Posted by : Jordi Castaño diumenge, 6 de setembre del 2015

Lluis de les Moles
Carrer de les Moles, 25
08002 - Barcelona

Tel. 933 175 866

www.lluisdelesmoles.com



A l'últim post que vaig escriure, vaig fer esment d'aquest cèntric restaurant situat al costat mateix de la Plaça Catalunya, com un dels que disposaven d'un dels millors menús de migdia dels que poder gaudir a la nostra ciutat. Es tracta d'un petit restaurant amb una decoració sòbria i minimalista, en el que contrasta l'encant de les antigues parets a la vista. No disposa de carta, ja que només ofereix un únic menú de migdia per 18,90 € més IVA (almenys aquest va ser el preu al mes de juny passat...), i als vespres, crec recordar que ens van comentar que només obrien per encàrrec. Malgrat no disposar de carta, és difícil no trobar un entrant, un principal i unes postres que ens puguin agradar, ja que de cadascun d'ells disposen de pràcticament una dotzena d'opcions. Alguns dels plats (crec recordar que un parell o tres i bàsicament dels principals) tenen un petit suplement d'uns pocs euros. 

Podríem definir la seva cuina com una cuina d'autor molt elaborada, basada en el producte de proximitat i de qualitat. 

La nostra elecció pel que fa als entrants va passar per uns pèsols ofegats amb all tendres i pernil ibèric dels que has de prendre amb cullera si o si, i que acabes sucant pa fins a deixar el plat ben lluent.  


Pèsols ofegats amb alls tendres i pernil ibèric


I l'altre entrant, va ser un gaspatxo amb ou dur i pernil ibèric, que no vaig tastar, però que feia igual de bona pinta que el meu. 


Gaspatxo


I com a plat principal per a mi, uns peus de porc desossats (una bona ració per cert), que segons sembla, és un dels plats mítics d'aquest restaurant. Em van comentar que molts dels plats del seu menú de migdia, estan presents des del primer dia. I no m'estranya gens, veient la qualitat de plats com aquest. Precisament aquest era un dels plats que portaven un suplement de 3 €, però que es pagaven amb gust i ganes.


Peus de porc desossats "Lluis de les Moles"


I l'altre principal que tampoc vaig tenir el gust de tastar (tot i que només veient el plat, ja salivava), va ser un espectacular conill desossat amb salsa romesco i puré Parmentier.  


Conill desossat, salsa romesco i puré Parmentier


I les postres, que com sabeu tampoc els hi dono la importància que potser tenen, van ser un correcte flam casolà i un iogurt grec.


Flam casolà


Iogurt grec


El compte va sortir per un total de 72 € desglossats en 18,90 € de cadascun dels menús, 3,00 € de suplement pels peus de porc, l'ampolla de vi (un satisfactori Llàgrimes de Tardor blanc de la D.O. Terra Alta, per 19 €), els cafès de torn, i l'IVA. Un menú de migdia per tant, per aproximadament uns 35 € per cap (en funció del vi que escollim). Malauradament, per aquest preu, pocs són els llocs a la ciutat de Barcelona a on poder gaudir d'un menú com aquest en un local de categoria, amb una cuina tan elaborada i un servei tan eficient. Una molt bona opció per dinar BÉ i a preu fet pel centre de Barcelona. Tot i no ser dels menús econòmics, almenys coneixem d'entrada de què anem a morir... ;-) 

{ 7 comentarios... read them below or Comment }

  1. I ben bé que hi vam dinar... Jo no l'he pogut publicar-lo, doncs hi una lògica incompatibilitat de quan el publico al setmanari, en que no puc repetir-ho al meu bloc en un període prudent.

    Però és un lloc que conec d'anys i sempre sortint-ne content. I normalment sense demanar vi "premium", doncs el de la casa és prou correcte.

    Si ens fixem en la varietat d'opcions del menú, ens adonem de que hi han restaurants a "la carta" amb menys opcions... O no?. Vull dir que en aquest cas el concepte menú, seria equivalent a "dinar a preu fix de 18,90€...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sense anar més lluny, el mateix Gresca al que vam estar fa ben poc, crec recordar que no tenia pas tants plats a la seva carta, tot i que això tampoc és impediment per no gaudir d'un bon àpat.

      El que dius d'anar a "dinar a preu fix" ve a ser l'equivalen de saber de què vas a morir, no? :-)

      Abraçada!!

      Elimina
  2. L'únic que no m'ha agradat és el vi. Crec recordar que era molt sec, o àcid... no acabo de recordar el què però no el demanaria. O pot ser era l'anyada...

    El menú ja me'l quedava sencer, hehehehe.
    Afegiré al llistat de 4square.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Malauradament amb el tema vi, fa ja tantes setmanes, que el meu record d'aquell s'ha esvaït totalment.... :-(

      Un menú i un lloc molt recomanable, Pepa.

      Salutacions.

      Elimina
  3. Home, doncs fa molt bona pinta. Al parlar de menú al migdia i veure 19 euros + beguda + café + IVA la veritat és que tira enrere si ho compares amb menús de migdia com el del Goliart a Gràcia, Bar Cañete... però suposo que la cosa es no comparar peres amb pomes i veure-ho com lo que és, una carta a preu fixe de primer i segon. La cosa seria si la oferta gastronòmica (els plats, tècniques, productes; o la quantitat servida)... és pròpia d'una carta o més d'un menú migdia (menys complexe, i no tan carregat normalment). Crec. Per 35 euros... et portava al Santa Gula també :D

    Els peus de porc fan molt bona pinta. Molt bona pinta <3

    Em va genial saber d'un lloc al centre de Barcelona on poder acostar-me a dinar. Llàstima de la nit, si et trobes sense pla, estàs a la plaça i no vols patejar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Albert... És més com a anar a preu fet (i prèviament conegut), a menjar de puta mare, una elaborada cuina d'autor amb productes de primera. A part de bona pinta, els peus (que van ser la meva tria) estaven de llàgrima.

      El "Santa Gula", és el que està al davant de "La Rosa del Desierto"? He sentit parlar, però ara mateix no recordo si bé o malament. No el tinc anotat entre els meus objectius... ;-)

      Salutacions!

      Elimina
    2. Ja et vaig comentar que vaig anar a dinar amb una cuinera de El Prat i em va recomanar el Lluis de les Moles així que si tant tu com ella ja el recomaneu... vaig amb fe cega a dinar a la que pugui :D

      Apunta't el Santa Gula, faràs bé :D (sí, està davant de la Rosa del Desierto.

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -