Posted by : Jordi Castaño diumenge, 27 de setembre del 2015

Rasoterra
Palau, 5
08002 - Barcelona

Tel. 933 186 926

www.rasoterra.cat



Nova experiència a un restaurant vegetarià a Barcelona, en companyia de les meves nenes. Aquest cop per la zona centre de la ciutat, al carrer Palau. Ells mateixos es defineixen a la seva web com bistrot vegetarià i és un lloc amb ambient majoritàriament progre i hipster amb filosofia de menjar de proximitat (pertanyen al col·lectiu Slow Food Catalunya Km. 0) i cuina fresca i de temporada. Disposen d'hort propi d'on conreen ells mateixos verdures i hortalisses, preparen ells mateixos el pa de cada dia (doneu-nos Sinyor) i filtren l'aigua amb osmosis inversa, que (oh sorpresa) ofereixen als comensals com beguda al restaurant i a cost zero (punt positiu per ells). Senyalitzen clarament a la carta els plats per vegans (o bé, els que tenen opció vegana) i els lliures de gluten. 

El local és petit amb una petita barra i decoració rústica, i llibres usats de temàtiques alternatives repartits per tot el local. No disposen de climatització, el qual per a mi és un seriós handicap a l'hora d'haver de repetir, almenys durant la temporada d'estiu o de calor. Amb ventiladors i les finestres obertes jo no tinc suficient, però aquest fet, reconec que és exclusiu meu i que ni molt menys és una objecció per anar a aquest restaurant. També es va ajuntar amb el fet que el local fos ple en un dels dies de més calor d'aquest estiu.

Vàrem compartir unes gyozes de gírgoles, shitake i tofu fumat. Molt bones.


Gyozas - 7,50 €


I un plat principal per cadascun de nosaltres. La meva opció i la de la petita, van ser uns gnocchi casolans amb crema d'albergínies. Bé.


Nyoquis casolans amb crema d'albergínia - 14,00 €  


I l'opció de la gran, va ser una falsa tonyina amb fideus. Vaig tastar la "falsa tonyina" i he de dir que estan molt ben reeixits aquests plats, perquè s'apropen gustativament al resultat que pretenen amb ingredients radicalment oposats als originals (i que no vam ser capaços d'esbrinar quins eren...).


Falsa tonyina amb fideus - 11,00 €


I unes postres per cadascú. Unes trufes veganes variades amb oli, que a hores d'ara ja no recordo que portaven, però sé que a banda de la típica d'oli i sal, hi havia una amb nous i una altra que era força picant. En qualsevol cas, unes postres molt i molt bones i per demanar fixo si aneu.


Variacions de trufes d'oli - 5,00 €


I un crumble de poma amb gelat (6,00 €) que no vaig tastar ni fotografiar però en el que va haver-hi plena coincidència d'opinions positives per part de les meves filles.

Amb una cervesa i aigua, el compte va pujar a 67,50 € en total. Molt bé de preu (poc més de 20 € per cap) i plats molt bons, sorprenents i creatius, però com a punt negatiu, vaig trobar massa lentitud en el servei, doncs dues hores (o més) per quatre plats em sembla molt excessiu i fins i tot ens vam haver d'aixecar per reclamar les postres, que poca preparació crec que puguin tenir. Tot i això, crec que és una molt bona opció per menjar sa i diferent pel centre de Barcelona.



{ 10 comentarios... read them below or Comment }

  1. En tot cas l'ambient no arribava al hipsterisme del lloc que vam anar ahir.... La taula de la Brompton i l'altre parella amb el mascle amb síndrome post part, no tenia preu... :)

    Però parlant del que cal, em sembla una bona opció i els plats tenen bon aspecte.

    Abraçada!


    ResponElimina
    Respostes
    1. Difícil de superar el sofert ahir per les ninetes dels nostres ulls... Crec que el llistó ha quedat molt alt, però vist el vist, cada cop que sortim en veiem d'alguna més gran.

      Si no fos pel tema servei que em va semblar molt lent, el recomanaria, però si he d'escollir entre aquest i el Teresa Carles, ho tinc molt clar.

      Ara em queda per provar la recomanació del de la zona de Gràcia que va fer en Joan.

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Hola Jordi,

    Tots els plats m'atrauen visualment i el preu és inmillorable. Queda anotat.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El fet que no cobrin l'aigua (que era molt bona), també ajuda a no pujar en excés el compte. Però si que és un molt bon preu i una bona RQP alhora.

      Salutacions i gràcies!

      Elimina
  3. Hauré d'anar prenent nota dels vegetarians que la meva nena s'està animant. Pot ser em va bé i tot!!
    Punt positiu l'aigua. Que no és a cost zero per ells, jo tinc "el dellonses" a casa i em sembla que és una relació 3/1 (en litres). I cada sis mesos has de canviar el filtres.Però no carrego aigua i està molt bona.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi, una temporada vegeta no m'importa, però massa temps m'arribaria a angoixar. No poder tastar cansalada o menuts o altres bens de Déu se'm faria molt dur.

      Pel que fa a l'aigua, imagino que si visqués a ciutat també instal·laria aquest sistema.

      Salutacions!!

      Elimina
  4. Conec algun plat seu que vaig tastar a un event de Google, eren unes hamburgueses i em van semblar prou bones. Al restaurante no he anat, però tinc bones referències. Precissament en una setmana aniré a un sopar vegetarià. No és que ho sigui, però si que és cert que aquest tipus de cuina ja no és el que era. O pot ser no ho ha sigut mai i té el "san Benito" penjat de menjar avorrit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'avorrit no té res. La clau està en triar els plats que més estrany pugui semblar reproduir sense les matèries primeres originaries (com la tonyina en aquest cas). Les hamburgueses les vaig tastar al Teresa Carles (imagino que les deuen fer similars aquí) i em van semblar molt bones i originals.

      Salutacions!!

      Elimina
  5. Llàstima de la lentitud del servei i de la climatització, els plats semblen força atractius, haurem de fer una excursioneta. No és que sigui vegetarià, però em sembla una bona opció per als que dinem cada dia fora de casa, és una pena que no em tingui cap prou decent prop de la feina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De moment, només conec aquest i el Teresa Carles que també vaig publicar fa un parell de mesos (a banda d'algun altre que no faig menció, doncs tampoc em van entusiasmar).

      Sembla ser (segons em comenten pel Facebook) que el tema de la lentitud del servei és habitual, i crec que haurien de mirar d'esmenar-ho. Guanyarien molts punts, tot i que per filosofia del lloc, no deu estar dins de les seves prioritats.

      Si m'assabento d'algun altre que valgui la pena, ja ho publicaré.

      Gracies per la visita i salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -