Posted by : Jordi Castaño diumenge, 22 de març del 2015

Daluan
Carreró de la Presó, 4
12300 - MORELLA

Tel. 964 160 071

www.daluan.es
info@daluan.es



Dels restaurants visitats durant la breu estança que vàrem fer per terres de la Franja i Castelló, el millor sense cap gènere de dubtes va ser el Daluan. Anàvem ja amb unes quantes recomanacions de gent que coneixia la zona, però concretament d'aquest vaig llegir molt bones crítiques a pàgines especialitzades de les fiables. I, realment, no ens va decebre gens.

A més de la carta, disposen sempre d'un menú degustació que van variant en funció de la temporada, i que en aquesta ocasió, coincidint amb l'època de tòfona, girava al voltant d'aquest producte. I com de fet havíem reservat aquests dies per fer un tast d'aquest fong, aquesta va ser l'opció de menú escollida.

El local és modern i agradable, molt lluminós i amb vaixella impecable i de qualitat. Un lloc, dels que ràpidament et fan sentir ben a gust, i més amb la crack que porta la sala (Jovita) que tot i no callar ni a sota l'aigua, et fa passar una molt bona estona i és de les que no descuiden ni el més petit detall.


Interior de la sala


Per donar el tret de sortida, unes torradetes d'un bon pa de cristall amb oli i tòfona unes i d'altres amb formatge i tòfona.


Torradetes de pa de cristall amb oli i tòfona


Espectacular de presència i sabor, el milfulls de foie i tòfona. Acompanyat per uns panets de llàgrima,,, 


Milfulles de foie i tòfona


Panets per acompanyar el milfulles


Un tàrtar de tonyina amb tòfona en un paratge envaït per la boirina... 


Tàrtar de tonyina amb tòfona amb oli Empeltre


Molt bo i original l'ou que cuinen al teu davant, en un recipient de forma agosarada (per posar un adjectiu suau) que reposa en un bol amb alcohol i que prenen al moment d'entaular i deixant-te la decisió del punt al teu criteri. 


Ou ecològic a la cocotte, cuinat al minut amb bolets i tòfona 


Potser el millor (almenys per a mi), va ser el turbot cuinat en papillot amb tòfona i verduretes. Amb una salsa que seria ara incapaç de reproduir, però de la que encara em recordo.


Turbot en papillot, tòfona, verduretes i aromes de muntanya 


Un arròs de prefecta cocció (que complicat sembla de vegades les coses senzilles...) amb uns ferms i gustosos talls de gall de corral i... tòfona.


Arròs arborio, gall de corral i tòfona 


I per rematar, una versió més aviat lliure del cap i pota servida en forma de terrina. També va ser un dels platets destacats d'aquest menú de degustació.


Cap i pota servida en el seu suc, crema Dubarry i tòfona


I ja entrant en les postres, un sorbet de cava.


El seu sorbet de cava


I impressionants les següents (per què destaqui jo unes postres...), que eren vuit textures d'una xocolata de el Perú anomenada Barry Alto El Sol Millésime, que segons sembla és molt bona i especial i entre les quals es feia complicat saber amb quina de les textures d'aquestes et quedaves... 


Les vuit textures de xocolata Barry Alto El Sol Millésime (Perú)


I per acompanyar l'àpat, un vi de l'IGP Castelló del qual ens van haver d'obrir dues ampolles, ja que la primera, no em va acabar de convèncer i la segona, millor, tot i que no seria el vi que tornaria a demanar.


La Perdición


I les petit fours que et porten amb els cafès, anomenades "La Terra i la Tòfona" en un joc de paraules entre la tòfona com a fong i la mateixa com a bombó.

Sorpresa que et porten amb els cafès


La Terra i la tòfona


El preu d'aquest menú de degustació va ser de 40 € per cap, que amb el vi i els cafès, va pujar a uns 100 € per a dues persones, que crec que és una RQP o RPS més que acceptable. 

Un lloc molt recomanable tant per la qualitat de la seva cuina, com per la simpatia i eficiència del seu servei.

Si hagués de posar un però (i no seria al restaurant en si), seria per la qualitat de la tòfona, que no sé si va ser per la collita (he sentit que varia molt en funció de l'any i segons les variables climatològiques) o bé per la zona de recol·lecció d'aquelles, em va semblar d'inferior valor gastronòmic que les que havia tastat amb anterioritat i que eren de la província de Terol. I això mateix va ser extensible a tots els dinars que vàrem fer durant aquest dies i en els que la tòfona va estar present.

{ 14 comentarios... read them below or Comment }

  1. El preu m'ha semblat més que acceptable, està clar que quan surts de "la capi" els preus canvien molt.
    Això de l'ou és molt original però estic segura que més d'un ha deixat el seu ou més passat del que volia :-)
    Molt bonica l'ampolla tallada també.
    Serà un lloc a tenir en compte per a quan visiti als meus amics "sureños"

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho tens molt a prop Pepa... Properament, aniré publicant els altres restaurants que vaig tastar durant aquest dies. Però com ja comento en aquest post, va ser el millor amb diferència.

      Realment sorprèn trobar presentacions així d'originals en un restaurant de poble (tot i la fama que té, continua i continuarà sent un poble...). Ignoro la trajectòria que pugui tenir el cuiner d'aquest restaurant (de fet, no conec ni el seu nom...) per si té a veure amb la qualitat i presentació de les seves creacions.

      En qualsevol cas, és un d'aquells restaurants que recomanaries a qualsevol persona que et digui que va a visitar aquest bonic poble.

      Salutacions!!

      Elimina
    2. Hola Jordi,

      Em sembla que per les fotos dels plats el preu es força raonable. Val la penar fer uns km per anar-hi.

      Salutacions!!

      Elimina
    3. Ja pots ben dir-ho Alfredo... Val molt la pena. Si hi vas, imagino que ja et llegiré.

      Salutacions!!

      Elimina
  2. Jo també anava fent clink, clink (soroll de caixa antiga de maneta) i quaan he vist el preu, ho he trobat molt bé...

    I el tema vi... es que ja amb el nom.... :)

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com bé diu la Pepa, és el que tenen els pobles... No els hi cal inflar els preus per pagar tota la moguda mediàtica que ens envolta a la capital, i els costos, a més, són sensiblement inferiors.

      Jo particularment, vaig trobar una molt bona relació qualitat preu. No és fàcil oferir un menú monogràfic d'un producte de luxe com és la tòfona, amb uns plats tan ben elaborats i amb presentacions acurades, per un preu "tan baix".

      Pel que fa al vi, potser és que no tenia jo el dia molt fi...

      Abraçada!!

      Elimina
  3. Això fa mal... com vaig poder escollir tan malament el restaurant a Morella uns mesos enrere?! Havent llegit aquest post, ja no em tornarà a passar. Coincideixo que el preu sembla d'allò més raonable. Bé, ja tinc nou motiu per tornar a fer un tomb per la zona i treure'm el mal regust.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per curiositat... a quin vas anar??? Sembla complicat menjar malament per aquelles terres... Crec que és dels llocs que mereixen l'esforç de matinar un dissabte o un diumenge per anar a passar el dia a visitar el poble i les rodalies, i aprofitar per fer un bon dinar.

      Salutacions!!

      Elimina
    2. Crec que ja ho vam comentar fa un parell de mesos, l'experiència al Marquès de Cruïlles. En qualsevol cas, no juga a la mateixa divisió que el Daluan. Totalment d'acord amb la recomanació de fer-hi un cop de volant. Bé val la pena! Per allà baix tot plegat agafa un altre ritme i s'hi poden recarregar molt bé les piles.

      Elimina
    3. És veritat Albert... La meva memòria és de peix (i dels petits) i he hagut d'anar a rellegir el teu post per recordar la conversa... Els altres dos que vaig tastar i dels que tinc pendent de fer les corresponents entrades són el Mesón del Pastor i el mateix restaurant de l'hotel Consolación que va ser on vàrem passar un parell de nits. Ja t'ho explicaré....

      Salutacions!!

      Elimina
    4. M'alegro Jordi que t'hagués agradat. Tal com vaig comentar fa uns mesos en el blog de l'Albert, en aquests moments és un dels millors restaurans de Morella.
      Salutacions!

      Elimina
    5. M'estic fent un "liu" amb els Alberts.... Imagino pel que dius què ets un altre Albert, què no és L'Albert Ara.... Doncs, moltes gràcies per participar del meu blog i encantat de tornar-te a llegir.

      Salutacions!!

      Elimina
  4. Ostres està fantàstic. La veritat és que sortint del gran forat negre que és Barcelona hi ha tant per descobrir a un preu tant sorprenent... que segurament no ho és tant, però com que tenim la referència que tenim, es nota que som de la "capital" o dels voltants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó... No hauria de ser sorprenent, però habitual i malauradament, és la reacció que tenim els de ciutat quan trobem una RQP com aquesta.

      Una bona troballa.

      Salutacions!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -