i em van recomanar la terrassa. Si estava bé fins que va arribar un grup de joves accionistes de Tabacalera amb els seus mòbils amb flaixos inclosos. No vaig caure en el detall en confirmar la taula a la terrassa, que un dels "avantatges" és que està permès fumar. Això m'ensenyarà a preguntar en futures reserves si la terrassa és de fumadors. A més, els que van venir no deixaven la cigarreta ni per menjar... 

D'entrada, et porten unes olives (molt bones i ben amanides) i un bon tall de fuet perquè et serveixes tu mateix el que vulguis. A banda, et deixen també el pa torrat amb all, tomàquet i allioli... Tot això, abans de començar a portar el primer dels entrants... 

Els entrants que vàrem escollir, van ser:

- Croquetes. Molt bones i casolanes i de generoses dimensions.


Croquetes

- Musclos amb escabetx de verduretes. Pel meu gust, amb excés d'escabetx que feia irreconeixible el sabor del musclo.

Musclos amb vinagreta

- Amanida de varietats de tomàquet amb piparres i bonítol. Molt bo i refrescant. D'aquells plats que es fan curts... Però no per la quantitat que era més que generosa.

Amanida de tomàquet, piparres i bonítol

- Seitons arrebossats i fregits. Bé. 


Seitons fregits

- Trinxat de Sant Cugat. Variant del trinxat original, amb petits bocins de xoriç i pebre vermell fumat i acompanyat d'uns bons talls de botifarra blanca. Molt bo! Ens va saber greu deixar-nos una mica, però com podeu anar veient per les fotografies, la cosa tenia tela...


Trinxat de Sant Cugat

- Pebrots del piquillo farcits de morcilla. Pel meu gust, el més fluix de la nit... i no perquè fossin dolents, sinó més aviat per culpa nostra d'haver demanat uns entrants tan heavys...  


Pebrots farcits de morcilla

- I de principals, jo que sóc un valent vaig demanar un combi de peu i galta a la brasa amb mongetes. La galta molt ben feta i saborosa, no així el peu que estava pel meu gust massa cremat en algunes bandes i transmetia aquest gust a la resta de la peça. Mongetes farinoses i seques.

Galta i peu a la brasa amb mongetes

I la meva dona, un pop a la brasa amb romesco i quatre patates xafades. Va comentar que estava bo.


Pop a la brasa amb romesco

El vi que acompanyava el menú et donaven diferents opcions i vàrem triar un Marmellans Negre de la D.O. Montsant. Un senzill vinet jove i fresc (potser d'entrada massa i tot) que va anar bé per anar baixant el sopar.

De les postres, tot i que feien molt bona fila, ja vam declinar l'oferta (estàvem força tips) i passar directament als cafès i al cava que ens van portar amb uns bombons de xocolata (crec que de fet eren macadàmies cobertes de cacau...)

Aquest menú aniversari, amb tot el que heu vist inclòs, per 33 € per cap que crec és un bon preu pel conjunt de cuina i servei del restaurant. Disposen també d'un menú que està força bé de preu per les nits de divendres i dissabte i que per 25 € inclou un primer, un segon, postres, vi o cava, cafè i gintònic.

En resum, un bon lloc de cuina casolana de qualitat del qual dubto que sortiu amb gana, ja que les racions són més que generoses. A destacar la carta de vins en la que, tot i que aquella nit ja ens anava bé el del menú, podeu trobar referències molt poc habituals en restaurants d'aquests casolans.

I per acabar, una imatge del rètol de l'exterior.


Imatge de l'exterior del restaurant

{ 8 comentarios... read them below or Comment }

  1. Jo el recordo de veure'l passar quan em feia aquesta carretera per anar a la UB cada dia... I et parlo de fa més de 30 anys.

    La veritat és que mai m'hagués passat al cap entrar i ara veient el teu menú, em dic... "força bé".

    Parlant dels fumadors que comentes... és ben curiós com hi ha gent especialistes en espatllar l'ambient...

    Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que l'ha de conèixer més gent que aquell restaurant de Roses que va tancar... ;-)

      Tothom que passa per qualsevol de les dues carreteres troba aquells grans cartells anunciant-lo amb "CARNS A LA BRASA" i "CALÇOTADES", que almenys a mi no m'inviten precisament a visitar-lo.

      Però el cas d'aquest és diferent. I la carta de vins (llàstima que no vaig fer cap fotografia) és realment de les que et sorprenen per les bones i variades referències, i sobre tot, del país.

      Ara... el menú aquest, millor per dinar. Crec que reduint les quantitats de alguns dels entrants (una croqueta, un piquillo i la meitat del trinxat) seria més humà i potser fins i tot hauria demanat postres. Però ja sé que hi ha gent que es menja això i més que li posessin...

      Abraçada!

      Elimina
  2. Està clar que hem de fer una escapada per toga aquella zona. És totalment desconeguda per nosaltres i com dius una llàstima estant tant a prop de Barcelona. Sort que ara tenim la teva guía pel día que ens decidim. Tot un repte!! Aquest te molt molt bona pinta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant aquest (per cuina a la brasa i tradicional catalana) com la Piccola Cucina Italiana (autèntic menjar napolità) estan força bé i permeten deixar el cotxe aparcat a casa i pujar amb els FFGG. Si aneu algun dia i necessiteu un planell per arribar,ja m'ho fareu saber.

      Salutacions!

      Elimina
  3. Ayss, que jo també fumo, però sol al final del tot, amb el cafè, sempre m'emprenya que es fumi entre plats.
    Menús generosos, i a qui no ens agrada el gintònic encara que estigui de moda??? :P

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo soc ex-fumador i a més dels que es fotien dos paquets diaris... ;-)

      La veritat és que mentre la temperatura sigui agradable de nit, és una molt bona opció el menú tancat de 25€ per les nits de divendres i dissabte. També t'he de dir i que no he inclòs a l'entrada, que queda just al costat de la via dels FGC però si no us fa res el soroll puntual, s'està d'allò més bé.

      Salutacions.

      Elimina
  4. Déu n'hi dó Jordi, i més per ser un sopar! Jo aquesta mena d'àpats els tolero més bé al migdia (suposo que hi ha l'opció de gaudir-ho per als dinars, oi?). Em quedo amb el trinxat i amb el bon combinat de peu i galta! M'ha semblat molt raonable el preu d'aquest menú.
    De nou, com Ca l'Esteve, bona proposta on omplir bé el pap pels vallesos. No en falten pas de bones referències en aquestes dues comarques, eh! L'anotem!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'asseguro que jo també m'estimo més aquests tiberis al migdia, i més després d'un dinar familiar... Vaig sortir una mica perjudicat i encara sort què el camí a peu fins a casa va fer que baixés una mica...

      Aquest menú en concret (el que vam fer de 50è aniversari) si que el fan sempre (migdia i nits). El de 25€ és el que fan només a les nits de divendres i dissabtes.

      Crec que aquest t'agradarà força, encara que és un tipus de cuina diferent de la de Ca l'Esteve... I si ets fan dels vins, al·lucinaràs amb la seva carta.

      Salutacions.

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -