Posted by : Jordi Castaño diumenge, 23 de desembre del 2018

Semproniana
Rosselló, 148
08036 - Barcelona

Tel.: 934 531 820

https://semproniana.net




25 anys han fet ja aquesta gent del Semproniana. I potser és agosarat definir-los com un clàssic, però penso que amb aquests anys, ja s'han fet un lloc al panorama gastronòmic de la nostra ciutat.

Situats a l'Eixample, en una zona prolífica de bons restaurants i per tant, d'una ferotge competència en restauració, s'ubiquen a una antiga editorial que va tancar portes l'any 93. 

La seva decoració és totalment anàrquica i conserva l'encant d'elements totalment diferenciats en el seu mobiliari, en el qual totes les taules i cadires són d'estils oposats, sense perdre identitat amb la filosofia que al lloc han volgut dotar-li. 

Disposa d'un espai a l'entrada reservat per a nens (OMG!!) i d'una sala privada que funciona com menjador, o bé com aula a on imparteixen els seus cursos i tallers.

La seva xef, l'Ada Parellada, filla de la Fonda Europa de Granollers, ha elaborat una carta que és un recull de receptes i plats típics de la gastronomia catalana, barrejada amb d'altres més innovadores amb ingredients menys habituals de la nostra terra. 

Un fet d'agrair i que no és gaire freqüent trobar a gaires restaurants, és que podrem escollir la mida de molts dels seus plats, establint tres talles: la S que vindria a ser com una mitja ració, la L que correspondria a la ració normal i l'XL de la qual no puc opinar doncs no vaig demanar cap plat, però imagino que serà com una ració i mitja (pel barem de preus...).



Com la persona amb qui vaig anar coneixia bé a la xef i propietària del restaurant, ens vàrem deixar recomanar i fer l'elaboració del menú. I així van anar arribant els següents plats, que tret de dos d'ells (la truita i el braó de mida normal o M) la resta ho van fer en el format S.

Per començar, un dels clàssics que porta ja anys a la seva carta i que és un arròs venere amb formatge de Maó. Bo, diferent i original, tot i que no el tornaria a demanar.

Arròs venere amb formatge de Maó


Un altre dels clàssics de la seva carta i que també resulta inamovible, va ser aquest tàrtar cru i exòtic de gambes.

Tàrtar cru i exòtic de gambes


Ah... el vi escollit i recomanat, va ser aquest cupatge de garnatxa negra, syrah i samsó, Herència Altés L'Estel de la D.O. Terra Alta. Bon vi, estructurat i amb cos. 



Continuàrem amb el plat anomenat k de truita de patates i altres històries. La K fa referència a un joc de paraules de Marius Serra que podreu descubrir si busqueu al blog de Semproniana, i que no deixa de ser una bona truita de patates tunejada amb altres ingredients més potents i saborosos, com bolets, castanyes o foie, i acabada al forn.

Ja sé que no deixa de ser una truita i si voleu, una mena de poti-poti, però la vaig trobar dels millors plats d'aquell dia.

K de truita de patates i altres històries

Un plat dels de mar i muntanya que anomenen botifarra amb gambes: El Guisat

Botifarra amb gambes: El Guisat


I ja per acabar, un braó de corder del Pallars amb amanida d'encurtits, servit, com podeu veure i seguint l'estil informal del restaurant, a la mateixa cassola amb l'amanida en segon pla a una llauna.  

Braó de corder del Pallars amb amanida d'encurtits


I el compte, d'uns 30€ per cap pel que fa a menjar i que amb el vi va enfilar-se fins als 43€ per persona. Bona RQP.



En resum, cuina molt bona, ambient informal i servei d'aquells que a banda d'eficients, fan sentir-te ben atès, fan d'aquest lloc un bon candidat a repetir experiència. L'únic punt negatiu, és l'acumulació de taules, que junt amb la deficient sonoritat del lloc, compliquen allargar les vetllades.

{ 6 comentarios... read them below or Comment }

  1. Un dels llocs que funciona en paral·lel a les modes. Al final caldrà fer una Guia d'aquests llocs que no solen fer publicitat, ni surten en les pseudo publicitats camuflades de determinats influencers (que de fet són chic@s_anuncio....

    Tal com et vaig dir, vaig fer un intent d'anar-hi just abans de la teva visita, però tot i que tenia reserva, la vaig anular veient el «bullici» que es veia dins amb un parell de taules gegants...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... El tema de la insonorització no el tenen gaire ben resolt...
      Però el nivell de cuina i servei (i l'originalitat de la seva sala) bé el podrien fer aparèixer en alguna de les guies que rodolen per les xarxes...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. fa anys hi anàvem molt a sopar. érem fixos amb l'edu. sempre recordo el delirium tremens, el seu postre de xoco es pec ta cu lar! massa sorroll, cert... i la deco enfarfega, però m'agrada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A part de jalar bé, està a una zona ben cèntrica de l'Eixample. I la decoració trobo que té el seu encant.

      Abraçada!!

      Elimina
  3. El local és molt espaiós, amb sostres alts, i això produeix molt soroll però l'eclecticisme de la decoració m'encanta i la seva cuina també. :-)

    Salut!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó. És una bona combinació de cuina i local. Si aconseguissin fer quelcom amb el problema de la sonoritat, penso que seria un habitual...

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -