Posted by : Jordi Castaño diumenge, 7 de febrer del 2016

Majide
Tallers, 48b
08001 - Barcelona

Tel. 930 163 781



Nova incursió dels 3(o+) a Taula, aquest cop repetint tipus de cuina, i fins i tot quasi de cuiners...

Si fa tot just quatre mesos el xef dels Shunka i Koy Shunka inauguraven el Kak Koy (del qual podreu llegir el corresponent post clicant en el seu nom), ara i si no m'equivoco, cuiners provinents d'aquests restaurants han obert fa uns dies aquest Majilde. De fet, tant les targetes de visita (que són totalment idèntiques) com el disseny dels lavabos, tenen l'aire del Kak Koy.

En aquest post d'avui, em limitaré a comentar els plats que vàrem tastar i que ordenaré segons la meva satisfacció de forma decreixent:

En primer lloc i juntament amb el següent que posaré i destacats de la resta, un sashimi de seitons, que sincerament, no m'atreviria a reproduir a casa per por de no saber manipular el producte d'una forma correcte i amb suficients garanties sanitàries. Quin sabor més subtil i delicat... 




















En segon lloc del rànquing, una tempura de kokotxes de lluç cruixents i sense ni una mica d'oli sobrant, per treure's el barret. Revisant la carta, acabo d'adonar-me que haurien d'haver portat una salsa de prunes, però penso que tampoc li feia cap falta... 

Tanmateix excel·lents els dos nigiris demanats: el d'anguila i el de garoina. Per posar un però (molt, molt petit) excessivament fred aquest últim, fet que potser no deixava apreciar en tota la seva magnitud la potència de sabor de la garoina.

Uns uramakis de tonyina picant (gràcies als brins d'ito togarashi) molt autèntics i ben resolts.

Uns uramakis de cranc i alvocat, correctes però sense cap orgasme sensorial. 


I uns yakisoba, que va ser el plat més fluix de l'àpat. Fideus excessivament cuits amb el katsuobushi sense haver-se acabat d'integrar amb l'escalfor del plat, amb la conseqüent molèstia de notar-lo sec al paladar. 


I a part d'aquesta absurda qualificació que m'acabo de patillar, acabàrem amb les postres que són d'obligat compliment per part del sector femení del grup, i que van ser unes bones trufes de te (com sempre, l'oferta de postres als restaurants japonesos és bastant limitada...). 


Coincideixo amb les apreciacions generals del grup, i només afegiria que si hagués de triar entre els dos últims restaurants japonesos que hem estat, escolliria aquest per comoditat i potser també per generositat a les racions.

La crònica sencera i detallada del dinar, a on veureu tots els plats tastats, la carta i l'import final del compte, la podreu llegir al nou espai dels 3(o+) a Taula, clicant en el següent enllaç:

Majide by 3(o +) a Taula  


{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Els japos no acostumen a tenir racions "generoses", de vegades els plats són com fer un pica-pica, i més si es comparteixen.

    Vaig a mirar la ressenya completa al 3 a taula :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prou bé aquest... A més, tenint en compte el poc soroll mediàtic, ens va sorprendre gratament.

      Tens raó amb la poca generositat de les racions als (autèntics) japos, que no hem de confondre amb els asiàtics "cintaconcomida"...

      Salutacions!

      Elimina
  2. Segur que els plats estàven ben bons, però la salsa de prunes que va fallar, encara que no la necessités li hauria de donar un bon toc!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs en aquest cas, amb lo suaus que eren les kokotxes, considero que no li cal un gust tant agressiu com el d'una salsa de prunes...

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -