Posted by : Jordi Castaño diumenge, 19 de maig del 2019

Cruix
Entença, 57
08015 - Barcelona

Tel.: 935 252 318

https://www.cruixrestaurant.com/es/cruix/





Nova trobada dels 3(o+)aTaula, aquest cop a un restaurant obert fa poc més d'un any i del qual havia escoltat molt bons comentaris. Tria a càrrec de l'Esther, així com la redacció del post conjunt per un canvi d'última hora. 

Es tracta d'un restaurant amb format bistrot fundat per dos joves que ni tan sols arriben a la trentena (un a la cuina i l'altre a la sala) amb una proposta que particularment em va semblar original i diferent del que últimament trobo a Barcelona. I un ja té un cert rodatge... 

Està situat a prop de la Plaça Espanya (Entença amb Gran Via) i ofereix una carta d'aquelles que d'entrada et sobta una mica, però quan acabes et penedeixes de no haver demanat tots els plats que hi figuren. I perquè dic que et sobta? Bàsicament pels noms inversemblants dels plats (Día Trist a la Platja, Curryoset, ... ), que fan complicada la seva elecció i sobretot si no coneixes la seva cuina.

La seva carta está estructurada en quatre apartats: Barra Freda, Barra Calenta, Arrossos i Dolços. Tots els plats de petit format per poder demanar un mínim de 3 per comensal. 

A part, disposen d'un atractiu i complert menú de degustació per només 28 € que serà el culpable de fer-me tornar en breu.

Pel que fa a la sala: taules excessivament juntes i una insonorització no gaire aconseguida, poden arruinar una vetllada gastronòmicament perfecte, però això ja són percepcions i manies personals... 

Pel que fa al nivell dels plats feia temps que no gaudia d'aquesta manera, tant pel que fa a la cuina en sí, com per la presentació dels mateixos. Em van semblar d'una gran originalitat i amb uns sabors molt contrastats i encertats. 

Com a mostra, unes originals Croquetes Pato Pequin amb salsa hoisin i un punt de menta fresca. Però qualsevol dels plats valdria com a mostra... :-)



I si voleu conèixer la resta de plats que vàrem menjar i el que vam beure, les nostres impressions, o bé quant ens va costar i d'altres històries, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:


Cruix - by 3(o+) a Taula

Feia temps que no marcava un restaurant visitat amb la categoría de Restaurant ®, però penso que aquest, tant per originalitat dels plats com per qualitat de cuina, s'ho mereix amb escreix.  


{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Comparteixo l'entusiasme pels plats i en aquesta visita no vam tastar els originals arrossos que arriben amb el menú, que són molt recomanables.

    El que passa és que en la balança, en la que en un costat tenim la satisfacció gastronòmica i a l'altre braç, la comoditat (entesa com silenci), la cosa pot decantar-se cap el costat "dolent".

    En la meva anterior visita, vaig sortir amb la sensació de "uffff...". Però és el que sempre dic: el BBB, no existeix. I un menú ben recomanable i original, per 28€, comporta aquest riscos.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament... Aquest tindria les B de Buenu i Baratu, però Bunitu no sé jo... Massa soroll per gaudir, tot i que si vas a hores més europees, potser et salves de gran part d'aquest patiment.

      Per la meva banda, penso tornar aviat a fer el menú degustació.

      Abraçada!!

      Elimina
  2. He vist les fotos del 3(o+) i sí que es veuen juntetes les taules, poca intimitat i més quan tenen la mania de seure't al costat d'una taula ocupada quan la resta del local està buit (a la majoria dels llocs)

    Això dels noms rebuscats fan que tinguis al cambrer explicant una bona estona però en fins, sembla que cada vegada més ho fan així, per això de sorprendre...

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si a més et comencen a portar tots els plats al mateix temps, les percepcions de comfort ja van variant...

      Pel que fa al nom dels plats, tampoc sóc (ni som) gaire de preguntar. Si ja tens l'ingredient principal al nom, és suficient.

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -