Posted by : Jordi Castaño diumenge, 8 de març del 2015

Igueldo
Rosselló, 186
08008 - Barcelona

Tel. 934 522 555

http://www.restauranteigueldo.com




Elegant i modern restaurant situat en una de les zones més concorregudes de l'Eixample pel que fa a oferta en restauració.

No és gens una taverna basca a l'estil de les d'aquest país. Ans al contrari, han volgut donar-li l'aparença de modernitat que impregna (potser un gra massa) la nostra ciutat i fer un local agradable i minimalista amb el color blanc clarament predominant, a taules, cadires, sofàs i parets, i amb una il·luminació que per descomptat no li falta. A mi que m'encanten els llocs lluminosos per menjar i veure bé el que tinc al plat, va ser un dels punts més positius del local.  

Com bon restaurant basc, la carta (no gaire extensa, cosa que s'agraeix) gira al voltant de les brases de la graella, amb predomini de productes típics (lluç, bacallà, txipirons, bou...). A part, tenen diferents menús de grup ja configurats, així com un menú degustació que només serveixen a les nits i per taules completes, consistent en dos entrants, un peix, una carn i unes postres, i que va ser el que vàrem triar aquella nit.

Per tenir-nos entretinguts mentre portaven el sopar, ens van servir uns talls de xistorra que anaven embolcallats en un cruixent de pa molt fi i que no eren gens greixosos. Crec que aquest, és un dels embotits que més pot castigar un delicat estómac com el meu, quan no és d'una gran qualitat... 


Cruixent de xistorra


Un bonus track, abans de començar, van ser unes racions de "migas a la seva manera", i que va ser el caprici d'alguns que no les havien tastat mai (i jo, no les recordava pas tan sofisticades...). Crec que la tòfona ratllada per sobre, era una llicència molt lliure d'aquest tradicional plat. Molt bé!

"Migas" a la seva manera


El primer dels entrants, va ser un molt ben resolt tàrtar acompanyat d'un iogurt de cervesa, que si per separat ja era bo, em va semblar que en conjunt, li aportava unes interessants notes de sabor afegit. Dels bons que he tastat.

Steak tàrtar amb iogurt de cervesa 


L'altre entrant, van ser unes carxofes a la graella (espectaculars) amb foie fresc a la planxa i una reducció de carn.


Carxofes amb foie


El plat de peix va ser un tall de lluç (no gaire generós...) amb cloïsses. Ambdós productes molt saborosos i perfectes de cocció. 


Lluç amb cloïsses


I el plat de carn, va ser un garrí confitat amb la seva pell perfectament cruixent i una reducció dels seus propis sucs. Acompanyat per un puré de patata amb cibulet. Un plat també molt ben resolt i a on es nota la bona mà del cuiner. 


Garrí confitat amb patata al morter


Un prepostre, que va ser un sorbet de llimona "a la seva manera" (com agrada a tothom afegir aquest qualificatiu als plats...:-)). A mi particularment, no em va agradar gens ni per sabor ni per consistència (massa gel). 


Sorbet de llimona "a la seva manera"


Millor van estar les postres pròpiament dites. Un soufflé calent líquid de formatge fresc, que anava acompanyat d'un sorbet de gerds. Tot i no ser gaire de postres, he de reconèixer que aquest era força bo, amb l'afegit dels contrastos entre ambdós plats (fred-calent, dolç-àcid). 


Soufflé líquid de formatge fresc i sorbet de gerds


El preu del menú degustació aquest, és de 36 € sense IVA, ni servei, ni begudes. Amb el parell o tres de màgnums que van caure (i alguna ampolla més...), l'extra de les "migas", begudes d'aperitiu i cafès, la cosa es va disparar fins als 58 € per cap.  

Servei correcte, tot i que potser massa distant. Al final del sopar, van tenir el mal "detall" de no servir una segona ronda de cafès amb l'excusa que ja havien apagat la màquina... ¿?¿? Com si costés gaire prémer un botó... 

En definitiva, un lloc recomanable si sou amants de la gastronomia del país basc i voleu menjar molt bé en un ambient asèptic. 

{ 12 comentarios... read them below or Comment }

  1. El que més em crida és el garrí però tot fa molt bona pinta.
    Portem uns dies amb pensant en fer un menú basc, però d'altre estil, una sagardotegia que fins al maig és bona època. :-)

    Si mai vull menjar basc més elaborat, tindre en compte el teu post.

    Osasun!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sabia que havia una temporada per menjar en una taverna d'aquestes...

      Com has pogut esbrinar, no és pas una sidreria de les típiques, i va més encaminada a un target de clientela que busca un lloc modern i agradable. Però això no treu pas que es mengi molt bé.

      Salutacions!!

      Elimina
    2. Clar que hi ha temporada, va amb la collita de la poma. Normalment va de gener a maig, algunes "sidreries" tanquen a final d'abril i d'altres al maig, i després tens les de tot l'any. (tipus aquí els calçots, que intenten allargar i treure suc a la temporada)
      Ja estem al març, encara queda un mes i escaig per txuletones. :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Lo de la màquina del cafè, era una excusa para "hecharos a la calle".... :)

    Pel que fa al menú, sembla bé, tot i que cada com en soc menys fan i prefereixo triar el que em sembla..però reconec que solen ser una bona opció.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs no crec que la persona responsable de l'establiment fos aquell dia... Fer fora a un grup de deu persones que podien haver estat consumint durant una bona estona més, no crec que faci gaire pel negoci... Ni per la propina, que acostuma a ser generosa (pel mateix fet de que ens deixin estar fins tard) i que aquell dia va ser de zero patatero...

      El menú em va semblar molt correcte, i et permetia tastar els plats més representatius de la seva carta, però com bé dius, és millor demanar el que et ve de gust. Ara, que amb un grup així, és la millor opció per no eternitzar les comandes... :-)

      Abraçada!!

      Elimina
  3. Bon lloc que he tastat un parell de vegades, l´únic pero que vaig trobar va ser la vegada que vam demanar txuleton i crec que per al preu que cobren no era la qualitat demandada, per`sense dubtar-ho bona cuina vasca reformulada
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord amb la frase de "cuina basca reformulada". Realment, defineix molt bé el local, ja que serveix el mateix tipus de producte que a les típiques tavernes, però amb l'afegit d'un local i un servei més acurats.

      Salutacions i gràcies per passar per aquí.

      Elimina
  4. M'agraden els vascos, però no si és un lloc de disseny i racions petites. Els plats semblen força bons. Si vols un vasc autèntic, has d'anar a TRASKA TRUSKA a MOLINS DE REI.

    Salutacions,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les racions, és veritat que eren justes, però no petites. El públic que va a un lloc com aquest, no crec que busqui grans quantitats de menjar, sinó més aviat, fer un àpat més equilibrat...

      Precisament l'altre dia, em van preguntar per un lloc a on anar a menjar per Molins de Rei, i no vaig saber que contestar... El buscaré al teu blog i l'anotaré com futura referència (no em cau pas gaire lluny de casa...). I més si com dius, és un autèntic basc, que a mi m'agraden molt.

      Gràcies per passar i salutacions!!

      Elimina
    2. Jordi, molt bon restaurant! A mi em va agrdar molt. I tota la raó quan dius que qui va a aquest basc no va a buscar quantitat i plats molt típics.

      Elimina
    3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
  5. Hola Esther.

    Coincidim doncs en les percepcions del restaurant.
    Gràcies per passar i comentar.

    Salutacions!

    ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -