Posted by : Jordi Castaño diumenge, 15 de març del 2015

Espai Kru
Lleida, 7
08004 - Barcelona

Tel. 934 248 152

www.espaikru.com



Primera experiència amb el sistema de reserves de l'anomenat ClubKviar, del que he de dir en primer lloc, que tot i ser bastant reticent amb aquests tipus de promocions, compleix amb el que promet, que de fet, és la principal virtut de qualsevol persona o empresa. El funcionament d'aquesta associació, consisteix a oferir un 30% de descompte sobre l'import global de la factura, amb l'afegit que també ho fan sobre totes les begudes que hagis demanat. I sense trampa ni cartró... A més, si tenim en compte l'elevat nivell dels restaurants que tenen associats, suposa una important quantitat a estalviar (amb aquesta fórmula, aproximadament un de cada tres comensals no pagaria...).

Pel que fa al restaurant en si, està situat al carrer Lleida (a prop de la Plaça Espanya) a sobre mateix del Rías de Galícia, que és un dels clàssics de peix i marisc de la ciutat de Barcelona. El van obrir fa uns tres anys (és doncs, relativament nou) i té una senzilla però alhora efectiva fórmula en la seva proposta de carta, la qual està molt ben diferenciada i estructurada en dos blocs: el primer i més extens (i sobre el que es basa el nom de l'establiment) consta de productes en el que la cocció és inexistent, almenys en el seu concepte de foc o calor: peixos (crus, en tàrtar, ceviche, carpaccio o sashimi) carns (carpaccios, tàrtars o pernil) i verdures. I després, una més petita part de la carta a on podem gaudir de peixos, carns i arrosos, que han sofert els efectes del foc i les cassoles.

Mentre ens decidíem pel que volíem demanar, la meva dona es va demanar un Bloody Mary, doncs tenia l'antull de tastar-lo amb l'excusa que jo no li havia preparat mai cap... A mi no em mata, però a ella li va agradar força.


Bloody Mary - 11 €


Vàrem demanar un Taleia del celler Castell d'Encus i de la D.O. Costers del Segre. Fabulós vi, que ja havia tingut l'oportunitat de tastar amb anterioritat i que em va semblar força subtil i elegant alhora, i ideal per acompanyar tot un àpat d'aquesta mena. A un preu de 34,1 € (a botigues es pot trobar per uns 20 €).

El pa que ens van portar, no sé si el preparen ells mateixos, però particularment a mi em va agradar força. D'un color verdós que no convidava pas a tastar-lo, però elaborat amb algues i no recordo quin marisc, que li aportava un potent gust marí.

Començàrem amb unes molt saboroses croquetes de gamba i centolla, ben fregides i arrebossades amb panko. M'agrada que em serveixin aquestes tapes amb el paper parafinat (crec que es diu així...) per comprovar que el fregit és perfecte, quan no deixa anar ni gota d'oli.


Croqueta de gamba i centolla - 2,8 € la peça


Unes ostres franceses amb salsa ponzu i ous de salmó. Molt bones, però... pel meu gust massa, massa fredes. Ja sé que s'han de servir fresques de temperatura (de qualitat, ja es pressuposa), però crec que en aquest cas ho estaven en excés, i a mi em mata el gust dels ingredients i m'impedeix assaborir com cal un producte tan sublim com aquest.


Ostra francesa nº 2 amb salsa ponzu i ous de salmó - 4,90 € la peça


Una cloïssa de carril fina, acompanyada d'un sorbet d'api i llima amb manual d'instruccions. Vull dir, que va ser dels plats que et diuen com t'ho has de menjar (de fet, també ho van fer amb l'ostra, que si no m'ho expliquen, la tallo amb el ganivet...:-)): Cojan en cada una de las manos, las dos partes del molusco. Primero deben comerse ustedes la almeja (??) y a continuación el sorbete, pero todo en un instante... Mare de Déu... Vaig tenir les mateixes sensacions que amb l'anterior plat: em va semblar un producte d'una qualitat increïble, que no vaig poder gaudir amb tota la seva expressió.


Cloïssa de carril fina mitjana amb sorbet d'api i llima - 3,75 € la peça 


El següent plat, ja va ser de nota o més aviat de matrícula. Un tàrtar de toro i déntol amb salsa de miso blanc. Ufffff.... mantega pura i explosió de sabor al paladar. Crec que si no és el millor, està entre els tres millors tàrtars de peix que he tastat. El serveixen d'unes torradetes hiper fines de pa, que fan encara més deliciosa l'experiència.


Tàrtar de toro i déntol amb salsa de miso blanc - 18 €


Torradetes per acompanyar el tàrtar


Un calamar Kru, coronat amb garoines i una mica de wasabi, que no vaig arribar a tastar per poder gaudir d'aquesta tapa amb tots els sentits ben afinats. Bé de gust, però la textura una mica gomosa del calamar, sorprèn una mica. A mi em va agradar, però reconec que ha d'haver-hi molta gent que ni de conya arribaria a tastar-ho i si s'ho posa a la boca, hauria de fer esforços per empassar-se'l.


Calamar Kru - 16 €


L'altre millor plat de la nit va ser el moll en cebiche. Aquest si que puc dir sense cap mena de dubtes, que és el millor cebiche que he tastat mai. Increïble de debò. És dels plats que per si sols, ja justifiquen una visita a aquest restaurant.


Moll en cebiche - 15,5 €


M'havia quedat amb les ganes de tastar les navalles i com no paraven de passar-me racions per davant de la taula, vaig dir que esperessin a portar la part calent del menú i vàrem demanar un parell per tastar-les. Tallades per la meitat per facilitar la ingestió i amb una vinagreta molt adient a base de mostassa i gingebre. Em vaig alegrar d'haver-les demanat.


Navalla de les illes Cíes amb vinagreta de mostassa i gingebre - 4,50 € la peça


I només un plat calent de la carta, consistent en una parpatana de tonyina a la brasa, que és una part molt sucosa i melosa que està propera a la boca d'aquest peix. Un plat ideal per omplir una mica l'estómac, ja que la resta de plats (o tapes) eren molt lleugers.


Parpatana a la brasa - 18 €


I com acostumem a no demanar res de postres, amb els cafès ens van portar una mena de bombons amb una textura de mochi que eren de cafè i regalèssia. Interessants.


Sorpreses de cafè i regalèssia 


El compte, que s'hauria disparat fins als 140 €, amb el descompte del 30% que va ser de quasi 40 € (que no és moc de pav, que deia aquell...), va quedar just per 100 €,  

Servei correcte, tot i les distàncies que intenten mantenir en un restaurant d'aquest nivell i que mai he entès molt bé el motiu del perquè es produeixen. Un bon lloc a on prima el producte, amb uns tractaments mínims d'aquest i en el que et fan sentir molt a gust. 


{ 11 comentarios... read them below or Comment }

  1. Doncs sembla bona idea allò del ClubKaviar, jo sempre defuig d'aquestes ofertes perquè no em refio però faré una ullada a la web.
    El preu del vi no sembla gaire elevat i a la resta de plats veig de tot. Massa plats freds pel meu gust encara que alguns els trobo interessants.

    Se'm fa llarg el llistat del restaurants barcelonins. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també soc bastant reticent amb aquestes "gangues", però al tenir el mateix tractament que la resta de clients , no vaig veure per enlloc la trampa (si és que havia alguna, que no em va semblar...).

      Fes una ullada a la seva web, i si t'interessa, crec que només funciona per invitació directa d'algun dels membres. Crec que encara tinc tres o quatre disponibles per si vols.

      I el restaurant, molt recomanable.

      Salutacions!!

      Elimina
  2. Hem sentit molt parlar d'espaikru, de la seva original oferta i normalmente sempre ha sigut positiu. El calamar es díficl, com tu dius, jo només l'he tastat al Japó i era tendre, tant que em va sorpendre moltíssim precissament perquè m'esperava aquesta textura més gomosa que descrius. No l'he provat enlloc més, perquè no és fàcil trobar-ho i pot ser per por de esborrar el gran record que guardo.
    Nosaltres a ClubKviar vam fer una reserva a l'eggs i va anar força bé, encara que vam tenir que reclamar el descompte. Clar que això va ser despiste del restaurant... el que passa és que val la pena molt si vas a la carta. Si, com el cas nostre que va ser a l'eggs tenen menú, no val la pena perquè surt molt millor el menú.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em va semblar un dels restaurants remarcables a l'ampla oferta que tenim a ciutat i que s'han de conèixer. Un molt bon producte sense gaires manipulacions en un agradable entorn.

      Pel que fa al calamar, crec que no vaig encertar l'adjectiu al definir la seva textura, ja que no era ben bé gomosa, sinó més aviat una barreja entre pastositat (no sé si és correcte dir això) i consistència, que particularment, vaig trobar força interessant.

      I d'acord amb la percepció de fer servir les reserves pel cas de carta. Crec que és l'única agrupació d'aquestes que t'inclou les begudes també, cosa que el fa molt interessant per esponges humanes com jo... ;-)

      Salutacions!!

      Elimina
  3. Per cert... no em va arribar la invitació que em vas enviar mentre dinaven a la Estrella.... o ves a saber si estic vetat per aquest Club "los huevos del esturión"... :)

    El que et deia a face... que malgrat les meves reticències pel clan Adrià, a aquest aniria doncs mirant les fotos, m'ho menjaria...

    Per cert... jo soc un devorador de calamar cru... A Topik em posa sovint i he vist a algú que m'acompanyava, passar-ho malament... :)

    Abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic intentant tornar-la a enviar, però no em deixa (ja surts com a convidat...). Estàs segur que no els hi has fet res??? Si de cas, a la propera trobada ho mirem en directe.

      I pel que fa al restaurant, repeteixo el que t'he comentat a Face... Estic segur que t'agradaria i molt, però sempre que deixessis aparcats els prejudicis envers el tipus de servei i d'altres "petits detalls" que sé t'incomoden... ;-)

      El primer cop que vaig sentir parlar de menjar calamar cru, va ser en una entrevista que li feien a Arzak i que deia que era una meravella que s'havia de tastar directament a la barca tal com surt de l'aigua. Si tinc la sort d'anar un estiu amb el meu cunyat de Palma, ja t'ho explicaré...

      Abraçada!!

      Elimina
  4. Sens dubte potser un dels llocs de Bcn on millor tracten el producte, a veure si la dona s´apunti a tastar-ho en alguna ocasió especial
    Avui he dinat a Topik el menu i m´han possat un arrós de carxofes, sipiones i escamarlans de mort i el steak de rigor. Cullons que bé que la toquen...
    Acabo de demanar l´inscripció a aquest ClubKviar, potser interesant per la feina i per alguna sortida
    A veure que hem diuen... estoy en el proceso de selección...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quins dos llocs més bons!! Tant un com l'altre són dels que s'han de provar. Més fàcil en el cas del Topik pel cost i la qualitat del seu menú que és quasi imbatible.

      Pel que fa a la inscripció al CluKviar, si tens problemes per que te la donin, digues-m'ho, que encara em queden un parell de disponibles.

      Salutacions!!

      Elimina
  5. Per mi és un restaurant espectacular!!! Un dls top3 de bcn ara mateix, segons la meva opinió! Del servei que comentes jordi, en canvi, el dia que hi vam anar nosaltres força proper i inclús ens van portar algun plat que s'havien cuinat per ells, porque el tastéssim... Ens vom vam passar genial!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, la meva dona no estava gaire d'acord amb la meva percepció del servei. I una mica, tot bé pel fet de dirigir-me en català (cosa totalment lògica de fer quan estàs a casa teva...) i no canviar d'idioma quan em repliquen en castellà. Neures meves, però res d'important... ;-)

      Salutacions!!

      Elimina
    2. Ahhh sí, jo tb parlo en català sempre! Tot i que de vegades canvio de forma inconscient!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -